Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Prostia la ea acasa! Un primar incompetent care face jmenuri cu terenuri si uita sa incaseze impozitele

Publicat

in

Mai săraci sau mai bogaţi, mai puturoşi sau mai harnici, dar cu siguranţă niciodată plictisiţi. Aşa sunt oamenii din comuna Muntenii de Jos şi asta în mare parte datorită primarului.

Birsa Turism ProfEstetica Cursuri

Primarul Cretu Danut ar organiza, se pare, licitatii asupra terenurilor primariei in secret, aducand ofertanti agreati ca sa castige cel cu spaga. Asa spun unii. De asemenea, ar fi construit poduri supraevaluate sau a turnat asfalt in zone in care nu au ajuns utilitati cum ar fi apa, canalizarea, gazul. Evident ca asfaltul va fi distrus atunci cand oamenii vor fi racordati la un trai civilizat. Asta in timp ce zeci de agenti economici din comuna platesc taxe si impozite, dar nu au niciun beneficiu. Cand ploua curtile si imobilele le sunt inundate sau blocate de malul adus de pe deal. O alta problema cu care se confrunta cateva familii din Muntenii de Jos, face referire la impozitul datorat primariei. Este vorba despre oamenii care si-au construit locuinte la iesirea din Muntenii de Jos spre Secuia. Primarul si subordonatii sai au uitat sa le incaseze oamenilor impozitele si abia cand Curtea de Conturi a descoperit buba, cetatenii au fost pusi sa achite din urma. “Eu am mers la primarie sa iau niste documente, un certificat fiscal si altele, am intrebat daca am vreo datorie de achitat si mi s-a spus ca nu. Asta s-a intamplat de doua ori. Problema este ca la inceputul anului am primit un document prin care eram instiintat ca figurez cu o restanta de 400 de lei plus penalizari de intarziere. Cand ii intrebi cum s-a ajuns in aceasta situatie, toti dau din umeri”, a spus un cetatean. 

Fest Bijuterii Avis Coffee Shop

Jmenuri cu terenuri facute de primarul Danut Cretu

Danut Cretu este membru PSD , un trasesit politic caruia i-a placut sa se prostitueze pentru bani. A stat la PDL in perioada in care senatorul Dan Marian le asigura finantari primarilor, iar cand acesta nu a mai avut putere, Danut Cretu a fugit si a luat la pupat mana lui Buzatu. Edilul este un abonat la ilegalitati. Cum nu sta pe la primarie fiind mereu plecat prin concedii, Danut Cretu da cu legea de gard constant. 

Primăria Munteni de Jos este de cativa ani in mijlocul unui scandal cu terenuri pe care le-a prins în intravilan şi le-a dat deja ca locuri de casă, 14 tineri construindu-şi deja locuinţe acolo.

Noi am fost cea de-a zecea comună din judeţ care am finalizat operaţiunea de inventariere a terenurilor agricole, dar dosarul nu a fost acceptat de OCPI. Pentru cele 23 de hectare de teren este o hotărâre judecătorească, în care se precizează că suprafaţa nu poate fi retrocedată. Noi am emis peste 250 de hotărâri de acordare de loturi de case pe acest teren, au fost eliberate 20 de autorizaţii de construire legale şi au fost deja construite 15 case. Tinerii nu pot fi scoşi de acolo. Din anul 2013 noi suntem în proces cu Comisia Judeţeană de Fond Funciar, iar Prefectura Vaslui este parte în proces”, spune Dănuţ Creţu, primarul din Muntenii de Jos. Cele 23 hectare sunt cuprinse ca teren de construcţie în Planul Urbanistic General al comunei aprobat de Consiliul Local în 2012.

Ilegalități multiple

Reprezentanţii Prefecturii susţin însă că transformarea terenului într-unul pentru construcţii este presărată cu ilegalităţi. Asta pentru că, încă de la început, terenul a fost retrocedat în domeniul public al comunei de către Comisia Judeţeană de Fond Funciar pentru reîntregirea islazului localităţii. Însă, de unele singure, autorităţile locale au introdus terenul în intravilan, după care au decis că trebuie constituită o comisie pentru a constata că terenul nu mai este păşune, ci destinat construcţiilor. În 2012, o comisie mixtă formată din reprezentanţi Prefecturii Vaslui, OCPI şi autorităţilor locale au emis un proces verbal, prin care s-a emis o interdicţie de construcţie, păstrându-se destinaţia iniţială, cea de islaz. Prefectul de atunci, Radu Renga, a semnat interdicţia, motiv pentru autorităţile locale au dat în judecată instituţia. Primarul a dat atunci în judecată prefectura, sesizănd însă şi Corpului de Control din cadrul Ministerului de Interne, care a efectua o verificare la Prefectură.

Instituţia care reprezintă Guvernul în teritoriu a câştigat un prim proces cu Primăria Muntenii de Jos. Câştig de cauză a primit şi de la Tribunalul Vaslui, Judecătoria Vaslui şi Curtea de Apel Iaşi, care a pronunţat o hotărâre definitivă. Primăria Muntenii de Jos a dat în judecată Prefectura pe noua lege a retrocedărilor, Legea 165/2013. „La acest moment, avem 9.345 de cereri nesoluţionate, după cum urmează: cereri din dosarele transmise către comisia judeţeană pentru despăgubiri – 1.238, hotărâri judecătoreşti definitive şi irevocabile care trebuie puse în executare – 78 şi cereri aflate în lucru la comisiile locale spre a fi trimise la comisia judeţeană – 5.042”, spun reprezentanţii Prefecturii Vaslu.

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.