Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Caravana cu medici! Vasluienii sunt consultati gratuit -FOTO

Publicat

in

“Caravana cu Medici”, o asociaţie care oferă îngrijiri medicale gratuite persoanelor din zone defavorizate, va vizita în luna octombrie patru sate din România pentru a diagnostica şi trata afecţiuni cardiovasculare şi ca să ofere sprijin pentru sănătatea femeii.

Potrivit unui comunicat transmis joi presei, satele care vor fi vizitate în luna octombrie sunt: Banca (judeţul Vaslui), Homoroade (judeţul Satul Mare), Roşia Montană (judeţul Alba) şi Varniţa (judeţul Vrancea).

În zilele de 5 şi 6 octombrie, “Caravana cu Medici” va realiza acţiuni medicale în Banca, pentru depistarea, tratarea şi prevenţia afecţiunilor cardiovasculare la adulţi. În intervalul 11 – 12 octombrie vor fi organizate două caravane în Homoroade cu acţiuni pentru sănătatea femeii şi în Roşia Montană pentru afecţiuni cardiovasculare la adulţi. De asemenea, în perioada 18 – 20 octombrie, “Caravana cu Medici” se va afla în Varniţa, unde va identifica şi trata probleme cardiovasculare. De la începutul anului şi până acum, “Caravana cu Medici” a organizat 16 caravane personalizate, dedicate sănătăţii femeii, copiilor şi persoanelor de vârsta a 3-a. Anul trecut, “Caravana cu Medici” a reuşit să ajungă în 21 de sate din 12 judeţe, stabilind un record al ediţiilor. Caravanele cardio efectuate au inclus realizarea a 809 consultaţii şi 461 de consulturi de specialitate şi au fost recoltate 881 de analize. Caravanele pentru sănătatea femeii au dus la realizarea a 385 de teste Babeş-Papanicolau, 340 de ecografii de sân şi distribuirea a 200 de vouchere pentru mamografie.

Caravana cu Medici a ajuns în comuna Banca!

Consilierul local Guzganu Gheorghiță a reușit să convingă Caravana cu Medici să vină în comuna Banca. Astfel, prin această acțiune civică s-au putut bucura de servicii medicale gratuite 200 de persoane. Pacienții sau bucurat de analize la sânge și urină, de un examen EKG, consultație medic, ecografie abdominală și ecocardiografie.Delegația Caravanei cu Medici a fost formată din Medici, Medici rezidenți și studenți la medicină din județele Botoșani, Suceava, Neamț, Bacău, Iași și Vaslui, din care amintim pe Md/phd la spitalul Sf  Spiridon din Iași și profesor UMF Iași Flori Mădălina de specialitate cardiolog, dr medicină internă Ciobotaru Ovidiu și medic specialist Ștefan Manuela. 

Guzganu Gheorghiță : “Doresc să mulțumesc celor care au contribui la realizarea acestui frumos eveniment care se desfășoară în comuna Banca, în special Synevo România, Bayern România, Servier România și Grupul de firme Vanbet Banca și domnilor Bogos Fănel, Petcu Alin, Mocanu Gelu, Nechifor Gelu, Cezar Bocman și Țurcanu Cristian, și să nu uităm „Doar o viață trăită pentru alții este o viață care merită trăită”.

Mihaela SIMA

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.