CMR Case din lemn
Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Investitii fara cap! Autoritatile din Suceava platesc rate la banca pentru nimic

Publicat

in

Două centrale termice finalizate în urmă cu zece ani, cu bani împrumutaţi de la bancă, nu au funcţionat nici măcar o zi. Una se află la Câmpulung Moldovenesc, iar cealaltă la Gura Humorului, în judeţul Suceava. Cu toate acestea primăriile sunt obligate să achite ratele la un credit bancar  și să asigure şi lucrările de conservare.

Consiliul Judeţean Suceava a imprumutat de la banca peste 80 de milioane de euro in anul 2004. Banii trebuiau folositi pentru a rezolva problema lipsei gazului şi a termoficării în aproape 60 de localităţi din judeţ. Toate oraşele şi comunele incluse în proiect trebuie să plătească astăzi rate la împrumut, cu toate că majoritatea nu beneficiază de gaz metan. Peste 13 milioane de euro au fost investiţi în construcţia unei centralei termice la Câmpulung Moldovenesc. Investiţia finalizata în 2010 nu a fost de folos nimanui. Centrala a intrat şi a rămas în conservare din cauza ca majoritatea cetatenilor şi-au montat in locuinte centrale termice proprii.

Un alt motiv pentru care centrala nu poate funcţiona este ca primaria nu-şi permite să plătească subvenţia la încălzire. O centrala la fel de moderna pentru care s-au cheltuit peste zece milioane de euro a fost construită la Gura Humorului. Si aici aparatura a ieşit din garanţie înainte să fi funcţionat vreodată.

sursa adevarul

Populare