Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Cinci frati plang de foame si isi fac temele pe jos. Nu au jucarii si impart acelasi pix

Publicat

on

Destinul trist a cinci copii din judetul Vaslui. Dorm ingramaditi si mananca mamaliga cu ceapa. Merg toti la scoala si nu ar renunta la cursuri pentru nimic in lume. Un băiat și patru fete, cu vârste cuprinse între 6 si 18 ani, lupta in fiecare zi cu foamea. Antonia e cea mai mică si are 6 ani, iar fata mai mare este elevă la Seminarul Teologic, la Husi. Emanuel are 10 ani, Alina 12, iar Petronela 13.

In localitatea Ghermanesti, cinci copii isi duc traiul cu stomacul gol si fara hainute. Sunt saraci si se inghesuie alaturi de parinti intr-o casa mica, dar curata. Nu au ales să se nască într-o familie săracă, dar duc povara lipsurilor în fiecare zi. Singurul venit lunar al familiei Radu este format din alocaţia copiilor şi ajutorul social, putin peste 1000 de lei în total. Este insuficient pentru hrană, medicamentele, haine, rechizite şi toate cele necesare traiului pentru şapte persoane. Chiar daca nu au haine şi rechizite, copiii îşi doresc să meargă în fiecare zi la şcoală.

Copiii fără jucării! Își fac temele pe pat sau pe jos și împart același pix. Alina izbucnește în plâns când este întrebată ce își dorește

Înghesuiţi într-o casă bătrânească fără calculator sau tabletă, copiii familiei Radu  îşi văd cuminţi de şcoală. Au o singură măsuță. Le țin companie două pisici și un câine. Cei mici rup din porția lor de mâncare ca să hranească și bietele animale. Nu sunt nici primii din clasă, dar nici nu au avut probleme. Cele cinci suflete mănâncă rar pe săturate şi pleacă la şcoală cu ghiozdanele goale, pentru că nu au rechizite. Iarna bate la ușă și cu toții se gândesc cu îngrijorare la zilele geroase. Nu au bani de lemne și nici haine groase. Părinți muncesc de dimineața până seara, dar banii pe care îi câștigă sunt prea puțini. Tatăl are grijă de vacile satului, iar mama, Nicoleta, muncește cu ziua pe la vecini. Trăiesc de pe o zi pe alta, iar copiii visează la ziua în care vor avea ghizdan și caiete. “Când începe școala, mama ne ia caiete, pixuri, pe rând. Trec și două săptămâni până avem toți ce ni se cere. Dar avem. Asta e important. Profesorii ne înțeleg, ne așteaptă până aducem bani de cărți. Chiar anul asta, îmi trebuia o carte la română, iar mama nu reușea să adune. Că un miracol, a făcut rost de bani în ultima clipă: a dat căruța la un om și mi-a dat bani de carte. A fost bine. Au fost și ani când am scris pe coli până am avut caiete sau am scris la mai multe obiecte pe un caiet. Trebuie să învățăm, să terminăm o școală, să avem pâinea noastră. Ce vrem noi?! Păi, am vrea mâncare, alimente. Nu avem nicio preferință. Mâncare să fie, noi nu suntem mofturosi, mâncăm ce e, dar să fie ceva acolo! Ați văzut frigiderul! De multe ori, mama stă și se uită la noi când mâncăm. Spune că ei nu îi e foame. Așa sunt mamele”, spune Petronela, 13 ani.

