Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Fotografii sfâșietoare cu un copil bolnav de cancer, alinat de sora lui, în timp ce vomită

Publicat

on

O mamă din Statele Unite a facut publice fotografii cu fiul ei de patru ani, bolnav de cancer, susținut de sora lui mai mare cu un an, relatează CNN. 

O mamă din Statele Unite a distribuit pe Facebook imagini tulburătoare care surprind impactul pe care cancerul îl are nu doar asupra fiului ei bolnav, ci și asupra fiicei sale. ”Un lucru pe care nimeni nu ți-l spune despre cancerul la copii este că afectează toată familia”, a relatat pe Facebook femeia.

Fotografiile care au impresionat zeci de mii de oameni surprind cum fiica ei de 5 ani îl ajută pe băiatul ei de 4 ani, bolnav de cancer, în timp ce acestuia îi este rău în urma tratamentului. Cei doi stau în fața unui vas de toaletă.

”Întotdeauna are grijă de el. În timp ce îi este rău între reprize de joacă. Când se trezește să vomite. Stă lângă fratele ei și-l mângăie pe spate în timp ce el vomită. În timp ce el slăbește de la 13 kg la 9 kg. Așa arată cancerul în copilărie” este mesajul sfâșietor publicat de mamă pe Facebook.

StiriEst

Alerta la Prut! Viitura a ajuns in tara, localitati intregi amenintate de ape

Publicat

on

De catre

  • Acumularea Stânca-Costeşti, pregătită pentru a prelua unda de viitură de pe râul Prut.
  • Unda de viitură va ajunge, prin propagare, la Rădăuți-Prut în următoarele 24 de ore.

„Viitura de pe râul Prut, formată pe teritoriul ucrainean, a ajuns, prin propagare, pe teritoriul României. Vârful maxim al viiturii se află în acest moment la intrarea în țară”, au anunțat reprezentanții Apelor Române.

Joi dimineața, la stația Oroftiana, se înregistrează 1,78 cm (aproape 2 m) peste cota de pericol și va rămâne circa două ore, după care, va intra într-o o ușoară tendință de scădere.

Specialiștii români de la Apele Române estimează că unda de viitură va ajunge, prin propagare, la Rădăuți-Prut în următoarele 24 de ore.

Echipele de intervenție asigură apărarea localităților Oroftiana, Baranca și Rădăuți-Prut prin suplimentarea cu 20.000 de saci și 500 de metri liniari de panouri mobile a intrărilor în locuințe, cu scopul protejării populației care trăiește în lunca inundabilă a râului Prut.

Specialiștii de la Apele Române au pregătit acumularea Stânca-Costești pentru a prelua unda de viitură de pe râul Prut. Viitura va ajunge și în județul Vaslui în câteva zile, iar autoritățile sunt în alertă.

Viitura de pe Prut a depășit cu aproape doi metri cota de pericol

În această dimineață, râul Prut a depășit cu 178 de centimetri cota de pericol, la Oroftiana, în județul Botoșani. Pompierii intervin pentru evacuarea apei din mai multe gospodării și de pe străzi, dar și pentru degajarea unor mașini, care nu mai pot înainta din cauza apei.

Potrivit ISU Botoșani, meteorologii au emis, în noaptea de miercuri spre joi, patru Coduri portocalii și un Cod rosu.

Pompierii au fost solicitați să intervină în municipiul Botoşani pentru evacuarea apei din mai multe gospodarii de pe străzile Octav Onicescu, Plopilor, pentru degajarea unor autoturisme care nu au mai putut înainta din cauza apei de pe carosabil pe strada Pacea și în zona Pod de Piatră, dar și pentru evacuarea apei dintr-o gospodărie din Răchiți. Până la ora 12.00, sunt în vigoare două avertizări Cod roșu pentru râurile Baseu, Sitna, Jijia, Miletin și Putreda, potrivit Mediafax. ISU Botoșani anunță că, la ora 08.00, râul Prut măsura la Oroftiana 828 cm, cu 178 peste cota de pericol. La aceeași oră, la Rădăuți Prut, râul măsoară 644 cm, cu 44 cm peste cota de pericol, în creștere cu 5 cm față de ora precedentă.

