CMR Case din lemn
Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Testamentul înduioșător al Teodorei, fiică de preot, răpusă de cancer la 15 ani

Publicat

on

Fiica de 15 ani a unui preot din Bacău a murit după ce s-a luptat timp de doi ani cu o boală cruntă. Teodora a avut însă puterea să-și aline familia îndurerată, și-a împărțit lucrurile fraților mai mici și le-a spus părinților ultimele sale dorințe. Adolescenta le-a mulțumit și tuturor celor care au contribuit la campaniile umanitare menite să strângă fonduri pentru tratament, care s-a dovedit însă neputincios în lupta cu cancerul.

De Mihai Niculescu,

Familia preotului Florin Stamate, de la Parohia Şesuri, comuna Măgireşti (Bacău) și-a condus fiica pe ultimul drum joi, 3 octombrie. Copila a murit duminică, după o grea suferință, iar ca o ironie a sorții, chiar în acea zi sora ei mai mică împlinea două luni, relatează adevarul.ro.

Fata a fost înmormântată departe de locul natal, în cimitirul

mănăstirii Paltin, de la Petru Vodă (judeţul Neamţ). În lăcaşul

de maici adolescenta obişnuia să-şi petreacă vacanţele în

ultimii ani.

Teodorei era cea mai mare din cei cinci copii, doi băieţi şi

trei fete, ai familiei preotului Stamate.

În ultimii doi ani, Teodora s-a luptat cu o boală groaznică, o

formă rară de cancer osos (Sarcom Ewing), dar în ultimele zile de

viaţă a avut puterea de a-şi consola părinţii şi pe fraţii ei

şi, în plus, le-a dat şi câteva sfaturi.

Preotul Stamate a dat vestea morții Teodorei duminică, 29 septembrie, pe Facebook. El a dezvăluit şi ultimele dorinţe exprimate pe patul de moarte de Teodora. Ea a vrut să fie înmormântată îmbrăcată în straie populare, aşa cum îi plăcea să le poarte cu diferite ocazii.

„A plecat după ce ne-a pregătit pe fiecare dintre noi pentru

acest moment. Cu doar câteva zile în urmă a împărţit toate

lucrurile ei fiecărui frăţior în parte, apoi ne-a spus că

dorinţa ei este să fie înmormântată în cimitirul mănăstirii

de maici Paltin – Petru Vodă – Neamţ, acolo unde de câţiva ani

mergea în vacanţă şi petrecea clipe înălţătoare alături de

maici. Ne-a rugat să o îmbrăcăm în costum popular românesc. A

dat fiecărui frăţior câte un sfat; ne-a întărit pe noi părinţii

mulţumindu-ne pentru tot ce am făcut pentru ea şi cerându-şi

iertare de la toţi“, a scris părintele Stamate.

„Iartă-ne Teodora”

Din 2017, de când a primit cumplitul diagnostic, pentru Teodora

au fost organizate campanii de strângere de fonduri la care au

contribuit oameni simpli, agenţi economici, iar Arhiepiscopia

Romanului şi Bacăului a acordat familiei fetei un sprijin financiar

de 50.000 lei.

Preotul Stamate a mai relatat că fiica lui a vrut de pe patul de

moarte să le mulțumească tuturor binefăcătorilor ei.

„M-a întrebat cum va putea să mulţumească vreodată tuturor

celor care au ajutat-o şi s-au rugat pentru ea…I-am zis că,

făcând şi ea acelaşi lucru pentru toţi…Şi aşa… împăcata

cu toţi, cu sine şi cu Dumnezeu în timpul slujbei sfântului Maslu

după prima Evanghelie s-a stins în tăcere dăruindu-ne o ultimă

lacrimă ce-i curgea din ochişor“, a mai scris tatăl

adolescentei.

Vestea morţii Teodorei l-a impresionat şi pe Ioachim,

Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, care i-a dedicat o poezie

intitulată „Iartă-ne Teodora!“.

„De ce s-au întâmplat acestea, numai singur Dumnezeu ştie! A

dorit să mai adauge un suflet curat în ceata celor ce, prin

curăţie, au câştigat Împărăţia Sa. A dorit să o ferească de

răutăţile acestei lumi nedrepte, pentru a se bucura de frumuseţea

lumii celor drepţi…A dorit Domnul să o rupă de pe pământ

pentru a o răsădi în Rai“ a mai scris Arhiepiscopul Romanului.

