Conecteaza-te cu noi

StiriEst

“Hora din strabuni” -imagini surprinse de un fotograf care face benevol imagine Vasluiului FOTO

Publicat

in

Explozie de culoare pe strazile din Vaslui. Debutul Festivalului “Hora din strabuni” a animat urbea noastra. Sute de dansatori din toate colturile lumii au venit in Moldova pentru a participa la evenimentul de exceptie. 

Aciduț Andrei este un fotograf din Vaslui ale cărui poze surprinse la parada ansamblurilor au umplut retelele de socializare. Sunt poze ce infatisează frumusetea autentica a  Festivalului “Hora din strabuni” precum si traditiile zonei. Nu este prima data cand fotograful Acidut Andrei surprinde imagini inedite. El promoveaza frecvent frumusetile judetului Vaslui. Si de fiecare data o face benevol. 

In perioada 2 -6 august, Vasluiul este gazda unei festival folcloric de anvergură la care participă dansatori din ţări precum Cipru de Nord, Mexic, Georgia, Argentina, Kazahstan, Panama, Slovacia, Vietnam, Iran, Ucraina, Moldova şi România.

Aflat la cea de-a șasea ediţie, Festivalul Folcloric Internaţional ”Hora din străbuni” a debutat vineri, 2 august, începând cu ora 18.00, cu parada ansamblurilor folclorice pe traseul Parcul Copou – Centru Civic – Teatru de Vară.

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale (CJCPCT) Vaslui, Consiliul Judeţean Vaslui, Primăria Vaslui şi Consiliul Local Vaslui au anunţat că au depus toate eforturile ca evenimentul să iasă fără cusur, iar oaspeţii să plece cu o impresie frumoasă despre Vaslui.

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.