CMR Case din lemn
Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Nesimtirea unui popa! Mai marii Episcopiei Husi merg cu Dacia, hapsanul Chirvasa si-a tras SUV de la Ford

Publicat

in

Unii preotii din judetul Vaslui sunt ahtiati dupa lux, averi si functii. Ca sa isi asigure un trai de boier, popii nostri fac tot felul de jmenuri cu cele sfinte. Fie ca vorbim ce cruci, icoane, acatiste, lumanari sau tamaie, toate sunt o sursa grasa de venit pentru personajele in sutana. Pot fi numiti oricum, numai preoti nu. Campion la golanii cu banii bisericii si ai credinciosilor este protopopul Adrian Chirvasa. Praznice, inmormantari, botezuri, cununii, sfintiri, nimic nu -i scapa urmasului lui Corneliu Onila. Protopopul de Vaslui nu a stat si nu sta degeaba. A copiat anunite obiceiuri ale desfranatului Onila si nu poate renunta la bani si la lux. Asa cum fostul preasfintit porno se plimba cu un bolid de lux de cateva zeci de mii de euro, la fel si Adrian Chirvasa face deplasari tot cu o masina scumpa. Considera probabil ca in acest fel scurteaza drumul spre imparatia cerurilor sau ca il parcurge mai repede. Dupa ce a facut furori la volanul ultimului model de volkswagen de peste 30.000 de euro, preotul si-a tras si un Jeep Ford Kuga nou-nout. Nu cu banii lui, cu banii Protoieriei Vaslui adica cei ai amaratilor de preoti care cu greu gasesc fonduri sa carpeasca acoperisurile lacaselor de cult. Astfel, in timp ce bisericile se darama peste credinciosi, Chirvasa toaca banii cum si cand vrea el. Sacul se pare ca este unul fara fund. In garajul preacuviosului, langa jeepul de la Ford troneaza o alta limuzina, la fel de “modesta”, respectiv un Volkswagen Passat, a carui valoare depaseste 30.000 de euro, in functie de model si de dotari. Chirvasa i-a aburit pe subalterni ca era nevoie urgenta de aceasta investitie deoarece iarna o masina 4×4 face minuni. Problema este ca nimeni nu stie ce deplasari are Chirvasa. Ce se stie insa este ca mai marii Episcopiei se deplaseaza cu autoturisme Dacia Duster. Cel putin cu o astfel de masina au fost vazuti la ultimele evenimente la care au participat. Autoturismele autohtone nu sunt pe placul lui Chirvasa. Popa hapsan are alte preferinte. 

Smerenie? Ce e aia?

“Săracul”, “smeritul” si “corectul” popa, finanțat periodic din bani publici. Adrian Chirvasa predica pe la toate colturile cat de importanta este smerenia, doar ca el intelege altceva prin lucrul acesta. Reuseste sa adune averi pacalind credinciosii sa cotizeze periodic in buzunarul sutanei lui. Leafa lunara pe care o ridica protopopul este de aproape 5.000 de lei. Asta pe langa alte cateva mii de lei incasate saptamanal de la biserica la care slujeste, bani pe care ii aduna din vanzarea lumanarilor sau din liturghiile pe care le primeste. N-are tarif fix, dar nici nu iti da bon pentru asa ceva. Altfel spus evaziune prin vânzarea de icoane fără bon fiscal. 

Episcopul Ignatie a renuntat la un bolid de lux, Chirvasa si-a cumparat doua

In urma cu aproape trei ani la Episcopia Husilor s-a schimbat conducerea. Actualul episcop a declarat inca de atunci ca nu-i place luxul! A anuntat de altfel ca va transforma palatul episcopal in care a locuit predecesorul sau, desfranatul Corneliu Barladeanu, intr-o manastire de maici. Mai mult, autoturismul de lux folosit de prelatul implicat într-un scandal sexual a fost scos la vanzare. Este vorba despre un Volkswagen Touareg, pe care fostul episcop l-a achizitionat în 2015 cu 100.000 de euro. Ignatie a ales sa se deplaseze intr-o masina second hand. In repetate randuri PS Ignatie, a declarat ca prefera simplitatea, iar pasiunea sa o reprezinta cartile, nu opulenta. “Este decizia mea, nu vreau să merg într-o asemenea maşină. Eu am alt stil, altă linie. Maşinile sunt ultimul lucru care mă interesează pe mine. Eu am alte pasiuni, cărţile. În străinătate circulam foarte mult cu metroul, cu mijloacele de transport, cu trenul. Astfel aveam ocazia să întâlnesc români, să pot interacţiona cu ei”, povestea acum trei ani episcopul Ignatie. Comportamentul noului episcop al Huşilor vine în contradicţie totală cu modul în care se fac remarcați în ultimii ani mulți preoți de la noi.

Populare