StiriEst

Oameni care fac minuni! Bucurie pentru cinci copii si parintii lor- FOTO

Publicat

on

De catre

Oameni care fac minuni! La Draxeni, sute de sufletisti au pus cărămidă peste cărămidă si au ridicat o casa de poveste pentru cinci fratiori amarati si părinții lor!

De Paști, locuinta modestă a familiei Balan s-a aprins din senin. Focul le-a luat atunci putinul pe care il aveau, iar comunitatea nu a rămas indiferentă la necazul lor. Preotul din sat, Vasile Maxim, i-a mobilizat pe localnici, iar Episcopia Husi si sute de oameni din județ si din tara s-au implicat si au luat o povară uriașă de pe umerii unor părinți copleșiți.

O casă la cheie a primit familia Balan, după luni intregi de eforturi si munca susținută depusă de binefăcători. “Cum sa rămâi indiferent la asemenea necaz?! Ca de fiecare data in astfel de situatii dramatice, oamenii isi demonstrează calitatea interioară, dar și rezistența exterioară! Fară nicio așteptare, ei se pun in slujba celor aflați în nevoie. A fost o mobilizare uriașă, la Draxeni.

Au fost zile si nopti grele, dar pline de speranță! Cinci copilași si părinții lor au astăzi o căsuță decentă, echipată complet. Nu trebuie decat sa o mobileze cu bucuria si omenia pe care ei insisi le-au invatat in atatea luni de zile de la necunoscuti. Suntem fericiți că am reușit, cu ajutorul lui Dumnezeu, prin oameni!”, a spus preotul Beregoi, de la Episcopia Husi. Conducerea unei firme din Iasi a pus la dispoziție materiale de constructii, s-au strâns bani si bunuri si fiecare din cei care au contribuit la zâmbetul larg de astăzi de pe chipul acestor copii au mai pus o pietricica in drumul lor catre Cel de Sus!

Mihaela SIMA

În articolul

Oameni care fac minuni! Bucurie pentru cinci copii si parintii lor

Citeste in continuare

StiriEst

Amenda si permisul suspendat! Masuri in cazul fetelor care au iesit pe geamul masinii

Publicat

on

De catre

Amenda si permisul suspendat! Apar primele măsuri în urma anchetei declanșate după ce două tinere teribiliste au ieșit pe geamurile unei mașini în timp ce era în mers.

Cei trei protagoniști au fost identificați de oamenii legii. Șoferul in varsta de 21 ani este din Vaslui. El a primit cinci sancțiuni contravenționale in valoare de 3915 lei si a rămas fără permis pentru o perioada de 90 zile (depasire neregulantare si circulatie pe sens opus). In plus, i- a fost ridicat de certificatul înmatriculare pentru înmatriculare suspendată. Tanarul a fost sancționat inclusiv pentru depășirea nr de pasageri (mai mult de cinci) din masina.
Fetele care calatoresc in exteriorul mașinii au 15 ani. Ele au fost amendate pentru ca nu au purtat centura de siguranță si au fost amendate cu 217 lei, fiecare. Pot achita jumătate in 15 zile. Era ziua uneia dintre ele, în ziua cu pricina.

Vă reamintim ca poliţiştii vasluieni au demarat cercetările după ce în spaţiul public a apărut o înregistrare video în care se vede cum două tinere au ieşit pe geamurile unui autoturism în timp ce acesta se afla în mers. Filmarea a fost postată pe o reţea de socializare, iar reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui s-au autosesizat.

“În urma apariţiei în spaţiul public a unei video-filmări efectuate pe str. Huului, din municipiul Vaslui, în care sunt prezentate două persoane care călătoresc pe geamurile unui autoturism înmatriculat în judeţul Vaslui, vă comunicăm faptul că la nivelul conducerii IPJ Vaslui s-a dispus efectuarea de verificări în vederea identificării persoanelor participante şi clarificarea situaţiei de fapt”, a declarat purtătorul de cuvânt al instituţiei, Loredana Stavăr.

În articolul

Amenda si permisul suspendat! Masuri in cazul fetelor care au iesit pe geamul masinii

Citeste in continuare

StiriEst

Alerta de inundatii la Prut! Apa a ajuns pe sosea- FOTO

Publicat

on

De catre

Alerta de inundatii la Prut! Problemele au apărut în zona comunei Fălciu, județul Vaslui. Au apărut probleme în zona digului de protecție. Probleme sunt și în zonele inundabile din dreptul localităților Bogdănești și Rânzești, din comuna Fălciu. Personalul tehnic de specialitate din cadrul Sistemului de Gospodărire a Apelor Vaslui este prezent la fața locului. Este verificată evoluția nivelurilor și debitelor de pe râul Prut, cât și starea digului de protecție. În acest moment nivelul apei a ajuns în zona inundabilă din cele două localități, Bogdănești și Rânzești. Situația este monitorizată în continuare de reprezentanți ai Administrației Bazinale de Apă Prut-Bârlad și ai Poliției de Frontieră Vaslui. Zeci de voluntari au fost mobilizați pentru a pune saci cu nisip în calea apei. Porțiuni din drum sunt deuja inundate.

