Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Autobuzele nu vor circula vineri dimineata! Salariatii Transurb intra in greva!

Publicat

in

Sindicatul Liber şi Independent din cadrul SC Transurb SA Vaslui a anunţat că va efectua o grevă de avertisment de două ore, în cursul zilei de vineri. Sindicaliştii din cadrul societăţii de transport local din municipiul Vaslui susţin că în cadrul instituţiei nu se respectă contractul de muncă şi normele de sănătate şi securitate şi nu sunt acordate drepturile salariale cuvenite şi acuză faptul că salariaţii sunt discriminaţi în funcţie de apartenenţa sindicală şi că angajatorul nu asigură posibilitatea realizării de către toţi salariaţii a normei de lucru, motiv pentru care unii angajaţi sunt obligaţi să lucreze în repausul săptămânal pentru efectuarea acestei norme. 

Birsa Turism ProfEstetica Cursuri

‘Ne cerem scuze publicului călător pentru faptul că în intervalul orar 6.00 – 8.00 nu le asigurăm cursele conform graficului, dar acest lucru este din cauza conducerii care nu este în măsură să asigure bunul mers al societăţii şi drepturile minimale prevăzute în legislaţia muncii’, au transmis reprezentaţii Sindicatului Liber şi Independent din cadrul SC Transurb SA Vaslui. 

Fest Bijuterii Avis Coffee Shop

În cursul acestui an, sindicaliştii din cadrul societăţii locale de transport în comun şi-au manifestat în repetate rânduri nemulţumirea cu privire la condiţiile de muncă şi salarizarea necorespunzătoare, solicitând primarului municipiului Vaslui să înlocuiască actuala conducere. Referitor la solicitarea de demitere a directorului Transurb, primarul a spus că o astfel de decizie nu poate fi luată decât dacă se constată abateri grave. Vasile Pavăl a afirmat că la sfârşitul anului, pe baza activităţii conducerii şi în urma evaluărilor, se va constata dacă se impune schimbarea directorului, dar a precizat că aceasta nu este prerogativa primarului.

Sclavie la Transurb! 

Salariaţii SC Transurb SA Vaslui, operatorul de transport public din municipiul reşedinţă, au ajuns la capătul răbdării. Batjocura la care sunt supuși nu cunoaște limite, iar oamenii sunt puși în situația de a cerși un drept al lor. Angajații de la Transurb au ajuns să fie tratați ca niște sclavi cărora nimemi nu le ia în seamă cererile. Practic acești oameni au numai obligații, dar nu și drepturi. Creşterea salariilor, plata orelor suplimentare şi îmbunătăţirea condiţiilor de muncă. Toate astea sunt lucruri străine conducerii Transurb, iar angajatii de aici sunt disperati. In 2017, la doar cateva luni de la instalarea actualei conduceri a Transurb SA, care initial anuntase ca va incheia anul cu un mic profit, consilierii locali, au fost solicitati sa suplimenteze cu circa 700.000 lei bugetul, pentru a acoperi pierderile societatii, pierderi cauzate de cresterile salariului minim pe economie si pretului la carburanti si piese de schimb. Chiar si cu aceasta alocare suplimentara, operatorul de transport public de persoane din subordinea CL a incheiat anul cu pierderi… Anul trecut, solicitarea in vederea alocarii de la buget de fonduri pentru acoperirea subventiilor si a compensarii pretului biletelor pentru unele categorii de persoane facuta de conducerea Transurb SA a fost chiar mai importanta, de 2,5 milioane lei. Consiliul Local  a aprobat solicitarea fara a primi insa vreun raspuns cu privire la modul in care au fost cheltuiti acesti bani.

Aberatiile celor din conducerea Transurb nu se opresc insa aici. Soferii nu sunt platiti pentru toate orele. De exemplu unui sofer nu ii este pontat timpul de stationare intre curse. Conducerea Transurb considera probabil ca autobuzele trebuie sa fie mereu in miscare, iar calatorii sa se suie in ele din mers. 

Sorin SAIZU

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.