CMR Case din lemn
Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Un copil are nevoie urgent de ajutor

Publicat

on

De prea multe ori, destinul ne încearcă așa cum nu ne-am fi așteptat niciodată. De prea multe ori, suntem puși în fața unor situații cărora nu știm cum să le facem față. Durerea și mai mare e atunci când aceste obstacole sunt puse în fața copiilor noștri, în fața unor suflete nevinovate care nu știu să răspundă greutăților decât cu inocentă, cu bunătate și cu speranță, cu multă speranță că ceva se va schimba în bine.

Unui îngeraș pe nume Eduard Adrian i-au fost frânte aripile când abia învăța să zboare. Un accident l-a marcat la o vârstă la care în inima lui exista doar bunătate și gânduri pure. La doi ani și șapte luni, micuțul a suferit arsuri grave după ce o oală plină cu apă fiartă a căzut pe el, apa clocotită provocându-i răni la nivelul capului, a spatelui, a gâtului și pe mâna dreaptă. Din 31 ianuarie 2017, dată la care familiile se pregătesc de sărbătoare, familia micului Eduard a început periplul prin spitale. Imediat după accident, copilașul a fost dus de urgență la spital, loc în care și-a petrecut mai bine de 30 de zile, dintre care zece la terapie intensivă. A urmat transplantul de grefă de pe picior, iar după această intervenție a început tratamentul cu crema Stratamed, la recomandările medicului din România, tratament continuat și după 6 luni. De asemenea, i-a fost achiziționată o vestă din Franța care a costat 2500 lei. Chiar dacă a purtat-o timp de opt luni, cicatricile nu s-au estompat. Eduard însă are nevoie de două ședințe cu celule stem și o operație costurile depășesc cu mult nevoile familiei: 25500 euro.Anul trecut a efectuat operația și încă două ședințe cu celule stem. Durerea fizică și toate intervențiile pe care a fost nevoit să le suporte, nu i-au furat strălucirea din ochi și speranța micuțului Edi. Din păcate, urmele rămase îi fac pe alți copii să se ferească de el, motiv de suferință pentru un suflet atât de blând. Sara Anton și Lorena Modoran sunt două fetițe care, de asemenea, au suferit arsuri grave. Mama lui Edi s-a documentat pe site-ul www.salveazaoinima.ro despre aceste cazuri și a descoperit că minunile chiar există. Cele două au făcut progrese incredibile după transplantul de piele prin metoda celulelor stem. Tocmai de aceea, văzând că orice este posibil cu ajutorul oamenilor buni, facem un apel pentru a-l ajuta pe Eduard să ducă o viață normală, să se joace cu alți copii și să fie tratat cu bunătate. Orice donație, orice ajutor poate face diferența! În lupta pentru salvarea lui Eduard ați intrat mulți oameni buni, însă e nevoie de o mobilizare rapidă în masă. 25.500 de euro este suma de care mai e nevoie pentru operația de reconstrucție a pielii, grefe de grăsime și celule stem, o sumă imensă pentru situația financiară a familiei. În perioada 1 septembrie 2019 – 30 septembrie 2019 puteți dona 2 euro prin SMS la numărul 8832 cu textul EDUARD. Nu se percepe TVA pentru donațiile de pe anobament. În rețelele Telekom, Orange și Digi Mobil, pentru cartelele preplătite, TVA-ul a fost reținut la achiziționarea creditului. Pentru donațiile de pe cartele preplătite în rețeaua Vodafone utilizatorii nu plătesc TVA. Numărul este oferit gratuity cu sprijinul Asociației Salvează o inimă. Suma de pe site la SMS este adăugată manual. Eduard Cucuruzac are doar 3 ani și 7 luni, însă duce o luptă grea în urma accidentului avut, suferind arsuri de gradul 2 pe spate, gât și brațul drept.

