Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Bazinul Olimpic din Iaşi nu este gata nici după 30 de ani

Publicat

in

Bazinul Olimpic din Iaşi nu este gata nici măcar după 30 de ani. Construcţia a fost lăsată în paragină şi s-a degradat de la o zi la alta. Acum autorităţile locale vin cu noi promisiuni şi spun că vor începe reluarea lucrărilor. Între timp, sportivii care fac performanţă sunt nevoiţi să facă naveta zilnic 80 de kilometri până la Roman sau să meargă la piscine private, unde plătesc mulţi bani şi nu au condiţii să se antreneze.

Birsa Turism ProfEstetica Cursuri

Promis în urma cu 30 de ani, bazinul olimpic de înot din Iaşi a rămas doar pe hârtie. Construcţia începută anemic în 1990, în campusul Universităţii Gheorghe Asachi a fost abandonată definitiv acum zece ani, în urma unor împroprietăriri în zonă. Bazinul de înot este finalizat în proporţie de 40%, lucrări care au costat un milion de euro, bani de la Minsterul Educaţiei. Abia acum autorităţile locale par să fi găsit o soluție pentru a relua cosntrucţia.

Fest Bijuterii Avis Coffee Shop

Când şi cum promisiunile autorităţilor se vor concretiza nu se ştie. Cei care au de suferit sunt însă copiii, care vor să facă performanță în acest sport. Este şi cazul lui Rareș, un băiat de 11 ani, care face înot de 6 ani. Are acasă un dulap plin cu premii. Se antrenează în piscine private de 15 metri părtaţi şi concurează în bazine olimpice de 50 de metri pătraţi.

Pentru a putea participa la competiții, părinții lui plătesc bani mulţi la bazinele private.

Costurile lunare pentru un copil care face înot de performanţă pot să ajungă la 1.500 de lei pe lună, dintre care aproape jumătate se duc pe taxele de la bazinele private.

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.