Conecteaza-te cu noi

StiriEst

“Averea bunei educatii”- manual de supravietuire! Cartea lui Teodor Baconschi ajunge in judetul Vaslui

Publicat

in

Joi, 17 octombrie 2019, în Sala Mare a Teatrului „Victor Ion Popa” din Bârlad, începând cu ora 12.30, va avea loc lansarea cărții „Averea bunei educații”, ultima apariție semnată de cunoscutul antropolog religios, autor, diplomat și teolog Teodor Baconschi. Evenimentul se va bucura de prezența Preasfințitului Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor. La eveniment vor participa scriitori, preoţi, elevi şi studenţi. Despre cartea lui Teodor Baconschi se spune că este o corectare a tuturor factorilor implicaţi în educaţie. În primul rând, familia, care nu poate să abdice de la rolul ei educaţional, apoi copiii, un factor foarte important în educaţie. Unii scriitori susțin despre cartea “Averea bunei educatii” că este un adevăratmanual de supravieţuireAceastă carte începe printr-o mulţumire adresată de tată celor doi copii ai săi pentru că au fost factori pozitivi în dialogul despre educaţie. Cei prezenţi la lansarea cărții vor primi autografe din partea autorului.

Volumul “Averea bunei educaţii”, apărut la Editura “Univers”, cuprinde cinci părţi, precedate de o introducere cu care se deschide tematica volumului. După cum însuşi autorul mărturiseşte, “cartea se adresează celor binecuvântaţi cu copii, arătându-le pistele clasice ale unei bune educaţii. Veţi găsi în ea suficiente argumente şi sfaturi practice pentru a redeveni optimişti, dar şi realişti, adică foarte răbdători, căci buna educaţie nu e o marfă, ci un proces delicat de interacţiune pedagogică, pe fondul căruia noi înşine, ca părinţi, suferim o necesară evoluţie. Buna educaţie nu este nici o pradă, nici un premiu, ci un spor inteligent adus propriei umanităţi, într-o lume complicată şi nelipsită de riscuri. Odată obţinută, ea îi pregăteşte pe urmaşii noştri pentru o viaţă autentică, de care se vor putea bucura pe deplin, mai ales în momentele de cumpănă, când trebuie să aleagă o schimbare de parcurs”.

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.