Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Avertismentul lui Ignatie:”Dumnezeu cere tribut de la cei care îi nedreptăţesc şi îi fură pe cei săraci”

Publicat

on

Episcopul Ignatie al Huşilor, a slujit la Mănăstirea Floreşti. În cuvântul de învăţătură, Ignatie l-a prezentat pe Sfântul Proroc Ilie ca fiind ocrotitor al celor sărmani:

„Traditia rabinică ne spune că Sfântul Ilie este ocrotitorul sărmanilor, al celor ce sunt în situaţii limită, al săracilor. Până astăzi, în tradiţia iudaică, la cina pascală este lăsat un loc liber. Este destinat Prorocului Ilie, cel care are grijă de cei sărmani. Locul liber la masă nu este altceva decât simbolul omului care nu are adăpost, care nu are ce să mănânce, părăsit de toată lumea şi pe care îl asteaptă doar Dumnezeu. Sfântul Ilie, prin puterea rugăciunii sale, prin verticalitatea credinţei sale, prin râvna pentru autenticitatea credinţei, a rămas în conştiinţa credincioşilor ca fiind grabnic ajutător, ca cel care ne poate scoate dintr-o situaţie limită.”

Ierarhul Huşilor a adus două exemple din viaţa Sfântului Ilie, care îl descriu drept sprijinitor al celor nedreptăţiţi:

„Sfântul Proroc Ilie este trimis la o văduvă din Sarepta Sidonului. În vremea respectivă, văduvele nu aveau dreptul la moştenire, iar un rege dovedea că îşi merită statutul de conducător prin faptul că acorda protecţie socială văduvelor. Prorocul Ilie, prin faptul că are grijă de această văduvă săracă, înmulţind puţinul ei, nu face altceva decât să transmită contemporanilor săi că adevăratul rege este Dumnezeu, Cel care l-a trimis. Sfântul Ilie se dovedeşte protectorul săracilor.

Un alt exemplu din viaţa Sfântului Ilie în care el îi protejează pe cei sărmani este cel legat de Nabot. Acesta avea o vie în curtea regelui Ahab. Regele îi cere această vie, însă Nabot îl refuză, spunând că nu poate înstrăina moştenirea părinţilor săi. Regina Izabela pune câţiva oameni să-l calomnieze pe Nabot. A fost astfel acuzat de lucruri pe care nu le-a făcut niciodată şi ucis cu pietre. Dumnezeu îi descoperă Sfântului Ilie această crimă pusă la cale de familia regală, iar Prorocul Ilie îi spune regelui că va muri exact în locul în care a fost ucis Nabot. Lucru care s-a şi întâmplat, murind într-o manieră nedemnă de un rege, plătind pentru că a luat bruma de moştenire a lui Nabot. Aşa se întâmplă cu toţi cei care îi strâmtorează pe cei sărmani. Dumnezeu cere tribut din partea celor care îi nedreptăţesc şi îi fură pe cei săraci. În situaţiile limită, de încercare pe care viaţa le oferă, Sfântul Proroc Ilie este de partea săracilor, a celor nedreptăţiţi de mai marii lumii.”

De asemenea, Părintele Episcop Ignatie a insistat asupra nevoii de echitate socială, mai ales în societatea noastră în care există foarte mari discrepanţe între clasele sociale:

„Sfântul Ilie întruchipează verticalitatea credinţei, râvna, fervoarea pentru autenticitatea credinţei, dar este şi ocrotitorul celor sărmani, al celor care sunt nedreptăţiţi de mai marii lumii.

