Conecteaza-te cu noi

StiriEst

PSD ignora problemele judetului. Ce au facut in prima zi de scoala colegii Gabrielei Cretu

Publicat

in

Este jale în școlile din județul Vaslui. Elevii fac performanță, dar nu în condiții decente. În prima zi de școală au fost puse din nou pe tapet problemele grave din sistem. Unitățile de învățământ din Vaslui nu beneficiază nici de pază, nici de programul cornul şi laptele. Mii de copii merg încă la toalete improvizate în aer liber. Iar unii dintre ei fac orele în case închiriate sau în cămine culturale, unde împart curtea şcolii cu cârciuma din sat. Trei elevi de clasa a doua, trei din clasa a patra şi o fetiţă care tocmai începe clasa zero împart aceeaşi încăpere în multe sate din județul Vaslui.Elevii stau ori îngrămădiţi, ori fac naveta la zeci de kilometri de casă. Toate aceste probleme sunt ignorate de politicienii care se feresc sa dea ochii cu parintii sau cu elevii care au ajuns bataia de joc a PSD.  În ciuda faptului că în județul Vaslui sunt multe școli cu probleme niciun baron de la PSD, partid aflat la putere, nu a mers prin zonele respective la deschiderea anului școlar. Mahării PSD s-au îngrămădit să participe la inaugurarea centrului after school din comuna Zorleni. Primarul comunei, Paula Hultoană, tot un membru PSD, le-a putut garanta că oamenii de acolo nu își vor striga nemulțumirile față de umilințele la care sunt supuși de politicieni în ultimii ani. Prefectul Eduard Popica, deputatul PSD Adrian Solomon, deputatii  Ana Birchall si Irinel Stativă, au mers la Zorleni. Nu a lipsit senatorul PSD Gabriela Crețu. Nu putea lipsi șefa învățământului vasluian, Gabriela Plăcintă, cea care domnește peste haosul din sistem. Aici era rost de … liniște și voie bună. Disperați după voturi și speriați că pierd puterea, cu lumânări și prosoape în mâini, politicienii social democrați nu au cântat veșnica pomenire pentru sistemul actual de învățământ, au asistat cuminți la slujba de sfințire a noului spațiu care promite să ofere copiilor cele mai bune condiții de studiu, joacă și activități recreative. 

Birsa Turism ProfEstetica Cursuri

”Felicit pe doamna primar pentru finalizarea acestei investiții. E încă o dovadă că administrația din comuna Zorleni este preocupată de educația tinerei generații, oferindu-i cele mai bune condiții de învățare. Copiii care vor frecventa acest centru vor deveni mai prietenoși, vor socializa mai bine, devenind mult mai dezinvolți și parcă mai interesați de învățătură”, a declarat prefectul Eduard Popica.

Fest Bijuterii Avis Coffee Shop

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.