CMR Case din lemn
Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Un individ din Vaslui a mintit ca a absolvit Facultatea de Teologie si a ajuns preot! Burghelea nu stie sa scrie- FOTO

Publicat

in

Popa Valentin Burghelea din Vaslui este cunoscut opiniei publice pentru numeroasele scandaluri in care a fost implicat si pentru hotiile pe care le practica in parohia sa de pe Delea. Burghelea a reusit sa ajunga preot printr-o inselaciune. El pretinde ca este absolvent de teologie la Cambridge Marea Britanie, dar lucrurile nu stau deloc asa. Personajul cu pricina minte cu nerusinare. El s-a inscris la 

Universitatea “Alexandru I.Cuza” la Teologie, dar la scurt timp a abandonat cursurile. Presat de superiorii sai, Burghelea incearca acum sa reia studiile la Iasi, in caz contrar ar trebui sa isi ia adio de la parohia din oras. Revenind la cursurile de teologie pe care popa Valentin Burghelea sustine ca le-a absolvit la Cambridge, cei de la renumita institutie au declarat ca nu au avut niciodata un astfel de elev. Si cu toate acestea Burghelea slujeste in continuare si jupoaie oamenii de bani. Ca Burghelea este certat rau cu limba romana, o demonstreaza chiar el. Plecat fiind la Muntele Athos, Valentin Burghelea a tinut sa le arate enoriasilor locurile sfinte si a postat pe retelele de socializare fotografii insotite de unele mesaje. A uitat ca nu prea a dat pe la scoala si ca habar nu are care sunt simplele abrevieri atunci cand vorbeste de colegii sai preoti. Pagina de facebook a falsului popa este plina de greseli gramaticale.  

Orice abreviere necesita un punct. De asemenea, sunt abrevieri agreate si altele care nu se pot folosi. De ex. : p. sau pr., in niciun caz par., pentru ca se poate intelege “păr”; nu se scrie muc. (de la mucenici), pentru ca iese alta prostie etc.

“Păr” sau “par” (bata aia mare)- ambele neagreate. Singurele agreate: p. sau pr.

Invatat cu inselaciunile, Burghelea s-a dat inspector ANAF

Falsul popa Valentin Burghelea de  s-a dat într-un spectacol jenant în incinta fostului “Complex Meșteșugăresc”, chiar lângă Inspectoratul de Poliție, în urmă cu doi ani. El a sărit și să muște dintr-un om al legii. Să vă spunem cum a fost cazul. Popa Valentin Burghelea, tată de familie, are trei copii. Fiind ceasul aniversar al unuia dintre ei, popa și-a luat familia și a dus-o la restaurant, să-și pună burțile la cale. Fiind toamnă și voie bună prin pahare, popii i s-a făcut deodată chef să se dea cu deodorant (de ce, la ce i-o fi trebuit, asta nici măcar noi nu putem afla), așa că a purces către un magazin din apropiere. Constatând o diferență între prețul de la raft și prețul de la casă, popa Burghelea (de la Parohia Sfântul Andrei, mai mare rușinea) a început să facă panaramă. El a susținut sus și tare că este inspector ANAF. Vânzătoarea i-a zis să plece domnului de acolo, dar popa – nimic. Și uite, așa, scandalul. Prompți cum îi cunoaștem, oamenii legii din Vaslui au descins la locul faptelor. Popa a început să se vaite, strigând ca din gură de șarpe “Hoții, hoții!”. Când s-a luat la harță cu organele (pe unul a vrut să-l muște!), popa urla și mai abitir că să sară lumea că-l bate Poliția (nu-i făcea nimeni nimic). La fața locului ajunseseră și coana preoteasa și cei trei plozi, care, în loc să le crape obrajii de rușine, îi țineau popii isonul. Și uite așa, până la urmă, s-a ales popa Burghelea cu dosar penal pentru uzurparea calității oficiale, și a mai scos din buzunar și 700 de lei pentru amendă, contravaloarea tărăboiului.

Popa Burghelea jupoaie enoriasii! Suma record pentru o inmormantare!

Pe lângă taxele oficiale percepute de bisericile din România, în cazul unei înmormântări rudele celor decedaţi sunt nevoite să scoată din buzunar alţi bani în funcţie de biserica sau de preotul la care merg. 

Înmormântările în judeţul Vaslui devin tot mai costisitoare în ultima perioadă. Pseudo-preotul Valentin Burghelea din bogata parohie Sfantul Andrei-zona Delea, a doborât anul trecut toate recordurile în materie de încasări de pe urma unui mort. A pățit-o o familie de credincioși care

nici acum nu își poate reveni din șoc. Un deces al unei rude apropiate avea să scuture bine buzunarele oamenilor. Doar pentru slujba de înmomântare, familia i-a plătit lui Valentin Burghelea 600 de lei. Un tarif mult mai mare decât cel practicat de restul preoților. Nesimțirea preotului lasat de ani de zile să facă numai ce vrea, nu se oprește aici. La citirea stâlpilor, Burghelea i-a taxat pe îndoliați în fiecare seară cât mortul a stat pe masă. Să nu credeți că a făcut vreo reducere la pomana de 40 de zile. Așa a ajuns să bage în buzunar peste 1500 de lei. Vorbim de bani la negru, pentru ca hapsânul pseudo-popa, care nu are nicio regulă, nu a eliberat vreo chitanță. “Fratele meu l-a întrebat dacă nu e cam mult și dacă taie chitanță, dar nu a primit vreun răspuns. Nu este pentru prima dată când face așa. Pentru stâlpi am dat 500 de lei, înmormântarea 600, dascălul 250, alte taxe pentru biserică și lumânări plus praznicul de 40 de zile”, spun rudele celui decedat, oameni simpli care au fist prăduiți de Valentin Burghelea. De mai bine de zece ani enoriașii au tras semnale de alarmă, iar în presa au apărut tot felul de golanii ale popei Burgehelea, dar nimeni nu a luat vreo măsură. “Nu are curaj nimeni să se ia de mine. Dacă mă supără cineva, dau foc la biserică”, ar fi spus popa de față cu unii enoriași nemulțumiți. 

Mihaela SIMA

Populare