CMR Case din lemn
Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Mama criminalului care a ucis un polițist, păzită de jandarmi, după ce fiul ei a ameninţat-o cu moartea

Publicat

on

Melania Beşa, mama criminalului Ioan Beşa, cel care a ucis cu sânge rece un poliţist în gara din Suceava, iar apoi s-a sinucis în arest, este păzită de jandarmi, după ce celălalt fiu al ei a ameninţat că o omoară când iese din închisoare.

Cel de-al doilea fiu al Melaniei Beşa a fost eliberat din închisoare pe 3 septembrie 2019, însă a fost aşteptat de poliţişti la poarta penitenciarului Gherla. El a fost dus la audieri şi ulterior reţinut pentru 24 de ore, după ce şi-a ameninţat mama că o va ucide. Alexandru Beşa a anunţat-o pe femeie că, atunci când va ieşi din închisoare, o va ucide pentru că l-a băgat după gratii. Tânărul de 26 de ani a fost condamnat la doi ani şi patru luni de închisoare, după ce şi-a bătut mama pentru că nu i-a dat bani, iar apoi a agresat şi poliţiştii chemaţi de femeie.

Mama criminalului Ioan Beşa, ameninţată cu moartea

După ce a fost reţinut, Alexandru Beşa a fost plasat sub control judiciar şi a primit domiciliu la un centru din Cluj.

El nu are voie să părăsească oraşul şi să se apropie de mama sa. În prezent, Melania Beşa este păzită de un echipaj de jandarmi.

Alexandru Beşa este fratele lui Ioan Beşa, bărbatul care, pe 20 iulie 2017, a înjunghiat mortal un poliţist în gara Burdujeni din Suceava.

Pe 26 septembrie 2017, a fost găsit mort în celula sa din Penitenciarul Botoşani, fiind legat de gât, mâini şi picioare cu o funie făcută din bucăţi de cearşaf şi o curea.

Mihaela SIMA

StiriEst

Se introduc restrictii. Lista cu sanctiuni si masuri anuntate de autoritati

Publicat

on

De catre

De asemenea, în urma şedinţei Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, a fost adoptată hotărârea numărul 32. Printre cele mai importante măsuri se regăseşte propunerea instituirii sancțiunii complementare de suspendare a autorizației de funcționare pentru organizatorii activităților și evenimentelor, dacă în cadrul acestor evenimente nu sunt respectate regulile de siguranță sanitară.

Prin aceeași Hotărâre au mai fost adoptate propuneri de modificare a unor măsuri privind organizarea competițiilor sportive și a altor tipuri de activități.

De asemenea, CNSU a luat decizia de a menține lista statelor aflate în “zona verde”, pentru care nu mai există obligația izolării la domiciliu pentru cetățenii care vin în România din respectivele țări, aprobată prin Hotărârile numărul 29 și 31.

Măsurile propuse și aprobate în ședința CNSU sunt bazate pe recomandările specialiștilor din Grupul de Suport Tehnico-Științific și vor avea aplicabilitate începând cu data de 1 iulie 2020.

Hotărârea nr. 32, din 29.06.2020 privind propunerea unor măsuri necesar a fi aplicate după data de 01.07.2020 precum și instituirea excepției de la măsura carantinării / izolării pentru unele țări din Uniunea Europeană și din Spațiul Economic European

– Art.1 Lista cu statele pentru care nu se impune măsura izolării/carantinei la
locuință/locația aleasă elaborată de INSP și aprobată de CNSU prin Hotărârea nr. 29 din
13.06.2020 cu modificările și completările ulterioare prin Hotărârea nr. 31 din 23.06.2020,
își menține valabilitatea până la stabilirea unui criteriu unitar la nivelul Uniunii Europene.

