Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Suceava: Primăria solicită Ministerului Culturii bani pentru finalizarea picturii Catedralei

Publicat

in

Municipalitatea a solicitat de la Departamentul de Stat pentru Culte din cadrul Ministerului Culturii sprijin financiar pentru pictura Catedralei Suceava, a doua ca mărime din ţară, a declarat presei, astăzi, primarul Ion Lungu.

El a precizat că lucrările de pictură în tehnică fresco ale Catedralei ‘Naşterea Domnului’ din Suceava au demarat în cursul anului trecut şi speră să poată beneficia de o alocaţie financiară din partea Ministerului Culturii.

Lungu a spus că a alocat bani pentru realizarea acestei picturi şi anul trecut, în 2019 alocând tot în acest scop, din bugetul municipalităţii, suma de 500.000 de lei, dar costurile sunt mult mai mari şi este nevoie de ajutor financiar din alte surse.

Potrivit primarului, în condiţiile în care nu s-ar găsi un sprijin financiar substanţial, lucrările de pictură s-ar finaliza în aproximativ 10-15 ani.

Lucrările la Catedrala ”Naşterea Domnului” din Suceava au demarat în 1991, fiind sistate temporar în mai multe rânduri din lipsă de bani.

Sursa principală de finanţare a fost bugetul local al Primăriei Suceava, dar au existat şi donaţii din partea unor oameni de afaceri, unul dintre cei mai importanţi finanţatori privaţi fiind George Becali. (Agerpres/ FOTO radioiasi.ro)

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.