Conecteaza-te cu noi

StiriEst

O adolescentă a fost abuzată sexual de propriul tată și câțiva localnici

Publicat

in

Este anchetă în județul Vaslui, după ce o persoană a sunat la Protecția Copilului și a sesizat că o adolescentă ar fi fost abuzată sexual de propriul tată, dar și de câțiva localnici.

Fata de 15 ani a fost scoasă deja din familie de către asistenții sociali, cu ajutorul poliției. În timp ce copila primește consiliere și va fi supusă unui examen medical complet, autoritățile urmează să stabilească dacă cele reclamate sunt sau nu reale.

Copila locuiește doar cu tatăl ei, după ce mama i-a murit. Un localnic din comuna lor a sunat acum la 112 și a cerut ajutor pentru ea. Potrivit săteanului, adolescenta trăia un adevărat coșmar, de ani de zile.

De mult timp, atât tatăl fetei, cât și niște localnici ar fi întreținut relații intime cu ea.

Irina Cîmpeanu, DPC Vaslui„Cazul a ajuns în atenția noastră în urma unei sesizări anonime, care semnala o posibilă agresiune sexuală asupra unei fete de 15 ani. Cu sprijinul poliției, s-a intervenit în regim de urgență și minora a fost securizată într-un centru din cadrul direcției.”

Copila, despre care localnicii spun că ar avea probleme psihice, n-a făcut până acum decât două clase. Ar vrea să se întoarcă la școală, iar asistenții sociali vor încerca să o ajute să facă asta. Până atunci, polițiștii fac o anchetă, ca să vadă dacă într-adevăr tatăl ei sau alți localnici au abuzat-o.

Loredana Stavăr, purtător de cuvânt al IPJ Vaslui„Am fost sesizați că o fată de 15 ani a fost victima unei infracțiuni. În cauză, polițiștii fac cercetări cu privire la infracțiunea de agresiune sexuală.”

Legiștii au stabilit că fata nu mai este virgină. Un psiholog o însoțește acum pe tot parcursul cercetărilor.

Beatrice Moșneagu, psiholog„Agresiunile sexuale asupra copiilor sunt foarte puternice. Efectele sunt devastatoare pe tot parcursul vieții lor: disfuncționalitate socială, tulburări de somn și alimentare, somatizeaza voma, blocaje emoționale și în comunicare. Ele pot fi depășite doar cu ajutor de specialitate. Singuri nu pot face față.”

Adus la audieri, tatăl fetei a negat toate acuzațiile care i se aduc. Este cercetat acum, în libertate, potrivit stirilor protv.

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.