Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Taxă specială pentru nunta în weekend, în mai multe orașe

Publicat

in

Sfârşitul verii e începutul sezonului nunţilor. Nu există weekend după sărbătoarea Sfintei Maria în care bisericile sau oficiile de stare civilă să nu fie pline de cupluri. Cererea mare vine cu preţuri pe măsură. Cine vrea să se căsătorească la sfârşitul săptămânii plăteşte în plus. Chiar şi romantismul este taxat. Pentru a spune DA pe malul mării, tinerii însurăţei trebuie să scoată din buzunar 2000 de lei.

Birsa Turism ProfEstetica Cursuri

O nuntă în bătaia brizei nu este pentru orice buzunar. Ofiţerul stării civile se deplasează pe plajă sau pe faleză doar după ce este plătită o taxă.

Fest Bijuterii Avis Coffee Shop

La Constanţa, aceasta este de 1500 de lei, la care se mai adaugă una, dacă mirii nu îşi conving familiile să petreacă în timpul săptămânii.

Cei care visează la o cununie ca în filme sunt nevoiţi să planifice totul în detaliu.

ADRIANA DEOANCĂ, purtător de cuvânt Primăria Constanța:Rezervările pentru acest an s-au facut incă de anul trecut din toamnă. Practic, de luni pana vineri este gratuita casatoria.

În majoritatea oraşelor mari, căsătoriile de weekend sunt tot mai multe. Astfel că primăriile au impus taxe.

La Oradea sau Târgu Mureş, cuplurile nu semnează până nu plătesc între 100 şi 1000 lei, în funcţie de locul ales. Iar la Satu Mare, de exemplu, e mai scump să te căsătoreşti duminica decât sâmbăta.

Că vorbim de lac, poieniţă sau chiar de curtea bisericii, orice iese din scenariul obişnuit se plăteşte. Şi în lăcaşurile sfinte există o taxă. Plus o donaţie.

EUGEN TĂNĂSESCU, purtător de cuvânt Arhiepiscopia Tomisului:Familia sau mirii in cazul cununiei au de platit o taxa pe care consiliul parohial o stabileste. Ea difera de la biserica la biserica, in functie de puterea economica a zonei. De regula e intre 50 si 300. Dupa slujba care se oficiaza, nasii fac o donatie benevolă.

Aştfel, cea mai importantă zi din viaţa oricărui cuplu devine şi cea mai scumpă. Faţă de alte ţări, la noi costurile sunt mai mici. În Marea Britanie, de exemplu, taxa la starea civilă este de 700 de lire sterline.

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.