Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Veșnicul director Ionel Armeanu tace mâlc! Trei copii dintr-un centru de plasament, bătuți cu sălbăticie!

Publicat

in

Pevestea celor trei copii dintr-un centru al Direcției de Asistență Socială și Proetcția Copilului Vaslui, care au fost sechestrați și bătuți, a șocat o țară întreagă! Nu și pe veșnicul și competentul director Ionel Armeanu. Nici pe subalternii acestuia. Trei fraţi care trăiesc într-un centru de plasament din Negreşti au fost sechestraţi într-o dubă de un individ şi bătuţi cu sălbăticie. Cel mai mare dintre ei a fost lovit cu un ciocan în cap. Totul pentru că agresorul, un mic afacerist local, era convins că cei trei i-au furat o bicicletă. Nu este pentru prima dată când agresorul are probleme cu legea. În trecut, a fost condamnat pentru trafic de droguri. Agresorul i-a ademenit pe cei trei fraţi sub pretextul că ar vrea să le ofere ceva de muncă. I-a scos chiar din centrul de plasament, marţi seara, trimiţând un copil să-i cheme afară. I-a băgat pe toţi într-o dubă şi i-a dus în spălătoria pe care o are în oraşul Negreşti. Acolo i-a lovit cu sălbăticie. Individul se numeşte Marius Mihai Scafaru, are 35 de ani şi nu este la prima faptă cu iz penal. Copiii le-au povestit anchetatorilor că ar fi fost ajutat de tatăl lui, care a ţinut portiera pentru ca băieţii să nu poată fugi. Pe cel mare dintre fraţi, Scafaru l-a lovit cu ciocanul în cap. Copilul a suferit o fractură craniană.  Cel mai mic dintre fraţi are 13 ani, iar cel mai mare, 17. Unul dintre băieţi a fost lovit cu portiera, în timp ce încerca să scape. Copii au reuşit să fugă desculţi şi au sărit peste nişte garduri, în dorinţa de-a ajunge la centru. S-au întâlnit cu fratele lor mai mare, care a alertat poliţia, sunând la numărul de urgenţă 112.

Marius Mihai Scafaru a fost arestat în 2006 pentru trafic de droguri. Anchetatorii l-au chemat în cursul zilei de astăzi, la audieri.

Nu este pentru prima dată când membrii familiei Scafaru din Negreşti sunt protagoniştii unor scandaluri. Liviu Scafaru, tatăl agresorului primit o amendă administrativă în 2012, când a candidat la funcţia de primar a oraşului, pentru că ar fi ameninţat mai mulţi localnici, cu pistolul. 

Armeanu, du-te acasa! 

Copiii sunt de cinci ani în grija Direcţiei de Protecţie a Copilului. La centrul de plasament nimeni nu le-a sesizat lipsa. Asta pentru că subalternii veșnicului director Ionel Armeanu au alte priorități. Să prăduiască banul public. În centre copiii sunt lăsați de izbeliște, nimeni nu le are de grijă, primesc mâncare puțină și de proastă calitate. Nimeni nu i-a însă vreo măsură. Asistenții maternali care îngrijesc copiii abandonați și care îi ocrotesc de o mie de ori mai bine decât o face Ionel Armeanu și gașca sa, au ajuns și ei bătaia de joc a sistemului. Nu li se acordă drepturile stabilite prin lege și sunt mereu huliți de cei de la DGASPC. 

În ceea  ce îi privește pe copiii de la centrul din Negrești, sechestrați și bătuți, Direcția Generală de Asistență Socială și Protectia Copilului Vaslui a demarat o anchetă. Dar cine îi anchetează pe cei de la DGASPC pentru incompetența de care dau dovadă în timp ce sunt plătiți cu mii de lei drept leafă? Nimeni! Veșnicul director Ionel Armeanu nu poate fi luat la întrebări, își vede liniștit în continuare de ale lui. Sfințiri, parastase, hramuri, chermeze. Sufletele chinuite sunt lăsate în voia sorții în vreme ce la instituția care ar trebui să aiba grijă pe ei, se cheltuie banii după bunul plac al unora. 2,5 milioane de lei este paguba produsă de subalternii evalviosului Armeanu, lucru demonstrat de un control al Curții de Conturi făcut acum doi ani. A mai fost un control de atunci, iar concluziile sunt și mai tragice. 

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.