Conecteaza-te cu noi

StiriEst

URGENT- O eleva din Vaslui are nevoie de ajutor. Copila de zece ani sufera de o boala grava

Publicat

in

Teodora Boț este elevă a Școlii “Constantin Parfene” din Vaslui și are nevoie de ajutorul nostru. În vârstă de 10 ani, copila se află internată la Spitalul Sf. Maria din Iași și are mare, mare nevoie de sânge A2 RH negativ pentru transfuzie! Cei care doresc să o ajute, o pot face donând la oricare centru de transfuzie sanguină, menționând la momentul donării numele persoanei și spitalul la care este internată. Teodora a fost diagnosticatã cu o boalã congenitalã si degenerativă.

Donatorii trebuie să aibă vârsta între 18-60 ani; sã fie cetățeni români sau rezidenți în România; sã aibã greutatea mai mare de 50 kg; sã aibã tensiunea arterialã între 10 si 18 mmHg; sã nu fi suferit interventii chirurgicale în ultimele 6 luni; sã nu fie în evidentã cu diverse afectiuni în tratament (diabet, boli cardio-vasculare, hematologice, renale, infectioase sau parazitare, reumatologice, neurologice, alergii etc.); sã nu aibã predispozitie la sângerare prelungitã în caz de leziuni; femeile sã nu fie: însãrcinate, în perioada de lãuzie, de alãptare sau în perioada menstrualã. Recomandãri înainte de donare: Sã nu se consume bãuturi alcoolice cu cel putin 72 de ore înaintea donãrii; persoanele fumãtoare sã nu consume tigãri înainte de procesul de donare; persoanele care se aflã sub tratament sã nu ia pastilele înainte de donare.

Roxana DURLEA

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.