CMR Case din lemn
Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Elevii din Barzesti invata in conditii europene

Publicat

on

Duminică, 8 septembrie a avut loc sfințirea școlii din satul Bîrzești, comuna Ștefan cel Mare. Constructorul a finalizat lucrarile la acest obiectiv respectând graficul de lucrari, susțin autoritățile. Astfel, copilașii  vor începe anul școlar intr-o școală nouă, cu toate dotările necesare. Primarul Mihai Moraru i-a avut alături la inaugurarea școlii pe președinte CJ, Dumitru Buzatu, vicepreședinte Ciprian Trifan și pe senatorul Doina Silistru.  “Investiția se ridică la 1,2 milioane de lei, construcția fiind ridicată în mai puțin de un an. Inițial, corpul școlii a fost trecut la reabilitare, în 2007, pe un program guvernamental.

Din lipsă de fonduri, clădirea s-a autodemolat, astfel că autoritățile au fost nevoite să acceseze fonduri pe PNDL, pentru a reface în totalitate școala.

Noua clădire cuprinde 5 săli de clasă, plus cabinete ale profesorilor, din care 2 săli vor aparține grădiniței, iar în celelalte 3 vor învăța elevi de ciclul primar.

Acum, Școala Bârzești are trei corpuri de clădire moderne”, a declarat primarul Mihai Moraru.

StiriEst

Licitatii pentru investitii in valoare de 27 milioane de euro

Publicat

on

De catre

În perioada următoare, Primăria Vaslui va implementa 7 proiecte cu fonduri europene, în valoare de 27 milioane de euro.

Toate contractele de finanțare sunt semnate cu Ministerul Dezvoltării și se află în diferite stadii de realizare.

Unul se referă la construcția unei creșe pe terenul care a aparținut fostei unități militare din centrul municipiului Vaslui, care a primit avizul IJSU și trece la etapa de organizare a licitației pentru adjudecarea execuției.

Un alt proiect face referire la contrucția unei grădinițe. Deja s-a obținut avizul ISU, iar obiectivul va fi ridicat pe SEAP pentru licitație.

Grădinița va fi ridicată pe un teren din fața Spitalului Județean de Urgență Vaslui, urmând ca gradinița din Cartierul 13 Decembrie care funcționează la parterul unui bloc să fie desființată.

Toate contractele de finanțare sunt semnate cu Ministerul Dezvoltării și se află în diferite stadii de realizare.

Un proiect este legat de construcția de case sociale pentru care s-a stabilit câștigătorul. Un altul face referire la construcția unui depou care este în faza de proiectare.

Pe transportul local, Primăria Vaslui mai are aprobat proiectul de dezvoltare a rutelor unde a fost desemnat câștigătorul, dar au fost depuse contestanții.

Alte două proiecte privesc extinderea Parcului Copou și investiții în construcția de ateliere școlare la Liceul ”Ion Mincu”.

Citeste in continuare

StiriEst

Comuna Lipovat are cea mai moderna sala de sport

Publicat

on

De catre

Cea mai nouă și mai modernă sală de sport din județul Vaslui se află în localitatea Lipovăț.

”Lucrările sunt realizate în procent de 99 la sută. Mai sunt câteva lucruri de pus la punct, însă investiția arată bine. CNI a cerut constructorului să predea lucrarea în termen de 15 zile. Păcat că nu putem organiza o activitatea, fie și sportivă, pentru a deschide oficial porțile acestui edificiu. Noua sală de sport va fi folosită contracost de toți cei care doresc să dacă mișcare”, a spus primarul comunei Lipovăț, Valerian Hriscu.

Sala de sport are o suprafață construită de 1.405 mp, tribune cu 180 locuri, magazii pentru saltele și alte materiale necesare orelor de sport, grupuri sanitare, vestiare și dușuri.

Sala este dotată cu tabelă de marcaj electronică performantă, porți pentru handbal și fotbal, coșuri pentru baschet și fileu pentru volei și pentru tenis, astfel că se pot practica mai multe sporturi de echipă sau individuale. De asemenea, sala are sistem de sonorizare, climă, încălzire centralizată și detectoare de fum. 

Citeste in continuare

StiriEst

Rezultate Bacalaureat 2020

Publicat

on

De catre

În acest an, notele sunt publicate pe bacalaureat.edu.ro, până în ora 12.00, conform anunțului oficial. De asemenea, listele sunt afișate și în cele 1095 de licee din țară în care candidații au susținut examenul.

Listele cu rezultate, atât cele online, cât și cele tipărite sunt anonime, o decizie menită să ralieze examenul la regulile GDPR. Astfel, în locul numelor sunt afișate codurile care au fost repartizate fiecărui elev.

Depunerea contestațiilor

Pe 30 iunie între orele 16.00 – 20.00 și pe 1 iunie între orele 08.00 – 12.00, candidnemulțumiți de note și de media generală la Bacalaureat pot face contestație, inclusiv online. Contestația transmisă electroiic trebuie să conțină și o declarație-tip, în care candidatul menționează că a luat cunoștință de faptul că nota acordată la soluționarea contestației se poate modifica față de cea inițială prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip trebuie semnată și de către părinți sau reprezentanți legali.

În urma soluționării contestațiilor, rezultatele finale ale primei sesiuni de Bacalaureat din acest an vor fi anunțate pe 5 iulie.

