Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Altar la şcoală pentru fetiţa care a murit împreună cu mama şi surioara ei, în incendiu. Copila de 7 ani a încercat să se salveze

Publicat

in

Colegii fetiţei care şi-a pierdut viaţa împreună cu mama şi surioara ei, noaptea trecută, într-un cumplit incendiu, au ridicat la şcoală un altar în memoria ei.

Ana Maria abia intrase în clasa a II-a, iar mulţi dintre colegii ei nu au înţeles ceea ce s-a întâmplat noaptea trecută, atunci când colega lor de clasă s-a stins din viaţă în urma unui incendiu care i-a cuprins casa.

Atât Ana Maria (şapte ani), cât şi mama ei, Alexandra Rusu (30 de ani), dar şi surioara ei, Casiana Ştefania (un an şi şapte luni), au murit într-un teribil incendiu care le-a cuprins casa din satul Săvineşti, comuna Poiana Teiului (Neamţ).

Învăţătoarea Anei Maria le-a explicat copiilor ce s-a întâmplat cu colega lor, iar aceştia au ridicat un altar în memoria ei.

‘Astăzi s-a întâmplat un lucru care ne doare pe fiecare, dar noi ne vom ruga pentru un îngeraş ca Ana Maria. Dumnezeu să aibă grijă şi de sora ei şi de mama ei. Ne vom ruga pentru ele să aibă grijă acolo în cer’, a explicat învăţătoarea.

Ana Maria şi surioara ei de un an au murit în incendiul de la Săvineşti. Fetiţa de 7 ani a încercat să se salveze

Ana Maria şi surioara ei de un an au murit în incendiul de la Săvineşti. Fetiţa de 7 ani a încercat să se salveze, la fel şi mama micuţelor, toate trei fiind găsite în casă după stingerea flăcărilor.

Tragedie fără margini într-o familie din satul Săvineşti, comuna Poiana Teiului, în Neamţ. O mamă şi cele două fetiţe ale ei, una de un an, cealaltă de 7 ani, şi-au găsit sfârşitul în casa cuprinsă de flăcări, duminică noaptea.

Ana Maria, 7 ani, tocmai trecuse în clasa a doua, iar Casiana, surioara ei mai mică, urma să împlinească doi ani în ianuarie anul viitor. Cele două fetiţe, scrie Tv Neamţ, sitând surse ISU, dormeau la etajul casei, împreună cu mama lor, Alexandra, care împlinise 30 de ani pe 13 septembrie. Tatăl micuţelor era la muncă, iar la parter dormea bunica lor, în vârstă de 73 de ani.

Flăcările au cuprins mai întâi etajul casei şi Casiana, fetiţa de un an, a fost găsită fără viaţă în pat. La distanţă una de alta, căzute pe jos, pompierii le-au găsit pe sora ei mai mare şi pe mamă. Cele două au încercat să se salveze şi să iasă din încăpere, dar au murit asfixiate.

Focul, spun pompierii, a fost provocat de o scânteie de la coşul centralei pe rumeguş. Scântei a aprins un material textil, apoi restul casei, care a ars în întregime. 

Bunica fetiţelor s-a salvat, dar a suferit un şoc şi e la spital. Şi tatl micuţelor a ajuns pe mâna medicilor, suferind şi el un şoc atunci când a venit de la muncă şi a văzut nenorocirea.

Familia lovită de tragedie, spun apropiaţii, venise de curând din străinătate, unde muncise mai mulţi ani, strânsese ceva bani şi îşi ridicase casa care a ars, în satul natal.

Adriana ADAM

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.