– Art.2 Măsurile de prevenire și control a răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2, în
vigoare la data prezentei hotărâri se propun a se modifica și completa după cum urmează:

– activitatea centrelor rezidențiale de îngrijire şi asistență a persoanelor vârstnice, centrelor rezidențiale pentru copii şi adulți, cu şi fără dizabilități, precum şi pentru alte categorii vulnerabile se va desfășura după un program de lucru avizat de direcțiile județene de sănătate publică;

– instituirea sancțiunii complementare a suspendării autorizației de funcționare pentru organizatorii activităților și a evenimentelor în care regulile de siguranță sanitară nu sunt respectate;

– permiterea organizării și desfășurării antrenamentelor și cantonamentelor colective, în grupuri de maxim 10 persoane, pentru ligile inferioare de fotbal, inclusiv de amatori, cu respectarea condițiilor stabilite prin ordin comun al ministrului tineretuluişi sportului şi ministrului sănătățiiși aplicabile pentru Liga I de fotbal;

– permiterea organizării de cursuri de instruire și workshop-uri pentru adulți precum și cele organizate pentru implementarea proiectelor din fonduri europene, cu participarea a cel mult 20 persoane şi cu respectarea regulilor de distanțare fizică stabilite prin ordin al ministrului sănătății;

– permiterea organizării și desfășurării activităților specifice din domeniul apărării naționale, ordinii și siguranței publice desfășurate în aer liber, cu participarea a maxim 200 persoane și sub supravegherea unui medic epidemiolog;

– permiterea organizării și desfășurării activităților specifice din domeniul diplomatic, la sediile ambasadelor, organizate în aer liber astfel încât să fie asigurată o suprafață de minimum 4mp pentru fiecare persoană participantă și respectarea regulilor de protecție sanitară;

– înlocuirea noțiunii de ”triaj epidemiologic” cu ”triaj” în privința activităților desfășurate de instituțiile şi autorităților publice, operatorii economici şi profesioniștii, la intrarea în sediul acestora. Prezenta hotărâre se comunică, pentru punere în aplicare, tuturor
componentelor Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență.

Citeste in continuare

StiriEst

Tanar cautat dupa ce a furat din cutia milei de la Manastirea Hadambu

Publicat

on

De catre

Un bărbat din Iași este căutat după ce a furat din cutia milei de la Mănăstirea Hadâmbu. Mai multe imagini au fost ditribuite pe rețelele de socializare. În acestea se poate vedea cum bărbatul sustrage o sumă de bani din lăcașul de cult și se face imediat nevăzut. Cine îl recunoaște este rugat să apeleze autoritățile.

Citeste in continuare

StiriEst

Canicula face prima victima in judetul Vaslui. Un om a murit pe strada

Publicat

on

De catre

Canicula a făcut prima victimă din judeţul Vaslui. Un bărbat de 43 de ani a căzut în plină stradă, în centrul municipiului Bârlad. Omului i s-a făcut rău într-o staţie de autobuz, iar cei care au văzut totul, au sunat la 112. La fața locului a sosit o ambulanţă cu un asistent, care a început manevrele de resuscitare. A sosit apoi şi o ambulanţă cu medic, însă, în ciuda eforturilor, omul nu a putut fi salvat. Căldura sufocantă pare a fi principala cauză, însă autopsia urmează să clarifice acest aspect. La Bârlad au fost luni, 29 iunie, peste 32 de grade Celsius la umbră.

Sursa material: rra

Citeste in continuare

StiriEst

ACUM: Accident la Munteni de Jos

Publicat

on

De catre

Un nou accident rutier a avut loc in urma cu cateva minute, la iesirea din municipiul Vaslui spre Crasna, pe raza localitătii Muntenii de Jos. In accident este implicata o duba de transport marfa. Traficul se desfasoara cu dificultate. Urmeaza ca echipajele de politie sa ajunga la fata locului pentru a stabili imprejurarile in care s-a produs evenimentul rutier.

Citeste in continuare

StiriEst

Accident pe Stefan cel Mare la benzinaria MOL. Traficul este ingreunat

Publicat

on

De catre

Accident in aceasta dupa amiaza pe strada Stefan cel Mare. Evenimentul rutier a avut lic in zona benzinariei MOL. Echipajele de politie sunt acum la fata locului. Se pare ca un sofer nu a pastrat distanta regulamentara, a lovit autoturismul din fata, iar acesta din urma a lovit o a treia masina. Traficul se desfasoara cu dificultate, coada de maisini intinzându-se pe mai bine de un kilometru.

Citeste in continuare

Atelierul de dinti

Rock FM

CMR London

CMR Vaslui

Donează! Avem nevoie de tine!

Radical Group

Iti place ce vezi?

Populare

Copyright © 2017 Stiri Est