CMR Case din lemn
Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Temperaturile ating pragul caniculei şi aerul devine greu de respirat. Prognoza meteo

Publicat

in

Miercuri se face şi mai cald, iar prin sudul şi vestul ţării temperaturile ating pragul caniculei şi aerul devine greu de respirat.

În zonele de munte şi prin nordul extrem se mai strâng norii şi vor aduce ploi de scurtă durată. În cea mai mare parte a ţării avem vreme frumoasă şi maxime de la 25 de grade pe litoral, la 35 de grade prin sud şi vest.

In Dobrogea şi Bărăgan avem soare şi vreme călduroasă. În zona Bărăganului se pot atinge chiar şi 35 de grade Celsius şi atmosferă va fi greu de suportat. Vântul va avea unele porniri pe litoral.

In Moldova sudică şi în nordul Munteniei vremea continua să se încălzească. Nu sunt anunţate ploi; norii vor fi rari pe timpul zilei şi după prânz se vor înregistra 33 de grade Celsius.

În nordul Moldovei şi în Bucovina se anunţă o zi foarte frumoasă cu mult soare. Pe la munte mai pot să vină câteva ploi de scurtă durată şi se încălzeşte uşor.

Se mai încălzeşte puţin şi în nordul Transilvaniei şi în Maramureş. Pe aici, apar înnorări şi câteva reprize de ploi zgomotoase iar vântul va avea unele porniri în timpul ploilor.

În ţinuturile vestice, atmosferă va fi însorită şi vom avea vreme călduroasă, izolat caniculara. Se vor atinge 35 de grade la umbră şi disconfortul termic va creşte.

În Transilvania, acum în orele dimineţii va fi ceaţă în depresiuni. Peste zi, se mai aduna norii şi vin câteva ploi în zonele de munte. Se încălzeşte şi după prânz vor fi 27 de grade în depresiuni şi 33 de grade în vestul provinciei.

În sud-vestul ţării, cerul va fi senin, se face mai cald şi termometrele vor indica 35 de grade la umbră. În aceste condiţii, disconfortul termic va creşte.

La fel va fi şi în ţinuturile sudice: vreme frumoasă dar călduroasă. În Lunca Dunării, se vor înregistra 35 de grade Celsius şi aerul va deveni greu de respirat la orele prânzului.

În Bucureşti cerul va fi curat şi vântul va sufla slab. Se mai încălzeşte şi vremea va deveni călduroasă. Maxima va ajunge pe la 33 de grade, iar minimă pe la 17 grade.

În zonele de munte predomina vremea frumoasă şi doar pe spaţii mici mai vin ploi de scurtă durată. Vântul va avea intensificãri uşoare în zonele de creastă şi se mai încălzeşte puţin.

Pe litoral cerul va fi mai mult senin, briza activa şi se mai încălzeşte un pic. Pe plajă vor fi temperaturi cuprinse între 25 şi 27 de grade iar apa mării va avea 22-23 de grade.

Prognoza meteo pentru urmatoarele zile: 

Miercuri se face şi mai cald, iar prin sudul şi vestul ţării se ating 35 de grade şi aerul devine greu de respirat. La munte şi prin nordul extrem vin ploi de scurtă durată dar în rest avem timp frumos.

Joi vor fi 36 de grade în Câmpia Romană şi creşte disconfortul termic. Prin nord şi centru se aşteaptă câteva averse.

Căldură mare avem şi vineri,canicula în regiunile sudice şi atmosfera sufocantă. Mai pe seara, vin câteva reprize de ploi zgomotoase în nord-est şi prin centru.

Sâmbătă, vremea va fi cãlduroasã şi doar izolat e posibil să plouă prin sud şi sud-est.  

Populare