Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Orfani abuzați sexual sau transformați în sclavi, ținuți flămânzi și în mizerie. Ionel Armeanu face anchete, dar nu găsește vinovați

Publicat

in

Nu trece an fără vreun caz revoltător, de abuz asupra copiilor instituţionalizaţi. Asta arată clar cât de bolnav şi de disfuncţional este sistemul de protecţie socială din aceast județ și cât de competent este longevivul director Ionel Armeanu. Zeci de copii şi adolescenţi internaţi în centrele de plasament, cad periodic victime ale abuzurilor și violenței. Mai mult decât atât, potrivit poliţiştilor, atunci când victimele vor să denunţe ororile, au rețineri din cauza urmărilor.

Centrele de copii si azilele de bătrâni din județul Vaslui nu sunt nici pe departe acele instituții în care oamenii singuri ar trebui să primească ajutor. Atmosfera e sumbră încă de la intrare.Cei internați în centrele din subordinea căpușatei Direcții de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui, sunt vai de capul lor. Sunt oameni care plâng după un blid de mâncare, copii și bătrâni care nu au parte de afecțiune. Mâncarea bună ajunge pe mesele de acasă ale angajaţilor, spune paznicul unui azil de stat. Accesul în instituțiile sociale aflate în subordinea veșnicului și competentului director Ionel Armeanu, este strict interzis. În spatele uşilor ferecate ale centrelor sociale, bătrânii și copiii duc o viaţă infernală. Directorii de centre dezvoltă adevărate afaceri cu banii statului pe spatele amărâților. 

Cosmarul trait de o copila din Barlad. De la tatal violator a ajuns la o asistenta care o batea, apoi inapoi la tatal ei

Pozează în salvatorii amărâților, dar nu este nici pe departe așa. In ultimii ani copiii din judetul Vaslui au fost frecvent victime ale incompetenței și nepăsării. Atestatele de asistent maternal se dau în funcție de sistemul de pile și relații și așa se face că minorii abandonați ajung de multe ori pe mâna cui nu trebuie. Printr-un cosmar greu de imaginat a trecut acum trei ani o fetita de 9 ani din Barlad: dupa ce a scapat de tatal care o abuza sexual, copila a ajuns la o asistenta maternala care a tratat-o ca pe un animal chinuit.Asistenta care trebuia sa aiba grija de ea o umilea, o punea sa doarma pe jos, o tinea flamanda si o batea sistematic. Spun asta si cei de la Protectia Copilului, care au fost chemati cu disperare de fetita, in ajutor. Iar culmea e ca biata de ea a fost plasata inapoi la tatal sau – care era cercetat in libertate, pentru abuz. Atât de pricepuți și de interesați sunt cei de la DGASPC de soarta copiilor. 

Fetita a scapat, initial de tatal care a abuzat-o sexual de nenumarate ori, dupa cum spun procurorii. Chiar mama ei, despartita de barbat, a chemat Protectia Copilului. Cum femeia a refuzat sa o ia in grija pe copila, asistentii sociali au dat-o unei asistente maternale. Insa fetita a nimerit din lac in put: era chinuita aici in ultimul hal, infometata si batuta. In disperare de cauza, fetita s-a plans unei angajate a primariei, care a alertat autoritatile. Decizia luata apoi e halucinata: victima s-a intors la tatal abuziv, desi acesta era cercetat penal. Au urmat alte abuzuri, pana ce mama copilei a cerut iarasi ajutor Protectiei Copilului. Acum barbatul este in sfarsit arestat, iar copila a ajuns intr-un camin social. 

Trei copii dintr-un centru de plasament, bătuți cu sălbăticie! Pe Armeanu nu îl întreabă nimeni nimic!

Trei fraţi care trăiesc într-un centru de plasament din Negreşti au fost sechestraţi într-o dubă de un individ şi bătuţi cu sălbăticie. Cel mai mare dintre ei a fost lovit cu un ciocan în cap. 

Agresorul i-a scos cu ușurință chiar din centrul de plasament și i-a pus să muncească la firma lui, o spălătorie pe care o are în oraşul Negreşti. Acolo i-a lovit cu sălbăticie.

Cel mai mic dintre fraţi are 13 ani, iar cel mai mare, 17. Unul dintre băieţi a fost lovit cu portiera, în timp ce încerca să scape. Copii au reuşit să fugă desculţi şi au sărit peste nişte garduri, în dorinţa de-a ajunge la centru. S-au întâlnit cu fratele lor mai mare, care a alertat poliţia, sunând la numărul de urgenţă 112.

Copiii sunt de cinci ani în grija Direcţiei de Protecţie a Copilului. La centrul de plasament nimeni nu le-a sesizat lipsa. Încă o dovadă ca Ionel Armeanu și gasca lui sunt ocupați cu alte lucruri. 

Două copile dintr-un centru de plasament au fost abuzate sexual

Două fete de 12 şi 13 ani au fost abuzate sexual în timp ce se aflau în grija Protecţiei Copilului. Agresorul este un bărbat care a reusit sa  intre în centrul de plasament în care erau internate fetele, după ce a pretins că că ar fi reprezentantul unei fundaţii.

Cele două fete, în vârstă de 12, respectiv 13 ani, se află internate într-un centru al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bârlad, de mai multe luni, dar cu toate că au fost abuzate sexual în repetate rânduri, cei care trebuiau să aibă grijă de ele, nu au mirosit nimic. Bărbatul care abuza sexual copilele a început să o viziteze inițial pe minora de 12 ani . A intrat extrem de ușor în centrul social din subordinea lui Armeanu după ce a spus că este reprezentanul unei fundaţii umanitare care doreşte să ajute copiii aflaţi în dificulatate. Neregulile nu se opresc aici! Copiii de care Armeanu și gașca lui trebuiau să aibă grijă, au fost lăsați la cheremul dezaxaților sexual. Evident că pe Ionel Armeanu nu îl întreabă nimeni nimic. El face mereu anchete, dar niciodată nu găsește vinovați. Turma de subalterni angajați cu pile sa taie frunze la câini, trebuie protejată. 

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.