Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Un medic din Huși ar fi refuzat să trateze un pacient după ce i-a spus că va muri a doua zi

Publicat

in

Spitalul Municipal Huşi nu are unitate de primiri urgenţe, ci o cameră de gardă, iar clinică de ORL nu există. Bărbatul avea nevoie de un specialist ORL, iar familia a cerut transferul la Vaslui, transfer care s-a făcut în ziua următoare, la şase dimineaţa. Acolo, bărbatul a fost dus în sala de operaţie.

Rodica Caraman, sora pacientului: „După primele analize care i s-au recoltat de la Vaslui eu am întrebat-o pe doamna doctor: doamna doctor, vă rog frumos, vreau să ştiu e în metastază da sau nu. Şi a zis: dar cine v-a spus că e în metastază. Şi am zis doamna doctor de la Huşi, doamna doctor Dumitrache. Şi a zis că nu e în metastază.”

În urma operaţiei, starea pacientului s-a ameliorat simţitor. Acesta suferă de o boală cronică respiratorie, dar în niciun caz nu se află într-un stadiu terminal.

Familia a depus sesizare scrisă la spital, iar conducerea unităţii a anunţat că va face o anchetă internă.

Lucia Rotaru, managerul Spitalului Municipal Huşi: „Familia mi-a declarat nişte lucruri care, dacă sunt adevărate, nu-şi aveau rostul. O discuţie care nu era OK. Eu o să îmi fac ancheta. Am să mă duc la camerele de luat vederi să văd dacă am înregistrat şi audio. Acolo e cea mai bună dovadă. Nu mai merg nici vorbele lor, nici vorbele medicului. E o anchetă pe care trebuie să o fac. Trebuie să iau puncte de vedere, trebuie să iau note explicative şi trebuie să iau măsuri dacă e aşa.”

Răspunsul la anchetă va fi dat în 30 de zile. Nu este, însă, primul caz în care pacienţii se plâng de medicii de la Spitalul Huşi. Unul dintre cazurile care au zguduit unitatea medicală s-a întâmplat în 2014. Atunci o fetiţă de doar patru ani a murit, după ce medicul i-ar fi administrat un antibiotic, fără testare alergologică.

sursa: digi 24

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.