Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Armeanu, du-te acasa! O minora a fost agresata sexual de un angajat al centrului in care era internata. Haos in centre

Publicat

in

Un nou caz revoltator in institutia condusa de un director incompetent. Este un haos de nedescris in centrele sociale aflate in subordinea Directiei de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Vaslui. Vesnicul director Ionel Armeanu este de neclintit din functie in conditiile in care in centrele sociale ororile sexuale sunt la ordinea zilei. Copiii orfani sunt violati, batuti, sechestrati, pusi sa munceasca, supusi la chinuri grele. Ultimul caz a fost inregistrat in urma cu doua zile la Barlad. O minora in varsta de 14 ani, institutionalizata intr-un centru social, s-a plans psihologului că a fost agresata sexual chiar de un angajat al institutiei, mai exact un ingrijitor. Asta se intampla cand in institutia condusa de incompetentul Ionel Armeanu au fost angajate toate lichelele si toti lipitorii de afise de la diverse partide. Socat si el de cele povestite de copila, psihologul a sunat la 112 reclamand situația descrisa de fetița. Inspectoratul de Politie al Judetului Vaslui a deschis un dosar penal in acest caz. Politistii fac cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de agresiune sexuala. “Am fost sesizaţi la numărul unic de urgenţă 112 de către psihologul din cadrul unui centru social cu privire la faptul că o minoră a fost victima infracţiunii de agresiune sexuală. Gata a indicat drept autor un angajat al centrului respectiv. Au fost demarate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de agresiune sexuală”, a declarat purtătorul de cuvânt a IPJ Vaslui, Bogdan Gheorghiţă.

In paralel cu politistii face si vesnicul director Ionel Armeanu o ancheta. “A fost depusă o sesizare la Poliţie, iar în paralel s-a dispus demararea unei anchete interne prin corpul de control al instituţiei. Până la finalizarea cercetărilor, angajatul a fost transferat în cadrul altui serviciu, unde nu intră în contact cu copiii”, a declarat purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui, Irina Cîmpeanu.

E specialist in anchete vesnicul director Ionel Armeanu, adica ii verifica pe dezaxatii care au fost angajati sa aiba grija de copiii orfani. Fie ca vorbim de asistenti maternali sau de ingrijitori din centrele sociale, multi dintre ei au fost lasati sa intre in sistem fara prea multe verificari. Ocupat probabil cu multiplele deplasari in strainatate sau cu sedintele PSD pe care nu le rateaza nici in ruptul capului, evlaviosul Ionel Armeanu poate nu a mai avut timp sa se gandeasca si la protectia copiilor orfani. Sa aiba Dumnezeu grija de ei, Armeanu are grija de banii institutiei. Si are grija bine! Intr-un singur an subalternii evlaviosului director au reusit sa praduiasca 2,5 milioane de lei din banul public. Adica au rupt de la gura copiilor si batranilor ca sa se plimbe prin strainatate si sa se cazeze la hoteluri de lux, sa isi cumpere telefoane scumpe, sa vorbeasca la linia fierbinte si sa isi ingroase conturile personale. 

Haos in centre! Tot mai multi copii sunt abuzati, nimeni nu ia nicio masura, iar PSD il tine pe Armeanu director

In fiecare saptamana ies la suprafata tot mai multe nereguli din sistemul de protectie sociala. Copii abuzati sexual, batuti, sechestrati, transformati in sclav. Toate acestea se intampla cu orfanii din centrele de plasament sau cu cei dati in plasament la asistentii maternali care au prins atestat pentru ca asa au decis Ionel Armeanu si gasca sa de la Directia pentru Protectia Copilului Vaslui. Un alt caz care a socat opinia publica face referire la un bărbat din localitatea vasluiana  Giurcani. Acesta a abuzat sexual una din cele două copile pe care le avea în plasament, în vârstă de 12 și 14 ani. Cazul a ajuns în atenţia autorităţilor după ce soţia celui acuzat de abuz ar fi încercat să se sinucidă şi a povestit despre cele întâmplate echipajului medical din cadrul Ambulanţei Vaslui, care s-a deplasat să o salveze.

Trei copii dintr-un centru de plasament, bătuți cu sălbăticie! Pe Armeanu nu îl întreabă nimeni nimic!

Trei fraţi care trăiesc într-un centru de plasament din Negreşti au fost sechestraţi într-o dubă de un individ şi bătuţi cu sălbăticie. Cel mai mare dintre ei a fost lovit cu un ciocan în cap. Agresorul i-a scos cu ușurință chiar din centrul de plasament și i-a pus să muncească la firma lui, o spălătorie pe care o are în oraşul Negreşti. Acolo i-a lovit cu sălbăticie.

Cel mai mic dintre fraţi are 13 ani, iar cel mai mare, 17. Unul dintre băieţi a fost lovit cu portiera, în timp ce încerca să scape. Copii au reuşit să fugă desculţi şi au sărit peste nişte garduri, în dorinţa de-a ajunge la centru. S-au întâlnit cu fratele lor mai mare, care a alertat poliţia, sunând la numărul de urgenţă 112.

Copiii sunt de cinci ani în grija Direcţiei de Protecţie a Copilului. La centrul de plasament nimeni nu le-a sesizat lipsa. Încă o dovadă ca Ionel Armeanu și gasca lui sunt ocupați cu alte lucruri. 

Două copile dintr-un centru de plasament au fost abuzate sexual

Două fete de 12 şi 13 ani au fost abuzate sexual în timp ce se aflau în grija Protecţiei Copilului. Agresorul este un bărbat care a reusit sa  intre în centrul de plasament în care erau internate fetele, după ce a pretins că că ar fi reprezentantul unei fundaţii.

Cele două fete, în vârstă de 12, respectiv 13 ani, se află internate într-un centru al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bârlad, de mai multe luni, dar cu toate că au fost abuzate sexual în repetate rânduri, cei care trebuiau să aibă grijă de ele, nu au mirosit nimic. Bărbatul care abuza sexual copilele a început să o viziteze inițial pe minora de 12 ani . A intrat extrem de ușor în centrul social din subordinea lui Armeanu după ce a spus că este reprezentanul unei fundaţii umanitare care doreşte să ajute copiii aflaţi în dificulatate. Neregulile nu se opresc aici! Copiii de care Armeanu și gașca lui trebuiau să aibă grijă, au fost lăsați la cheremul dezaxaților sexual. Evident că pe Ionel Armeanu nu îl întreabă nimeni nimic. El face mereu anchete, dar niciodată nu găsește vinovați. Turma de subalterni angajați cu pile sa taie frunze la câini, trebuie protejată. 

Sorin SAIZU

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.