Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Aurel Căciulă: “S-a anunțat câștigătorul licitației pentru Podul de la Crasna. Încep lucrările!”

Publicat

in

CNAIR, prin DRDP Iași, a ajuns în faza de finalizare a procedurii de atribuire a contractului privind proiectarea și execuția noului pod de la Crasna, situat pe DN 24, km 105+678, județul Vaslui.  Valoarea estimată a contractului este de 4.292.660 lei fără TVA, iar atribuirea s-a realizat prin procedura de licitație deschisă online, pe criteriul „prețul cel mai scăzut”. În urma analizei ofertelor, câștigătoare a fost desemnată cea depusă de Asocierea SC GEIGER Transilvania SRL (în calitate de lider) – SC Pod-Proiect SRL, cu prețul de 3.789.394,47 lei, fără TVA, celălalt ofertant fiind SC LUCONSA BM SRL. “Termenul de finalizare a lucrărilor este de 12 luni de la data semnării ordinului de începere, din care 3 luni proiectarea și 9 luni execuția, ofertantul câștigător asigurând o perioadă de garanție a lucrărilor de 60 de luni de la data recepției. 

Menționăm că Podul de la Crasna traversează pârâul Lohan, iar prin studiul de fezabilitate anterior s-a propus construirea unui pod nou, cu o deschidere de 27 m (lungime totală de 32,10 m), cu suprastructura din grinzi de beton precomprimat. Podul va fi prevăzut cu o lățime a părții carosabile de 7,80 m și două trotuare a câte 1,50 m lățime, fiecare. Șoferi care circula prin respectiva zonă vor avea un pot nou, modern, iar circulația va fi mai ușoară”, a declarat deputatul PSD Aurel Căciulă. Sectorul de drum pe care este amplasat obiectivul face legătura între municipiile Bârlad și Vaslui. Momentan, circulația pe sectorul de drum menționat se desfășoară pe o variantă provizorie, în condițiile în care vechiul pod, construit din grinzi metalice cu zăbrele, a fost exploatat până în anul 2009.

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.