Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Elevii din Barzesti invata in conditii europene

Publicat

in

Duminică, 8 septembrie a avut loc sfințirea școlii din satul Bîrzești, comuna Ștefan cel Mare. Constructorul a finalizat lucrarile la acest obiectiv respectând graficul de lucrari, susțin autoritățile. Astfel, copilașii  vor începe anul școlar intr-o școală nouă, cu toate dotările necesare. Primarul Mihai Moraru i-a avut alături la inaugurarea școlii pe președinte CJ, Dumitru Buzatu, vicepreședinte Ciprian Trifan și pe senatorul Doina Silistru.  “Investiția se ridică la 1,2 milioane de lei, construcția fiind ridicată în mai puțin de un an. Inițial, corpul școlii a fost trecut la reabilitare, în 2007, pe un program guvernamental.

Din lipsă de fonduri, clădirea s-a autodemolat, astfel că autoritățile au fost nevoite să acceseze fonduri pe PNDL, pentru a reface în totalitate școala.

Noua clădire cuprinde 5 săli de clasă, plus cabinete ale profesorilor, din care 2 săli vor aparține grădiniței, iar în celelalte 3 vor învăța elevi de ciclul primar.

Acum, Școala Bârzești are trei corpuri de clădire moderne”, a declarat primarul Mihai Moraru.

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.