Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Poliţiştii au împuşcat un tânăr din maşina pe care o urmăreau pe şosea. Şoferul n-a oprit

Publicat

in

Poliţiştii au împuşcat un tânăr din maşina pe care o urmăreau pe şosea, la Suceava. Şoferul n-a oprit la semnalele agenţilor, care apoi l-au urmărit în trefic şi au tras mai multe focuri de armă asupra maşinii în care erau cinci bărbaţi. Incidentul s-a produs în comuna Frumosu, unde un adolescent de 18 ani băut și fără permis a refuzat să oprească la semnalele polițiștilor, iar după somație un agent a tras în aer și în cauciucuri. După ce, în sfârșit, cel de la volan a oprit, polițiștii au constatat că unul din cei cinci pasageri, toți foarte tineri, este împușcat. Un echipaj de la Compartimentul rutier al Poliției din Câmpulung Moldovenesc, în timp ce executa, în noaptea de sâmbătă spre duminică, serviciul de supraveghere a traficului rutier pe DJ 176, pe raza comunei Frumosu, a efectuat în jurul orei 02.00 semnal regulamentar de oprire a unui autoturism VW Golf ce se deplasa în mod sinuos din direcția Moldovița spre Vama. 

Întrucât conducătorul auto nu s-a supus semnalului polițistului, mașina poliției l-a urmărit pe o distanță de circa 4 km, folosind girofarul și sirena. Autoturismul urmărit a părăsit DJ 176, continuându-și deplasarea pe Pârâul Frumosu, unde polițiștii au solicitat conducătorului auto, prin mijloacele acustice din dotarea autospecialei de serviciu, să oprească întrucât în caz contrar se va face uz de armă, însă șoferul și-a continuat deplasarea.

Unul dintre agenții de poliție a efectuat foc de avertisment în plan vertical, după care spre cauciucurile autoturismului urmărit, reușindu-se într-un final oprirea acestuia. Mașina era condusă de Dumitru Nicolae S., de 18 ani, din Frumosu, și avea încă cinci pasageri, unul dintre ei, Constantin Alin V., de 20 de ani, din aceeași comună, prezentând o plagă împușcată la nivelul lombar stânga. Victima a fost transportată la spital la Câmpulung și de acolo la Spitalul Județean Suceava. Dumitru Nicolae S., care se afla la volan, a  fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 0,32 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar din baza de date polițiștii au aflat că acesta nu deține permis auto pentru nicio categorie.

În urma examinării autoturismului au fost găsite trei orificii de intrare către interiorul habitaclului, iar în autoturism au fost găsite două proiectile deformate, respectiv unul în portbagaj și unul pe podeaua din spatele scaunului dreapta față.

Mașina a fost ridicată, depozitată și sigilată la sediul Postului de Poliție Frumosu.

Din cercetări a rezultat faptul că persoana care a condus autoturismul în cauză, Dumitru Nicolae S., de 18 ani, avea ca pasageri încă 5 tineri: Gabriela S., de 17 ani pe scaunul din dreapta față, iar pe bancheta spate se aflau Ionuț H., de 22 ani, Nicolae L., de 20 ani, Ionuț B., de 20 ani, și Alin V., de 20 ani, toți din satul Dragoșa, comuna Frumosu.

Polițistul care a tras asupra mașinii l-a împușcat pe Alin V. în spate, la nivelul lombar stânga.

Victima a fost transportată la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc, după care  la Spitalul Județean de Urgență Suceava. Din discuțiile telefonice cu cadrele medicale de la UPU Suceava s-a constatat faptul că victima a fost diagnosticată la momentul internării cu „plagă împușcată în regiunea lombară stângă și etilism acut”, după care a fost transferată la secția Urologie, fiind supusă unei intervenții chirurgicale. Victima  a fost evaluată și consultată de medicul legist din cadrul Serviciului de Medicină Legală Județean Suceava, iar prin fișa de constatări preliminare acesta a constatat că cel în cauză „prezintă o plagă împușcată lombară stânga nepenetrantă în cavitatea abdominală, leziunile nu i-au pus viața în primejdie”.

Mihaela SIMA 

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.