Din nefericire, în lumea în care trăim se mai întâmplă şi astfel de lucruri. Cei neajutoraţi, cei simpli, cei fără niciun fel de sprijin social sunt nedreptăţiţi de mai marii lumii de astăzi. Li se ia de multe ori pâinea, banul care li se cuvine. Dacă în societatea în care trăim nu ar fi atâta corupţie, la toate nivelurile, în sensul să-ţi însuşeşti un ban care nu ţi se cuvine, astfel încât să nu ajungă acolo unde trebuie, s-ar putea regla multe inechităţi. Este nevoie şi de şcoli, şi de spitale, şi de biserici, este nevoie şi de îngrijirea celor necăjiţi, iar dacă s-ar chivernisi mult mai bine banul public, am ajunge la un echilibru în ceea ce înseamnă viaţa socială. Din păcate, există un decalaj foarte mare între oamenii săraci, care poate nu au ce să mănânce, şi cei care irosesc ceea ce le prioseşte şi nu ştiu să preţuiască bunurile materiale pe care Dumnezeu le dăruieşte. Poate că este nevoie de un Proroc Ilie Tesviteanul care să trezească conştiinţele celor care sunt puşi să fie administratori ai banilor publici, ca să-i chiverniseaască cât mai bine şi să ajungă acolo unde este foarte mare nevoie. Din păcate, nu avem fermitatea credinţei Prorocului Ilie prin care să devoalăm şi să dislocăm obişnuinţa celor care nu sunt cinstiţi, şi fură din banul public, şi să îi întoarcem. Să avem măcar puterea să mărturisim şi să fim oameni demni, cinstiţi şi de partea adevărului, de partea a ceea ce Dumnezeu ne cere, adică să amendăm cu toate forţele decadenţa morală.”

StiriEst

Fetite in sutana! Judecator despre fostul episcop de Husi: „Saruturi cu limba si initiative de sex oral!”

Publicat

on

De catre

Cererea de eliberare din arest făcută de fostul episcop Corneliu Bârlădeanu și de ex-arhimandritul Sebastian Jitaru, va fi judecată mâine pe data de 5 iunie. Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție vor analiza  analiza cererea. Corneliu Bârlădeanu și Sebastian Jitaru sunt cercetați pentru abuz sexual asupra unir elevi din cadrul Seminarului Teologic din Huși. Între timp, judecătorii care au decis arestarea lui Corneliu Bârlădeanu și-au motivat decizia, iar faptele comise de fostul ierarh și de Sebastian Jitaru sunt șocante.

Elevii abuzați de cei doi erau de la Seminarului Teologic „Sfântul Ioan Gură de Aur”, din Huși.

Corneliu Bârlădeanu ar fi mângâiat organele genitale ale unui elev

Aproape 50 de pagini are motivarea dată de judecătorii Curții de Apel Iași. 

„În acest caz sunt îndeplinite în totalitate condițiile pentru a putea lua măsura arestării preventive. Judecătorul de drepturi și libertăți reține că, din actele și lucrările dosarului, rezultă probe și indicii temeinice că inculpații ar fi săvârșit faptele reținute în sarcina lor, așa cum au fost prezentate în referatul cu propunerea de arestare preventivă. Este conturată o suspiciune rezonabilă, în sensul că inculpații s-ar face vinovați de săvârșirea următoarelor fapte de natură penală. În perioada februarie – mai 2017, inculpatul Onilă Cornel (Bârlădeanu – n.r.), în calitate de profesor, ar fi supus, prin constrângere psihică, unor acte de natură sexuală, respectiv sărutări cu limba, mângâieri în zona organelor genitale, dezbrăcarea acestuia și sărutarea corpului, pipăirea, precum și gesturile de a-i lua mâna și de a i-o plimba pe organele sexuale ale inculpatului pe partea vătămată, minor la acea dată. În perioada 19 – 23 mai 2017, același inculpat (Bârlădeanu – n.r.) ar fi avut inițiative de a-i face sex oral persoanei vătămate, inițiative finalizate cu un astfel de act consumat, fapte comise prin constrângere psihică”, motivează judecătorii.

