CMR Case din lemn
Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Un scandalagiu a incercat sa incendieze doi politisti si a spart nasul altuia. Ce pedeapsa a primit

Publicat

in

Un bărbat din judeţul Vaslui care a încercat să incendieze doi poliţişti aflaţi în misiune a fost condamnat de Judecătoria Huşi, fiind găsit vinovat de săvârşirea a trei fapte de ultraj. Acesta a agresat doi poliţişti aflaţi în misiune. Unul dintre agenţi a suferit o fractură de piramidă nazală, necesitând 14 zile de îngrijiri medicale. Cei doi agenţi patrulau în toate comunele arondate Secţiei 4 in luna mai a anului 2019, iar la un moment dat au fost direcţionaţi în satul Epureni, ca urmare a unui apel 112, formulat de o femeie, care sesizase o violenţă în familie comisă de soţul său.

Instanţa a dispus condamnarea agresorului la o pedeapsă rezultantă de 2 ani şi 4 luni de închisoare cu executare. Sentinţa nu este încă definitivă, bărbatul condamnat atacând-o deja ca fiind prea dură. În drum spre adresa solicitată, agenții de poliție au oprit autospeciala pentru a discuta cu femeia agresată de soţ pe care au întâlnit-o în drumul lor, explicându-i care sunt paşii legali de urmat în cazul victimelor violenţei în familie. În timp ce agenţii completau în autospecială formalităţile privind plângerea femeii, aceasta, aflată lângă maşină, i-a atenţionat că soţul ei se apropie ameninţător.

Cei doi poliţişti l-au văzut pe agresor venind înspre maşina poliţiei, având în mână o sticlă de 5 litri plină cu un lichid şi strigând: “Vă omor!”, “vă dau foc!”. Agenţii, înarmaţi cu spray-uri lacrimogene, au coborât din maşină şi au încercat să îl potolească. Agresorul a desfăcut capacul sticlei şi a stropit cu lichid, ce mirosea a benzină, în direcţia poliţiştilor. Aceştia au încercat să-l încătuşeze pe agresor folosind şi spray-urile lacrimogene din dotare. 

În timp ce agenţii încercau să-i pună cătuşele, scandalagiul s-a întors brusc şi l-a lovit cu capul în zona feţei pe unul dintre ei.

”Ca urmare a acestei agresiuni, imediat a început să-i curgă sânge din nas şi să simtă o durere puternică în zona feţei. După încătuşarea inculpatului şi, având în vedere starea în care se afla persoana vătămată P. N., au fost solicitate ajutoare de la Poliţia municipiului Huşi Huşi”, au explicat procurorii. Ulterior, s-a stabilit că agentul lovit în plină figură a suferit o fractură de piramidă nazală, leziune pentru care a necesitat 14 zile de îngrijiri medicale. În timpul procesului, bărbatul a achitat câte 1.000 de lei poliţiştilor ultragiaţi, cu titlu de daune morale.

Mihaela SIMA

Populare