Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Spital amendat cu 5000 de lei dupa ce un om a murit din cauza ca nu a avut cine sa il consulte

Publicat

in

Un spital din judetul Botosani a fost amendat cu 5.000 de lei. Sanctiunea vine după ce un primar a decedat din cauză că la camera de garda nu era niciun medic care sa il consulte.

Spitalul de Urgenta din Botoşani, care are în subordine secţia din oraşul Săveni, a fost amendat cu 5.000 de lei după ce primarul din localitatea Vorniceni a murit pe scarile unităţii. Pacientul a ajuns la spital cu dureri in zona pieptului, iar Camera de gardă de la Săveni era închisă din cauza lipsei de medici. Barbatul a fost consultat de o asistenta din spital, iar la plecare a suferit un stop cardiorespirator pe scarile spitalului si a murit. 

Direcţia de Sănătate Publică Botoşani a amendat unitatea sanitara pentru nerespectarea legislaţiei privind munca în schimburi şi a timpul de muncă.

DSP a obligat Spitalul din Botosani să asigurare si continuitatea asistenţei medicale specializate prin linie de gardă. Camera de gardă de la Spitalul Orăşenesc din Săveni a fost închisă începând cu data de 26 iunie deoarece nu existau medici care să asigure asistenţa medicala. 

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.