Jitaru a obligat un elev să îi facă sex oral

„În luna februarie 2017, inculpatul Jitaru Cristi Sebastian ar fi comis prin constrângere psihică acte sexuale asupra persoanei vătămate, respectiv mângâierea în zona organelor genitale, dezbrăcarea acestuia și sărutarea lui pe corp, pipăirea sa, supunerea sa în final, profitând de lipsa de reacție, pe fondul fricii, la efectuarea unui act sexual oral finalizat. În baza unei rezoluțiuni infracționale unice, în perioada februarie – sfârșitul lunii mai 2017, inculpatul Jitaru Cristi Sebastian ar fi exercitat constrângeri psihice constante, prin amenințare cu diverse consecințe, pe persoana vătămată, pentru a o determina să suporte agresiunile sexuale la care era supusă de către inculpatul Onilă, cu scopul de a obține un material video, pe care plănuia să îl folosească împotriva celui din urmăÎn perioada 26 iunie 2015 – vara anului 2016, în baza unei rezoluții infracționale unice, inculpatul Jitaru ar fi săvârșit prin constrângere acte sexuale orale asupra unei alte persoane vătămate, minoră la acel moment. Pentru stabilirea caracterului rezonabil al suspiciunii sunt avute în vedere toate probele administrate în cursul urmăririi penale, la care s-a făcut referire în propunerea de arestare preventivă, esențiale fiind declarațiile victimelor presupuselor infracțiuni, în lipsa unor martori oculari. Din punctul de vedere al judecătorului de drepturi și libertăți, aceste declarații prezintă detalii care conferă veridicitate. Evenimentele expuse se încadrează în realitatea prezentată de martorii audiați în cauză. Aprecierile generale și prezentarea relației dintre co-inculpați, expuse în debutul referatului cu propunerea de arestare preventivă, exced acuzațiilor ce fac obiectul cauzei, însă acestea sunt importante, pentru că oferă contextul în care ar fi fost săvârșite infracțiunile ce li se impută celor doi, pozițiile pe care acești inculpați le aveau în cadrul Seminarului Teologic și al Episcopiei Hușilor, dar conturează și elemente ce țin de personalitatea inculpaților, din perspectiva implicării lor în diferite situații necorespunzătoare, raportate la statutul pe care îl aveau. În privința acuzațiilor aduse inculpatului Jitaru, probele conturează suspiciunea rezonabilă că ar fi comis faptele imputate”, se mai arată în motivarea  magistraților ieșeni.

Trei preoti de la Seminarul Teologic, dati afara. Sunt suspectati ca stiau de abuzurile sexuale

Andrei Zagan, Gheorghe Vrabie si Stefan Salaru, toti trei preoti in Eparhia Husilor, apropiati ai fostului episcop Corneliu Barladeanu, spun adio Seminarului Teologic Husi. Episcopia le-a retras binecuvantarea si ca atare, cei trei nu mai pot sa se prezinte in fata elevilor. Andrei Zagan era directorul Seminarului Teologic si un apropiat al fostului episcop Corneliu Barladeanu. El a fost inlocuit la conducerea institutiei de invatamant de o femeie. Zagan nu mai are voie nici sa predea ca profesor la Seminar. Atat el cat si pedagogul si supraveghetorul Gheorghe Vrabie si Stefan Salaru, risca sa se aleaga cu plangeri penale din partea procurorilor de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Iasi. “Este vorba despre directorul Seminarului Teologic, un pedagog si un supraveghetor carora li s-a retras binecuvantarea de a mai functiona la seminar, avizul cultului. In cazul directorului, este vorba doar de retragerea binecuvantarii privind functionarea in aceasta calitate. El este preot in continuare, dar nu mai preda la institutia de invatamant”, a declarag Cosmin Gubernat, purtatorul de cuvant al Episcopiei Husilor.

Anchetatorii suspecteaza ca cei trei au stiut de violurile petrecute la Seminarul Teologic din Husi, dar au inchis ochii. Mai mult, exista marturii ale unor fosti elevi care sustin ca le-au povestit celor trei cosmarul prin care trec, dar nimeni nu a vrut sa ii ajute. Andrei Zagan era director al Seminarului Teologic din Husi chiar in perioada in care au fost comise abuzurile. Stefan Salaru si Gherghe Vrabie erau pedagogi la acelasi seminar. Altfel spus, cei trei ar fi trebui sa aiba grija de copiii care visau sa ajunga preoti, sa slujeasca biserica. Corneliu Barladeanu le-a distrus visele, i-a violat si i-a umilit. La fel a facut si calugarul Sebastian Jitaru, un analfabet care voia sa ajunga episcop vicar. Gheorghe Vrabie a fost diaconul lui Corneliu Barladeanu, era un protejat al fostului episcop si stia tot ce face acesta. Si Paul Rarita a fost demis din functia de consilier administrativ al Episcopiei Husilor. Rarita era cel care facea trafic cu filmarile deocheate in care apareau fostul episcop si actualul preot Ionut Ursac. 

Pedagogii de la Seminar stiau cand plecau elevii din internat

Stefan Salaru si Gheorghe Vrabie, pedagogi la Seminarul Teologic Husi, erau cei care ar fi trebuit sa aiba grija de elevi. Nu a fost insa asa. Minorii plecau sau erau luati cu forta din internat si dusi la chiliile de la Episcopie. Aici erau abuzati sexual de fostul calugar Sebastian Jitaru si de fostul episcop Corneliu Barladeanu. Este imposibil de  crezut ca cei doi pedagogi nu stiau unde pleaca elevii si nimeni nu poate spune de ce ei au inchis ochii in fata abuzurilor. Gheorghe Vrabie era protejatul desfranatului Onila si beneficia de anumite avantaje. Stefan Salaru era prietenul lui Sebastian Jitaru si asa a ramas in continuare. 

