Conecteaza-te cu noi

StiriEst

PS Ignatie a slujit in fata a peste 20 de mii de credinciosi. Oamenii au infruntat canicula

Publicat

in

La invitația Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, a participat duminică, 11 august 2019, la  Sfânta Liturghie, oficiată la Catedrala din Târgoviște, în cinstea Sfântului Ierarh Nifon, Patriarhul Constantinopolului şi Mitropolitul Ţării Româneşti.

Aproape 20 de mii de credincioși au înfruntat căldura pentru a se închina la moaștele Sfântului Nifon, la catedrala din Târgoviște.

Însă, la 35 de grade, unii vârstnici care au stat la coadă în bătaia soarelui au leșinat. La slujbă au participat și șefa Guvernului, Viorica Dăncilă, și ministrul interimar de Interne, Mihai Fifor.

La sărbătoarea Sfântului Ierarh Nifon a venit şi premierul Viorica Dăncilă. Ea a fost însoţită de colegii de partid Mihai Fifor şi Rovana Plumb.

Sute de jandarmi au fost mobilizaţi ca să ţină în frâu mulţimea de credincioşi.

Femeie: “Pentru sănătate, pentru nepoţi, pentru toată lumea, să fie pace în ţară, să se mai liniştească lucrurile. Am două ore şi jumătate de când stau la coadă, dar sunt mulţumită.”

Mulţi bătrâni nu au mai rezistat să stea la coadă şi s-au aşezat, epuizaţi, pe pajiştea din jurul Catedralei. Sfântul Ierarh Nifon este considerat mare făcător de minuni. A fost patriarh al Constantinopolului şi mitropolit al Ţării Româneşti acum cinci secole. Pentru că i-a prezis lui Neagoe Basarab că va fi domn, peste ani, acesta i-a adus moaştele de la Muntele Athos.

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.