Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Primarul unei comune din Neamţ a montat 54 de camere de supraveghere pentru cei care aruncă gunoi pe stradă

Publicat

in

Edilul unei comune din judeţul Neamţ a găsit soluţia pentru a rezolva odată pentru totdeauna problema gunoiului aruncat pe marginea drumului. Primarul a montat în localitate o mulţime de camere de supraveghere.

Imaginile îl vor ajuta să-i identifice pe cei care confundă drumul cu o groapă de gunoi şi să-i amendeze corespunzător. Zi de zi, pe uliţele comunei Alexandru cel Bun din Neamţ, cel puţin un cetăţean încălcă legea. Însă, cu 54 de camere video montate pe străzi, primarul e decis să facă ordine. 

Ion Rotaru, primarul comunei Alexandru cel Bun: Dacă n-avem grijă noi acum de sol, aer şi apă înseamnă că viitorul nostru este periclitat.

Iniţial, camerele de supraveghere aveau menirea de a preveni vandalismul şi furtul. Însă cum mulţi localnici s-au dovedit indisciplinaţi, primarul a hotărât să mărească aria infracţiunilor urmărite. 

Ion Rotaru, primarul comunei Alexandru cel Bun: Am identificat uşor. În primă fază, au venit şi au spus, s-au văzut pe Facebook, au zis: “Domnule primar, nu ne daţi amendă. Uite, noi ne ducem şi luăm toate gunoaiele şi le aducem selectate. Iertaţi-ne de data aceasta.” 

Pe pagina de Facebook a primarului, acolo unde pozele cu toţi cei prinşi pe picior greşit sunt făcute publice, mulţi localnici au acuzat că nu au fost înştiinţaţi de noile măsuri. De pe stâlpii din comună, afişele degradate de ploi şi soare însă îi contrazic.   

Un lucru e cert, măsura pare să fie un succes. În şapte din zece locuri cu probleme, gunoaiele nu au mai fost aruncate la întâmplare. 

Ion Rotaru, primarul comunei Alexandru cel Bun: Sigur că am început deja să şi dăm amenzi. Am dat deja două amenzi de câte o mie de lei.

Localnică: Dacă au bani, lasă să plătească. E o soluţie foarte bună, cred eu.

Localnic: Soluţia e foarte bună. Deci, a pus şi afiş acolo pe stâlp ca să-i avertizeze, să nu mai arunce gunoiul acolo grămadă.

De la începutul lunii, în comună, rezidurile menajere nu se mai aruncă la vechile rampe de gunoi, ci sunt ridicate de la fiecare locuinţă în parte. Tot de atunci, deşeurile se colectează selectiv. observator

Adriana ADAM

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.