Procurorii vor sa il puna sub acuzare si pe directorul Seminarului din Husi, preotul Andrei Zagan

De-a lungul anilor, la Seminarul din Husi au avut loc numeroase orgii sexuale care i-au avut protagonisti pe elevii de la Seminarul Teologic din Husi. Acestia le-au povestit cu lux de amanunte procurorilor cum au fost abuzati sexual de fostul episcop si cum nimeni nu a facut nimic pentru a opri acele abuzuri. Nici directorul Seminarului Teologic, preotul Andrei Zagan, sluga credincioasa a episcopului porno, Corneliu Barladeanu, nu a fost deloc interesat de dramele elevilor chiar daca stia ce se intampla. Zagan risca acum sa dea socoteala in fata legii. El a inchis ochii ani la randul in fata nelegiuirilor. A primit in schimb functii, bani si o parohie pe masura unde i s-a dat mana libera sa faca ce vrea. “Directorul Zagan stia multe din cele intamplate. Am avut un coleg de seminar care i-a povestit ca a auzit anumite chestiuni. Nu stiu ce s-a intamplat in urma acelei discutii, dar la doua saptamani dupa ea, acel coleg a renuntat la scoala”, povesteste un fost elev al Seminarului Teologic din Husi pe o retea de socializare. Preotul Andrei Zagan a fost tot timpul un protejat al Episcolpului Barladeanu. Inca din adolescenta, el ii cara geanta Preasfintitului, iar in ultimii ani era ca si o umbra a acestuia. Intre cei doi exista o stransa relatie de …prietenie. Alaturi de Zagan, alti cativa preoti de la Episcopia Husilor, risca sa se aleaga cu dosare penale pentru omiterea sesizarii unor infractiuni.

Faptele comise de Jitaru si Onila

Fostul episcop al Huşilor, Corneliu Onilă, arestat preventiv pentru ‘agresiune sexuală în formă continuată în dauna unei persoane vătămate minore la momentul comiterii faptei’ şi o infracţiune de ‘viol în forma continuată’, va pleda nevinovat în dosarul cauzei, a anunţat avocatul acestuia, Liviu Bran. Apărătorul fostului ierarh al Huşilor a spus că Onilă s-a arătat surprins de decizia magistraţilor care au decis arestarea sa şi că acesta are un moral ‘căzut’. ‘Clientul meu a pledat nevinovat. Consideră în continuare că probele administrate la dosarul cauzei nu sunt elocvente, este surprins de soluţia dată de către instanţă. Din punctul meu de vedere nu sunt elocvente, dar nu eu hotărăsc soluţia pe care a dat-o instanţa de judecată şi pentru este surprinzător că după trei ani de zile, pentru presupuse acte materiale instanţa a constatat că este un pericol pentru ordinea publică. (…) Până ieri noi nu am ştiut de acest dosar. Ieri am fost chemaţi pentru prima dată şi imediat s-a dat ordonanţă de reţinere. Tot probatoriul administrat în dosarul cauzei este făcut doar de către parchet, neavând posibilitatea legală să vedem dosarul decât astăzi un pic în faţa instanţei de judecată. Dosarul acesta a fost clasat iniţial. Ulterior acestui moment a apărut un articol în presă şi s-a repus pe rol cauza în sensul în care a început din nou urmărirea penală’, a afirmat Liviu Bran. Avocatul a precizat că în cazul clientului său există o singură parte vătămată şi că va contesta probatoriul în timpul urmăririi penale, afirmând că înregistrările în care ar arăta actele sexuale ‘nu au fost catalogate de nimeni ca fiind autentice’. Apărătorul a contestat, totodată, măsura arestului preventiv, urmând ca decizia în acest caz să fie luată de magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în zilele următoare, cel mai probabil luni sau marţi. Şi Sebastian Cristi Jitaru, fost călugăr arhimandrit la Catedrala Episcopală din Huşi, care execută o pedeapsă privativă de libertate, este cercetat pentru trei infracţiuni distincte de ‘viol în formă continuată în dauna unor persoane vătămate minore la momentul comiterii faptelor’, ‘şantaj în formă continuată’ şi ‘agresiune sexuală în dauna unei persoane vătămate minore la momentul comiterii faptei’. Potrivit avocatei acestuia, Jitaru îşi îşi susţine nevinovăţia, fiind deja depusă contestaţie împotriva măsurii. Alături de alţi doi preoţi din judeţul Vaslui, caterisiţi ulterior, Jitaru a fost condamnat pentru şantaj, după ce în anul 2017 l-a şantajat pe Corneliu Onilă cu publicarea unor înregistrări în care acesta ar fi apărut în ipostaze intime cu un fost elev de la Seminarul Teologic Huşi, care actualmente este preot. Corneliu Onilă s-a retras din funcţie în anul 2017.
Mihaela SIMA