Donații se pot face:

Denumire entitate:  Asociația “SALVEAZĂ O INIMĂ”

Cod de inregistrare fiscala:  31015982

Cont (IBAN) bancar:

Cont RON: RO 05 BTRL 0070 1205 W828 70 XX

Cont Euro: RO 28 BTRL EUR CRT 00 W828 7001

CONT USD: RO 68 BTRL USD CRT 00 W828 7001

COD SWIFT: BTRLRO22

COD BIC: BTRL

Banca Transilvania Botoșani

Vă rugăm să specificați numele de familie al copilului pentru care faceți donația.

StiriEst

Ce cadou i-a facut Buzatu Episcopului Ignatie

Publicat

on

De catre

Ce cadou i-a facut Buzatu Episcopului Ignatie:

Astăzi, președintele Consiliului Județean (CJ) Vaslui, Dumitru Buzatu, a participat la sărbătoarea Sfintei Mare Mucenițe Chiriachi, de la Catedrala Episcopală de la Huși.

Sfânta Mare Muceniță Chiriachi este pomenită în fiecare an la data de 7 iulie. Alături de Sfinții Apostoli Petru și Pavel, este ocrotitoarea Catedralei Episcopale din Huși.

Sfânta Liturghie a fost săvârșită de către Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, împreună cu Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, Preasfințitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei. A participat și un numeros sobor de preoți, alcătuit din părinți consilieri, protopopi, stareți sau slujitori din eparhie.

Sărbătoarea coincide cu ziua de naștere a Preasfințitului Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor. Deși a dorit ca momentul să treacă neobservat, mulți credincioși i-au urat La Mulți Ani.

”Încă de la întronizarea în scaunul de Episcop al Hușilor, i-am spus că este trimisul lui Dumnezeu pentru aceste meleaguri. Îl felicit că a reușit să mențină vie flacăra ortodoxismului în eparhie. Îi dorim să ne păstorească vreme îndelungată de acum înainte și să ne aducă pe calea credinței de fiecare dată. La mulți ani, Prea Sfinției Sale Ignatie!”, a transmis Dumitru Buzatu, președintele CJ Vaslui. Acesta i-a oferit în dar Episcopului Ignatie o enciclopedie biblica. 

De peste 250 de ani, la Catedrala Episcopală din Huși se păstrează spre închinare mâna stângă a Sfintei Mucenițe Chiriachi. Aceasta răspândește bună mireasmă în fiecare zi. Sfintele moaște au fost aduse aici de către Episcopul Iacob Stamati al Hușilor, de la Muntele Athos.

Ce cadou i-a facut Buzatu Episcopului Ignatie

Citeste in continuare

StiriEst

Alexandru Brânză a luat 10 la BAC

Publicat

on

De catre

Alexandru Brânză a luat 10 la BAC. El este absolventul Liceului ”Mihail Kogălniceanu” (LMK) Vaslui și este unul dintre cei 4 elevi de 10 de la examenul de bacalaureat. Alex a precizat că subiectele de la bac au fost de o dificultate medie. În perioada învățării online a avut noroc de profesori. Aceștia s-au preocupat de situația elevilor de clasa a XII-a, astfel încât să nu aibă carențe în pregătirea examenelor.

”Pot spune că examenul de bacalaureat a fost mai ușor decât m-aș fi așteptat. A fost totuși stresant, întrucât am avut și presiunea admiterii la facultate, care este acum pe bază de dosar. Faptul că am păstrat același nivel de concentrare pe parcursul celor 3 zile de examen m-a ajutat extrem de mult. Depinde foarte mult de motivația fiecăruia și de dorința de a reuși. De asemenea, profesorii au un rol extrem de important. Domnii noștri profesori ne-au susținut pe tot parcursul perioadei de învățare online. S-au asigurat că vom fi la cel mai înalt nivel atunci când va veni examenul”, a spus Alex Brânză.

Planurile elevului de 10 sunt legate de domeniul IT. După facultate intenționează să profeseze în afara țării, unde are mai multe oportunități de dezvoltare profesională. De altfel, absolventul de la LMK Vaslui este un olimpic recunoscut pe plan național. El a obținut o medalie de bronz la Olimpiada națională de Informatică.

