Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Rusine, Primaria Vaslui! Cum isi bate joc Vasile Paval de elevii vasluieni

Publicat

in

NESIMTIRE! Primarul Vasile Paval nu mai are limite. Pesedistul care a primit mostenire scaunul de la Victor Cristea, fostul primar pe care l-a slujit ani de zile, confunda acum primaria cu propria lui mosie. Ca Vasile Paval isi bate joc de oras, este evident pentru toti cetatenii. Dar mai nou, primarul PSD, isi bate joc si de copii. Asa se face ca Primaria Vaslui este tarata intr-un imens scandal de Paval si subalternii domniei sale, angajati la stat pe baza pilelor si relatiilor. De cateva zile, in mediul online sunt discutii aprinse pe marginea unui concurs organizat de Primaria Vaslui. Este vorba de concursul “primar pentru o zi”, concurs care isi propune sa gaseasca solutii pentru tineretul din Vaslui. Aghiotantii pesedistului Vasile Paval sunt acuzati ca ar fi tras sforile în asa fel încât premiul I sã fie câstigat de cine trebuie. Competitia a fost castigata anul acesta de fiica unei angajate a urmasului lui Victor Cristea, pesedistul Vasile Paval. Eleva cu pricina, reprezentanta a Liceului “Emil Racovita” a depus un proiect intitulat “Strategia de Dezvoltare pentru Tineret”. Proiecte au depus si alti elevi. In final a fost desemnata castigatoare fix fata angajatei lui Vasile Paval. Adolescenta a ocupat pentru o zi fotoliul de primar al municipiului Vaslui si s-a ales si cu un premiu în bani, mai exact indemnizatia pentru o zi a edilului PSD Vasile Paval. Am ales sa nu facem public numele elevei deoarece copilul nu are nicio vina pentru cele intamplate. Invatat sa isi favorizeze odraslele, doi flacai care calaresc constructiile din Vaslui si castiga bani pe banda rulanta fara prea multa truda, Vasile Paval a considerat ca asa e regula in viata si ca angajatii sai trebuie sa ii urmeze exemplul. Reporterii STIRIEST au stat de vorba cu mai multi parinti nemultumiti si revoltati de modul in care s-a desfasurat concursul organizat de Vasile Paval. “Este colega cu fata mea. Sunt la acelasi liceu, dar nu s-a procedat corect. Cea care a castigat este o eleva buna, silitoare, dar trebuia sa nu participe la acest concurs”, a scris o mama pe facebook. 

Vasile Paval tace malc si isi vede linistit de afacerile personale. Vasluienii se plang, dar edilul pesedist nu vede si nu aude. Parintii copiilor care s-au inscris la concursul organizat de Primaria Vaslui sustin ca s-au saturat de mizeriile autoritatilor care isi bat joc inclusiv de copii. 

“Câstigãtoarea concursului este fiica celei care organizeazã evenimentele primãriei (d-na Geanina Postolache). Dar din atâtia elevi valorosi, oare cum s-a întâmplat ca tocmai ea sã reprezinte liceul nostru? O simplã coincidentã! Si cum cei din Primãrie au înscris-o în concurs tocmai pe fiica colegei lor (nu au auzit de conflictul de interese?) asta nu îmi explic deloc. Iar din toate proiectele înscrise, de la toate liceele din oras, cum de cei din Primãrie au ales-o câstigãtoare exact pe fiica colegei lor? Altã coincidentã probabil. Poate la editia din 2020 totul va fi un pic mai corect. De douã sãptãmâni aud aceste discutii între colegii copilului meu si cã nu ar fi prima editie când se merge pe acest algoritm. Este cumva un fel de traditie ca functionarii sã-si premieze cu bani odraslele? Doar Valoarea lor îi recomandã. Ca pãrinte nu mi-as dori ca ei sã porneascã la drum în viatã cu gândul cã orice realizare nu ti se poate întâmpla decât dacã ai trambulina potrivitã. Regulile si legile? Sunt doar pentru prostime. Ar fi întelept ca noi sã-i învãtãm pe copiii nostri sã fie corecti. Mai târziu sã nu fie prea târziu”, spune mama altui elev. 

Directorul de la “Emil Racovita” nici usturoi nu a mancat, nici gura nu ii pute

Directorul unitatii de invatamant unde este inscrisa eleva care a castigat concursul organizat de Primaria Vaslui, nu vede nicio problema in toata aceasta poveste. 

Daniel Hulubei declara cu seninatate ca “aceste concursuri sunt înregistrate, sunt filmate, dacã pãrintii au vreo nemultumire pot sã solicite vizionarea lor. Faptul cã eleva respectiva a câstigat acest concurs nu m-a surprins deloc, a fost doar o confirmare a încrederii pe care eu si colegii mei, profesorii, ne-am pus-o în aceastã elevã. Noi ce puteam sã facem, sã nu o lãsãm sã participe doar pentru cã mama ei lucreazã la primãrie? Asta este discriminare!”

Culmea incompatibilitatii este ca 

proiectul elevei castigatoare a fost pe “Culturã si tineret”, domeniu pe care mama ei îl conduce în cadrul Primãriei Vaslui. “Geanina Postolache, mama elevei, a fost numitã prin delegatie, pentru douã luni, sef la Biroul Culturã. Înainte sã fie numitã pe aceastã functie se ocupa tot de culturã si tineret. Probabil, a fost o scãpare în regulamentul concursului”, spun reprezentantii Primariei Vaslui.

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.