CMR Case din lemn
Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Inmormantarea familiei Danilcenco din Husi. Episcopul Ignatie s-a rugat la capataiul victimelor FOTO

Publicat

in

O mare de oameni a fost astazi pe strazile din Husi. Toti cu lacrimi in ochi au venit sa-i conduca pe ultimul drum pe cei trei membrii ai familiei Danilcenco, tata, mama si fiu. Este imposibil de descris in cuvinte durerea familiilor si a rudelor care s-au pierdut oamenii dragi. In urma cu cateva zile toata lumea era fericita la ziua de nastere a Manuelei Danilcenco s abia aşteptau sa vina nunta fiului Theodor cu Ana Burduja. “Nu avem cuvinte! Durerea este prea mare”, a declarat o vecina de-a tinerilor. Sute de oameni din orasul Husi, dar si din imprejurimi i-au condus pe ultimul drum, astazi. Elevii si colegii profesoarei Manuela Danilcenco au venit in numar foarte mare sa-i aduca un ultim omagiu si sa o conduca pe ultimul drum. Acestora li s/au alaturat rude si prieteni, dar si oameni care poate nu i-au cunoscut niciodata pe cei din familia Danilcenco, dar au fost profund impresionati de destinul tragic al acestora. La slujba de inmormantare a participat si Episcopul Ignatie. La iesirea din biserica Preasfintitul Parinte s/a aplecat la capataiul celor trei si a rostit o rugaciune. 

Trupurile neinsufletite ale familiei Danilcenco: Victor, Manuela si Theodor, au fost depuse la Biserica “Sf. Gheorghe” din Husi. O mamă, un tată, copilul lor și viitoarea noră, au plecat fulgerător din această lume. Victor, Manuela, Theodor și Ana, au murit în urma unui cumplit accident. Erau fericiți, se întorceau de la munte și abia așteptau să ajungă acasă. Pe raza județului Iași s-a întâmplat însă nenorocirea. Mașina în care se aflau a fost lovită  de un alt autoturism. Tragedia s-a produs pe şoseaua denumită ‘Drumul morţii’, duminică. 

Lacrimi si durere in Vama Albita unde Theodor Danilcenco s-a despartit de logodnica sa

Trupul Anei Bujder, viitoarea noră a familiei Danilcenco, a fost repatriat deoarece familia fetei este din Republica Moldova. Cortegiul funerar a oprit marti seara in Vama Albita acolo unde rudele tinerei asteptau sa o duca acasa. Fata va fi inmormantata la distanta de cel care urma sa ii devina sot. Ana a plecat spre Moldova, iar Theodor spre Husi alaturi de parintii sai. “Sufletele pereche nu se despart, ele pleaca impreuna in  Ceruri”, a spus una din rudele Anei Burduja. “Undeva, prin Ceruri, isi vor da din nou mana. Și vor fi iar tineri si frumosi si vor merge brat la brat. Pentru eternitate”, a completat aceasta. 

Manuela Danilcenco lucra la Liceul Tehnologic Ioan Corvin din Huși. Era singură la părinți, iar mama femeii a suferit un șoc în momentul în care a aflat cumplita veste. Singurul său copil nu mai este. Duminică seara, rudele și apropiații familiei Danilcenco s-au strâns în apartamentul rămas gol după moartea celor trei. Acolo a ajuns și Preasfințitul Părinte Ignatie. Rudele povestesc că Episcopul Hușilor a apărut la ușă și că oamenilor nu le venea să creadă că acesta este acolo. A oferit sprijin moral familiei și a spus o rugăciune.

“Cu profundă durere am aflat că, în după-amiaza zilei de 6 octombrie 2019, 4 persoane din Episcopia noastră şi-au pierdut viaţa într-un tragic accident pe drumul dintre localităţile Târgu Frumos şi Iaşi.

În aceste momente de profundă durere, inexprimabilă în cuvinte, adresăm familiilor rămase sincere condoleanțe, încredinţându-i de întreaga noastră compasiune și intensă rugăciune. Dumnezeu, Cel care mângâie cu adevărat inimile celor aflaţi în suferință, să reverse harul Său plin de lumină și de dragoste peste cei cu sufletele cernite de durere, rugându-L, cu fervoare, să odihnească cu drepţii sufletele celor ce au trecut la El astăzi, iar pe membrii familiilor îndoliate să îi întărească în aceste clipe de grea încercare”, se arată într-un comunicat al Episcopiei. 

Populare