Radu NEAGU

Citeste in continuare

StiriEst

In atentia contribuabililor

Publicat

on

De catre

Citeste in continuare

StiriEst

Numar record de infectari in ultimele ore: 460 de cazuri si zece decese

Publicat

on

De catre

Este cel mai mare bilanț înregistrat în România din data de 22 aprilie, când se împlinea o lună de la debutul pandemiei, atunci, autoritățile anunțând 468 de cazuri noi. Trebuie menționat faptul că numărul de 468 de cazuri, anunțate în data de 22 aprilie, a fost calculat după ce s-au efectuat 4800 de teste, în timp ce bilanțul de 460 de cazuri din data de 25 iunie corespunde unui număr de 12.555 de teste efectuate.

În ultima săptămână, numărul de cazuri a depășit în majoritatea zilelor pragul de 300. Până astăzi, 25 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 25.286 cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 17.906 au fost declarate vindecate și externate. De asemenea, 1.565 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

Citeste in continuare

StiriEst

Persoana in stare grava dupa ce a cazut intr-o fantana din oras- FOTO

Publicat

on

De catre

Detașamentul de pompieri Vaslui a intervenit cu două autospeciale de intervenție cu module pentru căutare – salvare și două ambulanțe pentru salvarea unei persoane căzute într-o fântână din municipiul Vaslui, strada General Vasile Milea. Fantana are o adâncime de aproximativ 12 metri.
Victima a fost scoasă din fântână în stare de inconștiență, dar respirând. După acordarea primului ajutor, victima a fost transportată la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență Vaslui. O a doua persoană care a încercat să salveze victima, a primit ajutor medical și a fost transferată conștientă și stabilă hemodinamic, pentru investigații suplimentare la aceiași unitate medicală. Victimele au 23 si 25 de ani.

Citeste in continuare

StiriEst

Pagube insemnate in judet din cauza ploilor abundente

Publicat

on

De catre

Autorităţile evaluează pagubele produse de ploile abundente însoţite de vijelii şi descărcări electrice înregistrate în ultimele zile la nivelul judeţului Vaslui. Prefectul Mircea Gologan a declarat că mai multe comitete locale pentru situaţii de urgenţă din comunele în care s-au înregistrat pagube au înaintat către Instituţia Prefectului rapoarte operative din care reiese că au fost avariate drumuri şi au fost inundate curţi, locuinţe sau suprafeţe agricole, în perioada următoare urmând ca acestea să fie verificate.

‘Am avut o perioadă în care au fost condiţii meteorologice nefavorabile, în mai multe localităţi fiind înregistrate pagube materiale. Au fost şi zile cu câte două, trei coduri roşii de ploi şi vijelii. La nivel local s-au făcut rapoarte operative care urmează să fie verificate în teren de echipe mixte formate din reprezentanţi ai Instituţiei Prefectului, ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, ai AJPIS, ai Drumurilor Judeţene şi ai Inspectoratului de Stat în Construcţii, pentru situaţiile în care au fost afectate locuinţe. În urma acestor verificări, va fi întocmit un raport final privind pagubele, care va fi înaintat Guvernului, în vederea acordării de despăgubiri din fondul de rezervă’, a declarat prefectul judeţului Vaslui, Mircea Gologan. Până la această dată, cele mai mari pagube produse în urma precipitaţiilor abundente s-au înregistrat în comunele Gârceni, Rafaila, Vutcani, Dimitrie Cantemir şi Zorleni.

Citeste in continuare

Rock FM

CMR London

CMR Vaslui

Donează! Avem nevoie de tine!

Radical Group

Iti place ce vezi?

Populare

Copyright © 2017 Stiri Est