Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Povestea profesorilor care îi pregătesc gratuit pe elevii care vor să devină medici

Publicat

in

Zeci de liceeni se pregătesc să devină medici cu ajutorul a doi profesori din Iaşi. Cei doi, soţ şi soţie, oferă gratuit meditaţii pentru elevii cu posibilităţi financiare reduse. Tinerii incluşi în proiect sunt în clasa a XII-a şi au în faţă o perioadă de studiu intens pentru admiterea de anul viitor. Cei doi dascăli îşi dedică fiecare sfârşit de săptămână pentru a-i pregăti.

Birsa Turism ProfEstetica Cursuri

Mircea şi Niţa Nedea predau biologia la două licee renumite din Iaşi, Colegiul Costache Negruzzi şi Colegiul Mihai Eminescu. Acum opt ani s-au gândit să pună bazele unui proiect prin care să ofere sprijin tinerilor fără posibilităţi să îşi împlinească visul de a deveni medici. Au început să ofere meditaţii gratuite. Dintre cei 111 elevi pregătiţi de soţii Nedea, 87 au fost admişi la facultăţi de medicină din ţară. Dintre cei din urmă, 25 sunt deja medici rezidenţi. Iar acum a venit rândul unei grupe noi.

Fest Bijuterii Avis Coffee Shop

Niţa Nedea, profesoară de biologie: „Am aceleaşi emoţii, emoţii care sunt create, sunt sigură, de această bucurie pe care o avem pentru că am ajutat pe cineva, am fost la îndemâna copilului atunci când a avut nevoie.”

Anul acesta 23 de elevi din Iaşi, dar şi din Vaslui şi Neamţ vor beneficia în fiecare sâmbătă de pregătire la biologie, dar şi la fizică şi chimie pentru că între timp şi alţi dascăli din Iaşi s-au alăturat proiectului.

Sunt copii care nu îşi permit să plătească meditaţii. Efortul finaciar ar fi unul covârşitor, o şedinţă de pregătire ajungând şi la 100 de lei.

Mircea Nedea, profesor de biologie: „Copiii sunt extraordinar de fericiţi când intră. Înseamnă că noi am putut să salvăm suflete de la necunoaştere. Este necesară pregătire suplimentară deoarece Ministerul Educaţiei şi cercetării n-a alocat disciplinei Biologie decât o oră. Materia este de cel puţin două ore dacă nu de cel puţin trei ore pe săptămână.”

Elevă din Vaslui: Pentru mine este o muncă în plus, dat fiind faptul că eu sunt la profil uman, nu am făcut biologie şi chimie în ultimii doi ani.

Elev: O adevărată bucurie de a fi parte din acest proiect alături de profesori foarte bine pregătiţi, care doresc ca din experienţa lor să împărtăşescă şi cu noi acest dar şi să ne ajute.

Cei 23 de elevi selectaţi în proiectul de anul acesta al soţilor Niţa şi Mircea Nedea vor da o serie de teste în luna care urmează. Doar cei care vor reuşi să ia note mai mari de 6 vor beneficia în continuare de pregătire gratuită.

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.