Citeste in continuare

StiriEst

Primarul din Hoceni vrea apa potabila pentru cetateni si ameninta ca va inchide sistemele de alimentare

Publicat

on

De catre

Primarul comunei Hoceni vrea sa predea sistemele de alimentare cu apa catre operatorul regional Aquavas. Edilul a luat aceasta decizie pentru a se asigura ca cetatenii din comuna sa beneficiaza de apa curata, dar si din cauza ca Autoritatea Nationala de Reglementare pentru Servicii Comunitare de Utilitati Publice, ameninta cu sanctiuni daca acest lucru nu se va intampla. Vasile Tabara a facut deja demersuri la Ministerul Afacerilor Interne si la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta, astfel incat sa primeasca avizele necesare in acest sens. Primarul le-a solicitat factorilor de raspundere si armonizarea legislatiei pentru autorizarea de securitate la incendiu si protectie civila a sistemelor de alimentare cu apa potabila. Fara aceste autorizatii, primaria nu poate preda sistemul de apa catre Aquavas. “Unele sisteme de alimentare cu apa sunt facute cu 10-20 de ani in urma. Este necesara predarea lor catre operatorul specializat care asigura o igienizare a apei, a bazinelor. Se fac periodic analize, exista o siguranta pentru consumatori. In plus, Autoritatea Nationala de Reglementare pentru Servicii Comunitare de Utilitati Publice, ne ameninta cu sanctiuni daca nu predam sistemele de apa operatorilor autorizati. Noi suntem blocati din cauza autorizatiilor care trebuiesc emise de ISU. Acestia solicita anumite documente in original, dar avand in vedere vechimea sistemelor de apa, proiectantii, firmele de executie de la acea vreme, nu mai exista. Ni se cer cate doua exemplare in original, dar noi avem unul singur. In cazul in care nu se rezolva aceasta situatie, vom proceda la inchiderea sistemelor de alimentare cu apa, intr-o perioada in care apa este extrem de importanta pentru cetateni, in contextul protejarii de virusul COVID”, a declarat primarul Vasile Tabara. 

Citeste in continuare

StiriEst

Drama unui copil de 9 ani care si-a asteptat tatal sa-l ia din spital, fara sa stie ca a murit

Publicat

on

De catre

Tatăl copilului a început să se simtă rău și a chemat ambulanța care i-a luat pe amândoi la spital.

  • Bărbatul de 46 de ani a fost operat de urgență, însă nu a supraviețuit.

Copilul locuia doar cu tatăl lui într-un bordei dărăpănat, la marginea unei păduri din comuna Buza, județul Buzău, după ce mama, care suferă de probleme psihice, a plecat de acasă. Zilele trecute, bărbatul de 46 de ani s-a simțit rău și a chemat salvarea.

Ambulanța i-a adus pe amândoi la spital, iar copilul a fost cazat de atunci în secția de pediatrie, unde i-au fost asigurate trei mese pe zi.

Deși medicii l-au operat pe bărbat și au încercat să-l salveze, ulcerul perforat și o puternică infecție abdominală l-au răpus, scrie Adevarul.

Acum, cadrele medicale nu-și găsesc cuvintele să-i spună copilului că singurul om care avea grijă de el a pierit și încearcă să amâne pe cât posibil cumplitul moment.

”Copilul nu știe că a rămas fără părinte. În ciuda condițiilor de trai, ei țineau foarte mult unul la celălalt. O să fie greu când o să afle ce a pățit tatăl lui”, spune Gheorghe Bălan, asistent social din comuna Buda.

Între timp, mama băiatului a fost găsită de autorități, însă ea nu este capabilă să-l îngrijească pe micuț.