”În continuare plănuiesc să urmez Facultatea de Informatică din București și să lucrez în domeniul IT. Îmi doresc să profesez într-o țară străină și să fac ceva care sa schimbe într-adevar lumea”, a completat Alex.

O generație de aur

Viitorul student a fost și un sportiv cu rezultate remarcabile, practicând handbalul de performanță la Liceul cu Program Sportiv (LPS) Vaslui.

Alex Brânză a făcut parte dintr-o generație de excepție (2001), pregătită de profesorul Laurențiu Cozma. A câștigat medalia de bronz la juniori 3. Alex a fost căpitanul echipei în sezonul 2015-2016, când s-a obținut această mare performanță pentru LPS Vaslui.

Din păcate, o accidentare gravă l-a determinat să renunțe la sportul de performanță.

Alexandru Branza a luat 10 la BAC

Citeste in continuare

StiriEst

Deputatul Somolon: ”Marele atac de la saormerie e un mare fas”

Publicat

on

De catre

Deputatul Somolon: ”Marele atac de la saormerie e un mare fâs”

Deputatul PSD Adrian Solomon a povestit pentru Știrile Pro TV ce s-a întâmplat, luni noaptea, într-o șaormerie din Centrul Vechi al Capitalei, unde a fost protagonistul unui scandal cu angajații acestui restaurant de tip fast-food.

Solomon susține că incidentul a fost declanșat după ce nu s-a înțeles cu angajatul șaormeriei, care era de origine turcă și nu vorbea bine limba română.

”Cum a fost aseară? Ca la șaormerie. Marele atac de la șaormerie. Nu știu, domne, eu încercam să mă înțeleg cu un turc care nu vorbea românește. Probabil că noaptea uită limba română, cei care lucrează în țara noastră. Cetățeanul eraa la casă, după un blindaj foarte solid de plastic, cum era în toată șaormeria, cu vitrine de plastic.

Nu era nimeni în șaormerie, iar legea spune, când ești singur și poți să păstrezi o distanță de 3 metri poți să nu porți mască. Când a mai intrat cineva în șaormerie mi-am pus mască. Eu am tot timpul mască asupra mea. Și nu expun vânzătorii la amenzile pe care le pot primi din cauză că eu aș fi căpos că nu port mască.” – a declarat parlamentarul PSD. 

Deși Solomon afirmă că inițial nu a purtat mască pentru că ”nu era nimeni în șaormerie”, iar apoi și-a pus masca după ce ”a mai intrat cineva”, el a fost amendat de poliție tocmai pentru că nu a purtat mască de protecție.

FOTO de pe camerele de supraveghere în care se vede că o persoană nu poartă mască de protecție:

”Polițiștii care erau în stradă au năvălit cu toții, vreo 7, în șaormerie. Când au intrat ei aveam mască deja, pentru că mai era un cetățean în interior”, spune Solomon.

Un mare fâs

Prima amendă pe care au primit-o Adrian Solomon și colegul parlamentar, tot membru PSD, Irinel Stativă, a fost pentru ”proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare în public”.

”N-a fost decât o discuție între niște cetățeni și niște polițiști. N-au fost jigniri. Să demonstreze că i-am jignit.” – spune, în replică, Solomon, care mai afirmă că nu a fost amendat pe loc.

”M-au amendat ei după ce am plecat de acolo, probabil, eu nu am un proces verbal.” – a mai spus parlamentarul PSD.

“Vom putea să ne demonstrăm, noi nevinovăția”

Ulterior, după ce poliția i-a anunțat că i-a amendat pentru provocarea acestui scandal, polițiștii au revenit cu un alt comunicat, prin care anunțau o nouă amendă în valoare totală de 4000 de lei, ”pentru nerespectarea măsurilor care se aplică în starea de alertă”.

”Deci marele atac de la șaormerie e un mare fâs. În momentul în care voi avea procesul verbal o să-l contest în instanță. Acolo, cu ce martori sunt, vom puteam să ne demonstrăm, noi nevinovăția, sau ei că au dreptate. Dreptul lor este să amendeze cetățenii, al nostru este să contestăm aceste amenzi. Judecătorul să judece care a avut dreptate.” – a mai spus deputatul PSD Adrian Solomon.

