Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Ce se intampla cu angajatii Hotelului Cantemir din Husi FACSIMIL

Publicat

in

Angajatii Hotelului Cantemir din Husi ar vrea sa munceasca dar deocamdata nu prea au cum. Si nici de ajutor de somaj nu pot beneficia. Acestia reclama ca noul proprietar al hotelului, SC Vasea SRL, nu vrea sa ii angajeze, insa reprezentantii firmei sustin ca lucrurile nu stau deloc asa. Diana Caciula, administratorul SC Vasea SRL sustine ca toti oamenii vor fi angajati, problema este ca in momentul de fata este imposibil din cauza ca hotelul si-a incetat activitatea avand nevoie de investitii urgente. Astfel, incadrarea lor in munca nu se poate face imediat deoarece lucrarile de reabilitare a hotelului sunt de durata. “Noi am spus de la inceput ca nu renuntam la oameni, nu vrem sa lasam pe nimeni pe drumuri. Sunt oameni care au lucrat mai bine de 15 ani in acel hotel. Mai este insa o problema, ei ar fi putut sa beneficieze de somaj pe perioada cat noi derulam lucrarile de reabilitare. Angajatii si-au dat insa demisia cu acordul ambelor părți. Prin urmare nu pot beneficia de șomaj. Eu ii inteleg ca sunt foarte suparati. Oamenii au inteles ca activitatea se amâna pentru ca au vazut cum arată hotelul. Cladirea are nevoie de reparatii, de investitii mari. Le-am explicat si ca este posibil sa dureze totul . Ei doresc doar sa beneficieze de șomaj pana la angajare, dar acest lucru nu depinde de noi”, a declarat Diana Caciula. Cei aprocimativ 15 angajati ai hotelului din Husi sustin ca isi vor angaja un avocat care sa ii indrume. 

Hotelul Cantemir reprezinta o emblema pentru huseni, fiind una din unitatile care pe vremuri era cautata de crema societati. Situat intr-o zona centrala a orasului si compus din teren intravilan in suprafata de 4.355 mp si o cladire cu trei etaje si 46 de camere, Hotelul Cantemir a dus lipsa de clienti in ultimii ani. De altfel, la capitolul unitati de cazare, municipiul Husi sta cel mai prost in ciuda faptului ca este poarta de intrare in tara de la granita de est a Europei. La licitatii de saptamana trecuta au participat 5 firme, dar pe parcurs, acestea s-au retras. Batalia pentru Hotelul Cantemir s-a dat intre SC Mega Residence Iasi si SC Vasea SRL Husi.

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.