CMR Case din lemn
Conecteaza-te cu noi

StiriEst

A început Festivalul Internațional de folclor ”Hora din străbuni”

Publicat

in

De astăzi și până pe data de 6 august, Vasluiul este gazda unei festival folcloric de anvergură la care participă dansatori din ţări precum Cipru de Nord, Mexic, Georgia, Argentina, Kazahstan, Panama, Slovacia, Vietnam, Iran, Ucraina, Moldova şi România.

Aflat la cea de-a șasea ediţie, Festivalul Folcloric Internaţional ”Hora din străbuni” a debutat vineri, 2 august, începând cu ora 18.00, cu parada ansamblurilor folclorice pe traseul Parcul Copou – Centru Civic – Teatru de Vară.

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale (CJCPCT) Vaslui, Consiliul Judeţean Vaslui, Primăria Vaslui şi Consiliul Local Vaslui au anunţat că au depus toate eforturile ca evenimentul să iasă fără cusur, iar oaspeţii să plece cu o impresie frumoasă despre Vaslui.

”Multe dintre aceste grupuri vin de la alte festivaluri internaționale, desfășurate în apropiere de România. Avem grupuri care vin de la un festival din Macedonia, care vin dintr-un circuit festivalier din Bulgaria. Tot ce vom avea în Vaslui, auzind de ecourile celorlalte ediții, au optat să ne viziteze”, a spus Lucian Onciu, directorul CJCPCT Vaslui.

La rândul său, primarul Vasluiului, Vasile Pavăl, susține că organizarea acestui festival a început în urmă cu doi ani și că oaspeții găsesc un oraș curat, primitor, iar vasluienii așteaptă cu nerăbdare momentele artistice. Vicepreședintele CJ, Ciprian Trifan, speră ca grupurile prezente să fie ambasadorii județului Vaslui și să transmită mai departe ce înseamnă Festivalul ”Hora din străbuni” în peisajul festivalurilor de gen din străinătate.

Populare