Deputatul Somolon: ”Marele atac de la saormerie e un mare fâs”

Citeste in continuare

StiriEst

Episcopul Ignatie a fost sarbatorit de familie si de credinciosi

Publicat

on

De catre

Episcopul Ignatie a fost sarbatorit de familie si de credinciosi chiar în ziua de prăznuire a Sfintei Mari Mucenițe Chiriachi. Sfânta Liturghie a fost săvârșită de către Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, împreună cu Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, Preasfințitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei. De asemenea, a participat și un numeros sobor de preoți. 

“Despre Sfânta Chiriachi ni se spune că a rămas statornică în credinţa ei, în ciuda încercărilor, a bătăilor şi a suferinţei trupeşti la care a fost supusă.

Nu a renunţat la credinţa în Hristos, pentru că El era o realitate interioară a vieţii sale. Nu era o simplă adeziune mentală, intelectuală.

Sfânta Mare Muceniţă Chiriachi şi L-a asumat atât de frumos pe Hristos, încât viaţa ei se identifica cu viaţa Domnului. De aceea a rămas statornică în dragoste şi în credinţa ei.

Nimic nu a putut să o determine să renunţe, nici măcar pentru o clipită, la intensitatea dragostei ei pentru Mirele Cel ceresc”, a spus Preasfințitul Ignatie

Episcopul Ignatie a fost sarbatorit de familie si de credinciosi

Această zi este una specială pentru PS Ignatie, episcopul Husilor, care a împlinit 44 de ani. Ziua și-a petrecut-o în mijlocul credincioșilor. Bucuria a fost cu atât mai mare cu cât Ignatie al Hușilor a fost sărbătorit împreună cu sora și fratele său, ei fiind tripleți.

“Acest om este o bucurie pentru noi! Îi mulțumim lui Dumnezeu că l-a trimis la Huși, după o lungă perioadă neagră. A reușit în scurt timp să ne readucă speranța în suflet! Cu ocazia zilei de naștere, am venit la Episcopie să îi mulțumim pentru tot ceea ce face pentru noi. Mulțumim pentru modul cum gândește și acționează, pentru sănătatea faptelor sale! E de o modestie și de o noblețe rare! Le-am transmis gândurile noastre bune și fraților sai. Ei sunt tripleți și au fost alături de pastorul nostru, la Huși! Frumos și emoționant!”, au spus credincioșii.

Atmosfera a fost una presărată cu zâmbete și flori, cu gânduri și cuvinte spuse din suflet. Episcopul le-a mulțumit tuturor pentru felicitări și i-a binecuvântat! 

Citeste in continuare

StiriEst

Tanar retinut in urma unei razbunari porno

Publicat

on

De catre

Tânăr reținut în urma unei răzbunări porno. El este acuzat că a şantajat o tânără de 20 de ani. Bărbatul a ameninţat-o că publică poze cu ea în ipostaze indecente. Potrivit unui comunicat al IPJ Vaslui, bărbatul de 23 de ani din comuna Gorban, judeţul Iaşi, este acuzat de şantaj.

Poliţiştii spun că bărbatul a ameninţat-o pe acesta cu publicarea respectivelor imagini pe un cont de socializare.

Pentru a renunţa la razbunare, bărbatul ar fi pretins de la tânără întreţinerea de raporturi sexuale”, au transmis poliţiştii.

Bărbatul a fost prins în flagrant în timp ce s-a deplasat la punctul de întâlnire stabilit anterior cu victima. Aceasta a urcat în autoturismul său. Poliţiştii l-au reţinut pe bărbat pentru 24 de ore. El va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui pentru luarea unor măsuri preventive.

Tanar retinut in urma unei razbunari porno

Citeste in continuare

Atelierul de dinti

Rock FM

CMR London

CMR Vaslui

Donează! Avem nevoie de tine!

Radical Group

Iti place ce vezi?

Populare

Copyright © 2017 Stiri Est