Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Prefectura Vaslui este în alertă! Măsuri de prevenire și împiedicare a răspândirii pestei porcine

Publicat

in

Crotalierea tuturor animalelor deținute în exploatație;

 Anunțarea de urgență a medicului veterinar a oricărui caz de îmbolnăvire, iar până la venirea acestuia:- Să izoleze animalele bolnave sau suspecte de boală;- Să păstreze cadavrele animalelor moarte, carnea ori produsele obținute prin tăierea de necesitate, fără a le înstrăina ori valorifica;- Să nu permită circulația animalelor și a persoanelor în locurile presupuse a fi contaminate;- Să păstreze furajelor care au venit în contact cu animalele bolnave sau care sunt suspecte de contaminare, fără a le administra altor animale:- Să păstreze izolate ustensilele de grajd, așternutul, mijloacele de transport folosite și orice alte obiecte care pot fi purtătoare de contagiu;

 Schimbarea încălțămintei și a îmbrăcămintei după intervenția în padocul animalelor;

 Interzicerea utilizării în hrana animalelor a resturilor alimentare provenite din spălarea și/sau gătirea cărnii;

 Interzicerea creșterii porcilor în libertate pentru a evita cotactul cu porcii mistreți sau cu porci din alte gospodării;

• Contactați medicul veterinar dacă găsiți cadavrele de mistreți chiar dacă în zonă NU evoluează PESTA PORCINĂ AFRICANĂ.

“Monitorizăm atent situația și menținem filtrele pentru dezinfecție, inclusiv dezinfector pentru mijloacele de transport rutier pe DN 24A Cârja-Murgeni (intersecție) și la ieșirea din localitatea Rânzești. Orice îmbolnăvire sau mortalitate trebuie anunțată la DSVSA Vaslui, iar animalele sau cadavrele trebuie izolate până la investigarea, intervenția, recoltarea de probe și dispunerea măsurilor de către autoritatea veterinară”, a declarat subprefectul Mircea Gologan. 

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.