In articolul

Alerta de inundatii la Prut!

Citeste in continuare

StiriEst

VIDEO: Doua adolescente s-au urcat pe portierele masinii aflate in mers

Publicat

on

De catre

Doua adolescente din Vaslui au iesit pe geamurile masinii, urcandu-se pe portiere, circuland asa pe o distanta de peste un kilometru. Fetele erau in autoturism alaturi de doi baieti, iar in imagini se observa cum adolescentele rad, se distreaza si bat din palme, totul fiind surprins de un martor din trafic, potrivit Adevarul.

Aventura s-a desfasurat pe tot drumul de la iesirea din municipiul Vaslui, pana in centrul localitatii Gura Bustei. Reprezentantii Inspectoratului de Politie al Judetului (IPJ) Vaslui s-au autosesizat dupa aparitia filmuletului in mediul online. “In urma aparitiei in spatiul public a unei videofilmari efectuate pe str. Husului, din municipiul Vaslui, in care sunt prezentate doua persoane care calatoresc pe geamurile unui autoturism inmatriculat in judetul Vaslui, va comunicam faptul ca la nivelul conducerii IPJ Vaslui s-a dispus efectuarea de verificari in vederea identificarii persoanelor participante si clarificarea situatiei de fapt”, a precizat Loredana Stavar, responsabil mass-media din cadrul IPJ Vaslui.

Citeste in continuare

StiriEst

12 cazuri de COVID la Policlinica Vaslui. Patru confirmate astazi

Publicat

on

De catre

12 cazuri de COVID la Policlinica Vaslui. Dintre acestea, patru au fost confirmate astazi, iar opt zilele trecute. De asemenea, tot astazi a fost confirmat un nou caz de infectie la Barlad.

În ultimele zile aproape s-a dublat numărul pacienților internați la Spitalul Bârlad. În prezent sunt 30 de persoane confirmate, din care patru asimptomatici, trei forme ușoare, 15 forme medii, opt forme severe, din care unul este intubat și ventilat mecanic. 

Patru suspecți așteaptă rezultatele

Potrivit reprezentanților Spitalului Bârlad, în cursul zilei de joi trebuie să mai vină încă doi pacienți confirmați. De asemenea, sunt internați și patru pacienți suspecți pentru care se așteaptă rezultatul testelor. Tot la Spitalul Bârlad sunt si 105 pacienți noncovid.

11 cazuri noi de COVID intr-o singura zi. Un pacient de la dializa, confirmat pozitiv

Numai în județul Vaslui au fost înregistrate 11 noi cazuri. Este vorba despre șapte angajați ai Policlinicii Vaslui, dar și alte patru cazuri noi. Printre cazurile noi de coronavirus se află și un pacient de la Centrul dializă. Potrivit surselor stiriest.ro, numărul de îmbolnăviri de la Policlinica Vaslui a apărut în contextul în care aici ar fi avut loc o petrecere de pensionare la care au participat mai mulți angajați ai instituției. 

Este vorba despre angajați din aparatul administrativ Resurse Umane- Contabilitate. Toți urmează să fie transportați la Spitalul Bârlad pentru a fi luați în evidență, iar acolo vor decide dacă rămân sau nu în spital. “A ieșit o colegă de la Fizioterapie la pensie, s-au întâlnit mai mulți angajați, au servit ceva de mâncare (tort n.r) și o cafea”, a declarat un angajat al instituției. Atât oficialii de la Direcția de Sănătate Publică, dar și conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui, susțin că deocamdată nu se impune închiderea activităţii medicale din cadrul Policlinicii Vaslui. O decizie în acest sens va fi luată în funcţie de evoluţia focarului. Ancheta epidemiologică este în desfășurare.

Citeste in continuare

Atelierul de dinti

Rock FM

CMR London

CMR Vaslui

Donează! Avem nevoie de tine!

Radical Group

Iti place ce vezi?

Populare

Copyright © 2017 Stiri Est