CMR Case din lemn
Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Vânătorii și pescarii s-au adunat la festival unde au fost pe post de bucătari- FOTO

Publicat

in

Pescar sau vânător, nu mai este de ajuns să te lauzi cu capturile tale, ci trebuie să ştii să le şi găteşti. Cei mai pricepuţi bucătari-pescari şi vânători şi-au dat întâlnire în Vaslui şi au încercat să impresioneze cu şorţurile legate la brâu. Tocana cu carne de vânat şi saramura de peşte s-au terminat în câteva momente.

Echipele de bucătari au făcut focul încă de la primele ore ale dimineţii. Tot ei au tăiat legume proaspete şi au condimentat capturile ca să impresioneze juriul.

Oriunde întorceau capul, pofticioşii găseau un ceaun care să le fure privirea, dar mai ales, gustul.

Vânător bucătar: “Totul e natural”. Reporter: “Aţi gustat de la colegi? Nu am fost încă la colegi. Deocamdată mă ocup de mâncarea mea. Cel mai bun produs de aici va fi tochitura de mistreţ.”

Vânător: “Legume diverse şi mistreţ”. Reporter: “Deci e bun şi pt vegetarieni ? uai di mini, e foarte indicat la vegetarieni”.

Vasile Arhire, vânător: “Tot ce e bun se mănâncă. Ce nu e bun, nu se mănâncă, se cauta pastramă, un gulaş, o ţuică de cazan”.Waw, excelentă, ce gust bun. Piperata, dar e grozav. O să mai încerc şi din altele// când se face mult e mai bun ca atunci când pui în ceaun mic.”

Localnic: “E prima oară când vin, îmi place mai picant, am ales o tocăniţă picantă. Arată super ok.”

Localnica: “Nu am mâncat niciodată carne de căprioară. E prima oară, e primul an când vin. Trebuie să fie foarte delicios, mirosul e aparte, nu e cum facem noi acasă.”

La ediţia din acest an, cu numărul şase, fiecare bucătar a încercat să iasă în evidenţă cu amestecuri de condimente secrete şi reţete vechi, dar adaptate vremurilor.

Vasiel Cadar, preşedintele AJVPS Vaslui: “Ce e impresionant, văd aici ca un coleg a venit cu un cean de 200 litri. A făcut o fasole, până acum nu am mâncat aşa ceva, dar este nemaipomenită.”

După ce toţi oaspeţii au mâncat pe săturate, organizatorii festivalului au oferit 28 de premii celor care au reuşit să impresioneze juriul.

Populare