Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Cine a provocat incendiul violent de la fosta fabrică de mobilă si cine este acum bun de plată! Oamenii, avertizați prin RO-Alert

Publicat

in

Momente de panică, duminică seară, la Vaslui, după ce un incendiu violent a izbucnit la fosta fabrica de mobilă din oraş.Din cauza fumului toxic emanat de deşeurile arse, oamenii au fost avertizaţi prin sistemul Ro-Alert să închidă ferestrele şi să se adăpostească. Pompierii au reuşit să stingă vâlvătaia la timp, în apropiere fiind depozitate butoaie cu diluant, dar şi o secţie de alcool.

Alarma s-a dat cu puţin timp înainte de ora 19.00. Fumul gros a fost observat de localnici în incinta fostei fabrici de mobilă, unde o parte dintre hale sunt dezafectate, iar altele sunt închiriate de către mici întreprinzători. În câteva minute, la faţa locului au ajuns pompierii, însă intervenţie militarilor a fost îngreunată de un cablu sub tensiune, motiv pentru care echipele de la Eon au întrerupt alimentarea cu energie electrică în zonă.

Au ars aproximativ 300-500 de kilograme de deșeuri combustibile. Potrivit unor surse din ancheta, cei care au provocat incendiul sunt hoții de cupru. Aceștia au dat fic la deșeuri pentru a arde un cablu electric cu scopul de a comercializa mai apoi cuprul. O societate comercială care era alimentată cu acel cablu care a luat foc, va trebui să suporte cheltuiala înlocuirii acestuia. Cantităţi mari de deşeuri depozitate în hala dezafectată s-au făcut scrum, precum şi cabluri electrice de medie tensiune, existând pericolul extinderii la o fabrică din apropiere, unde se aflau mai multe butoaie cu diluant.

Marius Stanciu, purtător de cuvânt al IJSU Vaslui: „La faţa locului au intervenit 6 autospeciale, din care 3 pentru stingere cu apă şi spumă. Cauza probabilă e lucrul deschis cu focul în spaţii deschise. A existat pericolul propagării la celelalte depozite din apropiere”.

Mihaela SIMA

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.