CMR Case din lemn
Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Fiica preotului Stamate, s-a stins împăcată, cerând să plece îmbrăcată în costum popular

Publicat

in

Tedorora, fiica cea mare a preotului Florin Stamate, de la Parohia Şesuri, din Moineşti, a fost împăcată până în ultima clipă și le-a mulțumit tuturor celor care au ajutat-o. Într-un ultim gest, copila și-a cerut iertare și a spus că vrea să fie îmbrăcată în costum popular românesc. Teodora Stamate vea doar 16 ani şi era cel mai mare dintre cei cinci copii ai părintelui Florin Stamate, de la Parohia Şesuri, din Moineşti. Adolescenta suferea de Sarcom Ewing, o formă foarte rară de cancer şi, după ani de luptă cu boala, duminică, pe 29 septembrie, a închis ochii.

Testamentul adolescentei este sfâșietor. A împărțit toate lucrurile ei frățiorilor, le-a dat sfaturi și le-a mulțumit membrilor familiei pentru tot ajutorul oferit, cerându-și iertare de la toți.

Preotul Florin Stamate, pe Facebook: Iubitii nostri prieteni…

Duminica 29 Sept. ora 12, Teodora, fiica noastra iubita a plecat la Domnul. Dupa un sir lung de suferinte s-a dus acolo unde nu este durere nici intristare nici suspin, ci viata fara de sfarsit.

A plecat in ziua in care surioara ei Ilinca implinea exact doua luni.

A plecat dupa ce ne-a pregatit pe fiecare dintre noi pentru acest moment.

Cu doar cateva zile in urma a impartit toate lucrurile ei fiecarui fratior in parte, apoi ne-a spus ca dorinta ei este sa fie inmormantata in cimitirul manastirii de maici Paltin – Petru Voda – Neamț, acolo unde de cativa ani mergea in vacanta si petrecea clipe inaltatoare alaturi de maici.

Ne-a rugat sa o imbracam in costum popular romanesc.

A dat fiecarui frațior cate un sfat; ne-a intarit pe noi parintii multumindu-ne pentru tot ce am facut pentru ea si cerandu-si iertare de la toti.

M-a intrebat cum va putea sa multumeasca vreodata tuturor celor care au ajutat-o si s-au rugat pentru ea…I-am zis ca, facand si ea acelasi lucru pentru toti…

Mesaj cutremurător al IPS Părintele Arhiepiscop Ioachim

IPS Părintele Arhiepiscop Ioachim a transmis un mesaj cutremurător şi a scris câteva versuri “la naşterea în Cer a tinerei Teodora Stamate”.

“😢 Iartă-ne, Teodora!

Din suferința ta, iubită Teodora,

Iisus voit-a și noi să învățăm,

Că trebuie sa trecem prin cruce, bunăoară,

Cu tine către ceruri smeriți să ne’nălțăm.

Dar iartă-ne, fecioară, că n-am fost Cirineul ,

chiar siluiți, să-ți ducem și noi crucea ta.

Din contra, tot tu ai fost aceea ce ai purtat tot greul,

Căci n-am găsit nici logos a te îmbărbăta.

Pe chip, de multă vreme, lumina necreată,

Se instalase veșnic prin Domnul Iisus,

Deși erai pe cruce, ca și El altădată,

Acum fii fericită că-n slava Lui te-ai dus.”

Înaltul prelat a transmis un mesaj şi pe pagina oficială a Arhipeiscopiei: “Am aflat cu nespusă durere despre plecarea timpurie din lumea aceasta, după o lungă şi grea suferinţa, a tinerei Teodora Stamate, primul din cei cinci copii ai preotului Florin Stamate, de la Parohia Şesuri, din Protopopiatul Moineşti.

După o luptă grea cu o necruţătoare boală, duminică, 29 septembrie 2019, după Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie, inima Teodorei a încetata să mai bată, la vârsta de 16 ani, sufletul său curat mutându-se în Casa Părintelui Ceresc.

Mihaela SIMA

Populare