Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Protest la Epureni! Oameni au iesit in drum si au blocat traficul

Publicat

in

Tensiuni in amiaza zilei de duminica, 25 august, la intrarea in localitatea Epureni din comuna Duda-Epureni pe Drumul Judetean 284, acolo unde o cursa care circula de ani de zile in ilegalitate, a fost somata oficial sa nu mai efectueze traseul . Concret, niste microbuze care ar fi trebuit sa se opreasca la troita din cartierul Corni, iesirea din municipiul Husi, si-au prelungit traseul cu 4 kilometri pana in localitatea Epureni . In acesti peste 7 ani de cand fac aceasta cursa, daca microbuzul era oprit o singura data pe acest traseu de cativa kilometri de catre un echipaj de politie si verificat, risca sa piarda licenta de transport pe care o detin .Printre cei care protestau se afla si primarul Petrica Chiriac, in prima instanta ca om afectat si nu in calitatea sa de sef al localitatii ori ca mediator intre parti. Edilul nu explica cetatenilor ce se intampla defapt si de drept, care ar fi solutiile si nu se vedea in stare sa telefoneze celor doua firme de transport pentru a avea o discutie de bun augur si pentru a veni in sprijinul cetatenilor. Acesta se afla acolo mai mult sa instige  localnicii si sa se bucure de protestul cetatenilor ajunsi la capatul disperarii tot din vina sa . Pe scurt, aproximativ 60 de persoane au format un lant uman duminica, 25 august, pe strada si au blocat autobuzele de la Sc Autogara Husi, pentru ca acestia ar fi somat o alta firma de transport in speta SC Izvoras Srl,sa nu mai efectueze pe acel traseu o cursa pe care o fac de ani de zile in ilegalitate, neavand licenta pe segmentul de drum . Firma respectiva prin ajutorul soferilor a inceput o campanie agresiva asupra cetatenilor spunandundu-le ca nu vor avea cu ce sa se deplaseze la serviciu, iar oamenii normal ca s-au alertat. Primaria Duda-Epureni, a primit o informare in aceasta privinta  inca din luna ianuarie a anului 2019. Concret, la 8 luni diferenta de la notificare, Petrica Chiriac, primarul localitatii ridica din umeri si afirma ca el nu poate sa faca nimic . Cei de la Consiliu Judetean ar trebui sa se ocupe de aceasta situatia si nu el . Duminica au sosit in zona si politistii rutieri care l-au indemant pe edilul localitatii Duda-Epureni, sa se deplaseze in aceasta dimineata de luni, 26 august, la Sectia de Politie Husi, pentru o discutie cu domnul comisar sef Mirel Bejinariu- seful Biroului Rutier . 

Birsa Turism ProfEstetica Cursuri

Lucrurile sunt foarte simple in acest conflict iscat si intretinut se pare voit  de primarul Petrica Chiriac . Firma actuala care detine licenta pentru sectorul de drum, trebuie sa primeasca un memorandum semnat de cetatenii care cer sa se suplimenteze numarul microbuzelor si adaugarea unor mijloace de transport in anumite ore in care cetatenii se deplaseaza la munca .

Fest Bijuterii Avis Coffee Shop

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.