Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Copii infometati in centre! Scrisoare deschisa catre Protectia Copilului: “Nu mai mergeti cu amenintari in familiile celor saraci si nu mai interveniti cu jandarmii”

Publicat

in

“Stim din surse sigure ca centrele sunt pline in Vaslui ( si nu numai) iar statul nu prea are bani sa intretina asa de multi copii in centre. Ca sa nu mai vorbim despre dezvoltarea emotionala a acestor copii care va fi profund afectata atunci cand sunt luati de langa niste parinti care ii doresc si ii iubesc asa cum stiu ei. 

Nu mai mergeti cu amenintari in familiile celor saraci cu duhul si nu mai interveniti cu jandarmi ca sa luati copiii ca pe niste saci de cartofi. E infiorator de greu si pentru copii si pentru parinti..

Nu cred ca mi-a fost dat sa ma confrunt cu situatie mai grea decat cu aceea in care sunt nevoita sa ma uit in ochii inlacrimati ai unei mame care-mi spune : “Au venit si ni i-au luat, de 2 saptamani sunt acolo si nu ne lasa sa ii vedem. “ 

Vorbesc acum despre o familie pe care am mai ajutat-o in trecut si careia i-au fost luati 5 copii fara sa ni se dea macar oportunitatea sa intervenim pentru a-i ajuta cumva. 

Asociatia noastra este dispusa sa lucreze cu dvs si cu familiile respective, sa ii ajutam sa indeplineasca cerintele de curatenie, ingrijire etc dar si sa punem familiile respective in legatura cu altii care sunt dispusi sa ii invete cu bunatate si sa ii “educe” pe parinti. Va rugam din toata inima si cu multa durere in suflet, nu mai nenorociti copiii prin centre, putini dintre ei isi mai revin dupa trauma unei vieti traita departe de parinti si de frati, de un mediu in care se simt acceptati si iubiti asa cum sunt ei.  

Dati-le o sansa ca familie, ca un intreg. Solicitati-ne ajutorul si dati-ne un timp sa intervenim…ne vom da peste cap sa facem ce este bine, sa ii ajutam sa isi renoveze casele, sa se gospodareasca mai bine. Stim ca sunt printre dvs multi care va ganditi la binele copiilor si mai stim ca vi se rupe inima de durere cand vedeti cum tipa copiii cand sunt luati de langa parinti. 

Cand vi se pare ca a ajuns cutitul la os si ei nu respecta instructiunile, mai dati-le o sansa. Dati-ne un mesaj ca sa intervenim si sa incercam sa ajutam! 

Va multumim anticipat si ne rugam ca Cel Bun de Sus sa va dea ochi si inimi deschise cand cititi acest mesaj!” Magda Savuica -Asociatia Dragoste Desculta    

Familiei mentionate mai sus i-a fost dat termen de 3 luni sa isi strice casa de chirpici si sa ridice una noua mai buna. Cand am ajuns noi la ei, facusera planul si se apucasera de lucru cu nea Ion Pocaitul, din acelasi sat, care le-a cumparat din banii lui ce le trebuia pentru acoperis. Le trebuie insa balastru, ciment, fier si Bca pentru constructia a doua camere. Le-am promis ca ii ajutam si maine prin credinta merg sa fac comanda la un depozit in zona. 

Cei care doresc sa ajute sunt rugati sa ne trimita un mesaj sa ne spuna o suma cat de mica pe care ne bazam din partea lor. In functie de aceste mesaje, voi face comanda de maine. 

Nu avem garantia 100% ca cei mici se vor intoarce acasa, insa avem datoria sa incerca sa ii ajutam cat putem. 

Simt ca ma apasa cerul asta plin de nori negri pe umeri si nu-mi da pace pe subiectul asta cu luatul copiilor din case si din familii. Daca ne-a fost data o inima sa simtim, suntem datori sa o punem in actiune aici si acum. Sa mai bata si pentru altii, nu doar pentru noi. Multumim pentru iubire! 

ASOCIATIA DRAGOSTE DESCULTA 

Banca Comerciala Romana

IBAN ROL: RO30RNCB0262161578590001

IBAN EURO: RO03RNCB0262161578590002

SWIFT: RNCB RO BU

Sefii de la Protectia Copilului au salarii de 10.000 de lei, amaratii care ingrijesc orfanii sunt tarati prin salile de judecata pentru un drept al lor

Mai marii institutiei conduse de vesnicul director Ionel Armeanu, si-au marit cat au putut de mult salariile! Nu au insa bani pentru bunul mers in centrele de plasament!

Jaf de peste 25 de miliarde de lei vechi la institutia lui Armeanu

Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Vaslui, cel mai mare angajator al judetului, a inghitit ani la randul sume importante de bani din bugetul Consiliului Judetean. Cu toate acestea banii nu au fost niciodata suficienti. Cu cat se alocau mai multe fonduri, cu atat s-a cheltuit mai mult. “Este un judet cu multiple probleme sociale”, declarau la unison sefii judetului. Nimeni nu si-a pus problema ca undeva se sifoneaza banii. Dupa ani intregi de praduiala, un control facut pe bune de inspectorii Curtii de Conturi, vine sa ne arate ca toate suspiciunile sunt adevarate. Auditul financiar care a vizat activitatea DASPC pe intregul an 2016, a evidentiat un jaf de proportii din banii statului. Vorbim de o suma uriasa, in valoare de 2.500.000 lei, un prejudiciu produs bugetului de stat prin cheltuirea haotica a fondurilor publice. Imediat dupa intocmirea acestui raport, Ionel Armeanu a intrat in concediu medical.

Mihaela SIMA

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.