Cum promovezi la Bacalaureat

Pentru a fi declarat promovat, este nevoie ca orice candidat să îndeplinească trei condiții, cumulativ:

– recunoașterea/echivalarea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale;

– susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea;

– obținerea mediei 6 (cel puțin) la probele scrise.

Sesiunea specială

La acest examen din prima sesiune au fost înscriși circa 155 de mii de candidați, dintre care 123.800 din promoția 2020. Dintre aceștia, excluzând proba de limbă maternă, cei mai puțini au fost prezenți la proba de limba română, adică 134.831. Cei mai mulți candidați au venit pentru a susține proba obligatorie a profilului, 138.104.

Examenul din acest an a fost afectat de epidemia de coronavirus, care a dus la închiderea școlilor, în martie. În premieră, probele scrise s-au desfășurat pe baza unei programe cu materii restrânse, din cauza faptului că nu s-au putut ține cursuri în semestrul al doilea. La examen, care a durat ca în fiecare an, 3 ore, pentru elevi a fost necesar să respecte o serie de măsuri de prevenție, pentru împiedicarea răspândirii coronavirusului. Elevii absolvenți de clasa a XII-a care au fost în izolare sau carantină sau care nu au putut da probele din cauza temperaturii peste maximum-ul admis vor da o sesiune specială a Bacalaureatului, care va începe pe 6 iulie.

Citeste in continuare

StiriEst

Alte investii in comuna Stefan cel Mare: sala de sport cu 102 locuri si gaz metan

Publicat

on

De catre

În localitatea Ștefan cel Mare se construiește o sală de sport modernă. Proiectul este de Tip 2, iar finanțarea este asigurată de Compania Națională de Investiții. Sala va putea fi folosită pentru toate sporturile de echipă, cum ar fi handbal, volei, baschet, tenis de câmp și va avea o capacitate de 102 locuri.

”Constructorul este în grafic cu lucrările. Sperăm ca până la sfârșitul anului să facem recepția și să putem intra în ea. Este o sală necesară, atât pentru tinerii din comunâ, cât și pentru elevii școlii din Ștefan cel Mare”, a declarat primarul Mihai Moraru.Comuna Stefan cel Mare va avea, în scurt timp, toate facilitãtile oferite de viata de la oras, cu asfalt, canalizare si gaze. “Am dat ordinul de începere la lucrãrile de alimentare cu gaze naturale în comuna Stefan cel Mare, cel mai asteptat proiect al locuitorilor din comuna noastrã. Vor fi sute de gospodãrii care se vor bucura de gaze, la fel cum sunt si cei care locuiesc în Vaslui, de exemplu. Din 2016, am început demersurile pentru acest proiect care, iatã, acum prinde viatã în comuna noastrã, cu sprijinul presedintelui CJ Vaslui, care ne-a alocat suma necesarã pentru lucrãri. Mã întristeazã faptul cã acest proiect al comunitãtii noastre a rãmas în aer, prin desfiintarea Fondului de Dezvoltare si Investitii”, spune primarul Moraru. Edilul spune cã, fãrã cei 800.000 de lei primiti de la Consiliul Judetean, lucrarea nu s-ar fi putut realiza. “Am avut multe piedici, însã finantarea de la CJ Vaslui ne va ajuta sã avem gaze în case”, explicã Moraru.

Citeste in continuare

StiriEst

Dispensar modern si retea de gaz in comuna Bălteni

Publicat

on

De catre

Pentru  administraţia  din comuna Bălteni, condusă de edilul Relu Brașoveanu,  sănătatea centățenilor reprezintă o prioritate.

Locuitorii comunei Bălteni sunt, din această lună, beneficiarii unui dispensar uman modern. După un an și jumătate de muncă, clădirea dispensarului este finalizată, arătând la standarde europene. Zilele acestea a avut loc recepția lucrării de către reprezentanții administrației locale.

Potrivit primarului Relu Brașoveanu, in cadrul dispensarului va funcționa și un cabinet stomatologic.

“Urmează să facem dotarea, in special pe cea de medicină de familie. La acest moment , noul dispensar beneficiază  de toate utilităţile, centrală termică, apă, canalizare, spații de depozitare,” ne-a declarat Relu Brașoveanu, primarul comunei Bălteni.

Intreg proiectul a fost realizat prin PNDL2, ”Reabilitare și Dotare Dispensar Uman”.

Autoritățile din comuna Bălteni se pregătesc de o investiție majoră în comunitate

Este vorba despre conectarea la sistemul de distribuție a gazelor naturale a comunei Bălteni.

Deja au fost adoptate toate hotărârile necesare pentru demararea cât mai urgentă a investiției.

Un prim pas a fost făcut prin semnarea contractului de concesiune a serviciului către Gaz Est Vaslui.

”Am semnat prima fază din proiectul nostru de înființare și distribuție gaze naturale! Contractul cadru de concesiune a serviciului de utilitare publică de distribuție a gazelor naturale!”, a anunțat pe pagina personală de facebook primarul Relu Brașoveanu. La rețeaua de gaze naturale vor fi racordate gospodăriile din localitățile Bălteni,, Bălteni Deal și cartierul Bălteni.

Citeste in continuare

Atelierul de dinti

Rock FM

CMR London

CMR Vaslui

Donează! Avem nevoie de tine!

Radical Group

Iti place ce vezi?

Populare

Copyright © 2017 Stiri Est