Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Casa-muzeu din Botoșani transformată în pensiune, unde turiștii nu plătesc cazarea FOTO

Publicat

in

Tradiţiile şi obiceiurile strămoşeşti au fost adunate de un bărbat din Botoşani într-o casă, veche de două secole. Gospodăria ţărănească, inclusă într-un complex muzeal, a fost transformată şi în pensiune. Mai mult, cei care vor să experimenteze viaţa la ţară se pot caza aici fără să plătească un leu şi pot participa la atelierele de pictură sau sculptură, aflate în curtea casei. De cum intri pe poarta sculptată, cu troiţă, te învăluie parfumul florilor. Iar când păşeşti în cerdacul de lemn, printre covoare ţesute manual, ştii că ai ajuns în alt timp.

Un timp al bunicilor cu inimi şi mâini de aur, al meşteşugurilor de altădată, al credinţei şi al tradiţiilor.

Pe toate, Gheorghe Iavorenciuc le-a adunat într-o casă veche de peste două secole, de care s-a îndrăgostit în timpul unei călătorii în Bucovina.

Aşa a luat naştere, potrivit Observator, la marginea oraşului Botoşani, un compleax muzeal istoric unic, de care turiştii se vor bucura gratuit. Ziua, se pot relaxa în foişoarele din lem sau în hamacele aflate la umbra copacilor. Iar noaptea, se pot odihni în odăile desprinse parcă din poveşti. Acompaniaţi de sunetele unui patefon vechi de 100 de ani. O experienţă pe care proprietarul muzeului-pensiune o oferă nu de dragul profitului, ci de dragul tradiţiilor. În curtea casei se află şi ateliere de creaţie, unde oricine poate veni să scrie, să picteze ori chiar să sculpteze. Pentru a duce tradiţia mai departe,proprietarul vrea să organizeze aici şi tabere pentru elevi, unde copiii să simtă bucuria vacanţelor de altădată.

Roxana DURLEA

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.