Deocamdată, copilul a fost luat din spital și cazat împreună cu mama sa la Centrul de Urgență al DGASPC Buzău. Joi urmează să se decide dacă băiețelul va fi dat spre îngrijire mamei sau dacă va rămâne temporar la Protecția Copilului.

Citeste in continuare

StiriEst

Vasluienii nu isi mai pot vinde terenurile catre cetateni straini

Publicat

on

De catre

Vânzarea terenurilor românești către cetățenii străini a fost interzisă, în urma adoptării de către Camera Deputaților a unui proiect de lege în acest sens. 

  • Proiectul a fost adoptat cu 205 voturi pentru, 96 împotrivă și 8 abțineri
  • Camera Deputaților este for decizional

Camera Deputaților, în calitate de for decizional, a adoptat proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea Legii nr.17/2014 privind unele măsuri de reglementare a vânzării-cumpărării terenurilor agricole situate în extravilan şi de modificare a Legii nr.268/2001 privind privatizarea societăţilor comerciale ce deţin în administrare terenuri proprietate publică şi privată a statului cu destinaţie agricolă şi înfiinţarea Agenţiei Domeniilor Statului.

“Principala prevedere a acestui proiect inițiat de Partidul Social Democrat este stabilirea interdicției către cetățenii străini care doresc să cumpere terenuri în România. Proiectul a fost adoptat cu 205 voturi pentru, 96 împotrivă și 8 abțineri. Conform proiectului, înstrăinarea terenulurilor agricole în cazul în care titularii dreptului de preempțiune nu își manifestă dorința de a le cumpăra, se poate face către persoanele fizice care au domiciliul/reședința în raza unității administrativ-teritoriale unde este amplasat terenul, de cel puțin trei ani, anterior înregistrării ofertei de vânzare. Către persoanele juridice se poate vinde doar dacă se îndeplinesc cumulativ mai multe condiții, printre care situarea sediului social în raza unității administrativ-teritoriale unde este amplasat terenul, desfășurarea de activități în zona respectivă, venituri minime de 75% din activități agricole, iar asociații să facă dovada domiciliului național pe ultimii trei ani”, a declarat deputatul PSD, Aurel Căciulă. Radu NEAGU

Citeste in continuare

StiriEst

Spitalul COVID din Barlad este gol. Autoritatile nu vor sa il deschida, iar bolnavii sunt trimisi la Vaslui

Publicat

on

De catre

Spitalul din Bârlad a rămas aproape gol. Asta din cauza scăderii numărului de pacienți cu COVID-19. Chiar dacă unitatea sanitară dispune de câteva sute de locuri, în ultimele două luni, la Bârlad nu au fost mai mult de 80-90 de pacienți. Ca atare, toată lumea cere redeschiderea spitalului pentru toți bolnavii. Unitatea sanitară este aproape goală, în vreme ce oamenii din zona Bârlad care au nevoie de investigații sunt trimiși la medicii de familie sau la spitalul non-covid  din Vaslui. Autoritățile anunță că unitățile suport se vor deschide pentru toată lumea abia când responsabilii vor dovedi că au circuite separate și pot izola pacienții cu coronavirus, de ceilalți. În cadrul ultimei ședințe a Consiliului Local Bârlad s-a luat decizia ca spitalul sa rămână închis, iar bolnavii să fie trimiși în continuare la Vaslui. “Pentru 21 de pacienţi covid , atât câţi are internaţi spitalul “Elena Beldiman”, barladenii cu alte afecţiuni vor fi in continuare nevoiţi sa meargă la Vaslui ori la Iaşi. Asta e vestea pe care am primit-o in şedinţa CLM de astăzi de la doamna director Borş, la care primarul Boroş dădea din umeri neputincios”, este anunțul consilierilor PSD.  Spitalul Municipal Bârlad are aproape 800 de paturi, iar acum aici mai sunt internaţi doar 21 de pacienţi cu COVID-19. Toată lumea se întreabă când se va relua activitatea de dinainte de pandemie, însă raspusnurile sunt foarte greu de dat. Ministerul Sănătăţii a decis transformea a 42 de unităţi sanitare în suport COVID. Cei 21 de bolnavi ar putea fi izolaţi şi îngrijiţi de medici şi asistente. Restul secţiilor ar putea fi decontaminate.
Roxana OLTEANU

Citeste in continuare

Populare

Copyright © 2017 Stiri Est