Fata cea mare face naveta la Seninarul din Husi! Pleaca flamanda, vine flamanda

Când am ajuns în casa familiei Radu, mama Nicoleta tocmai punea masa. O bucată de mămăligă, două turte și câteva castroane de borș cu fasole. „De multe ori, mama stă și se uită la noi când mâncăm. Spune că ei nu îi e foame”, mărturisește Petronela, care are doar 13 ani. Femeia se culcă adesea flămândă, vrea să își știe copiii sătui. “Se intampla des sa nu am ce le pune pe masa. Ne bazăm pe fasole, cartofi, iar atunci cand ne lipsesc si astea, inventez o mâncare din faina si ceapă si dam înainte. Avem mare noroc ca li se ofera de la Primarie mese calde la Centrul din sat, dar când ajung acasa, deh…. De fata mai mare e cel mai greu, ea face naveta la oras, pleaca flamanda, se întoarce flamanda. Uneori, gaseste ceva de mâncare, alteori, nu. Facem impreuna. Eu muncesc si pe mult, dar mai ales pe putin, ca stie lumea ca esti sărac și te mai ia in ras… Nu pot sa strâng un ban. Vin acasă de pe dealuri si le incropesc o mancarica, un borș, o mămăligă sau niste turte. Mi se rupe sufletul, copiii mei merita mai mult, însă oricât am munci, eu si sotul meu nu le putem asigura decât un minim necesar. Frigiderul e gol, il ținem in priza doar pentru pastile. Caiete le cumpăr pe rand, cărți, la fel. Iau pe datorie, de la magazin, altfel nu am rezista! Va dati seama, sunt cinci pixuri odata! Un laptop le-ar trebui, pentru ca au teme pe internet. O asteapta pe sora lor mai mare, care are telefon si cauta fiecare informațiile care le trebuie. E greu! Cei patru mici isi iau dimineata cate un pachet de biscuiti, pe datorie, cate 1 leu fiecare, pentru pauze. Dar nu ma las! Ii trimit curați la scoala, ii ajut si ii ascult la lecții. Cu ajutorul lui Dumnezeu, vor reuși in viata!”, ne-a mărturisit Nicoleta.

Emanuel e în clasa a patra. Merge bine la şcoală, îi place şi româna, dar şi sportul. Ar vrea să se facă fotbalist. Visul e departe, nu are nici măcar o minge pe care să o bată în uliţa satului. „Pe mami o ajut acasă, aduc lemne. Nu avem jucării, dar ne dorim. Nu am nici camera și nici patul meu.”, explică băiatul. Povestind despre viaţa în casa bătrâneasca, Nicoleta izbucneşte inevitabil în plâns. Pentru ea, nu-şi doreşte nimic. Pentru copiii ei, cel mai frumos vis se leagă de o casă mică, simplă, în care să poată trăi decent. Vrea să aibă mâncare pentru copii și rechizite. Pentru cei care vor sa ajute aceasta familie greu încercată pot lua legătura cu Nicoleta Radu – 0766644334, sat Ghermanesti, comuna Dranceni, judetul Vaslui.

54 Comentarii

54 Comments

 1. Ana

  octombrie 25, 2019 la 6:59 pm

  Cum se poate lua legatura cu familia?

  • ALEXANDRA

   octombrie 29, 2019 la 8:27 pm

   Este trecut nr de telefon a doamnei Nicoleta Radu 0766644334

   • elena

    decembrie 13, 2019 la 6:36 pm

    Am sunt la acest numar si tot timpul imi spune ca nu e disponibil

    • Aneta

     ianuarie 6, 2020 la 1:35 pm

     Eu cred că nu președintele țări și nici preministrunu ar trebui să se ocupe de aceste probleme sociale ale unui sat sau a unei comune sau a unui oraș ci asistentă socială de la primărie care sta si prepară cafele si spală veștile prin birouri astea iau bani degeaba habar de grija nu au citi copii necăjiți sunt citi bătrîni abandonați de copii citi bătrîni văduvei si fara nici un ajutor .Începînd de la preotul satului medicul care știe si poate informa cu date precise daca este întrebat toți împreună si cu ajutorul satului toți putem face ceva .Toți am devenit nepăsători de nevoile celui de lîngă noi

  • Petronela

   octombrie 31, 2019 la 6:21 pm

   Nicoleta Radu – 0766644334, sat Ghermanesti, comuna Dranceni, judetul Vaslui.

   • cebotari valentin

    noiembrie 27, 2019 la 9:39 pm

    multumesc frumos, spre fa fie multumiti ce ceaea ce foi putea face pentru familia data

    • Șerban Daniela

     decembrie 17, 2019 la 7:17 pm

     Astăzi am să vă spun o poveste ,dar nu este o poveste frumoasă de crăciun așa cum mi-aș dori,este o poveste care mi-a lăsat un gust amar si care mi-a dovedit că este foarte usor să fi păcălit.Dupa citirea articolului am vorbit cu familia si am hotărât să facem un pachet si să-l trimitem familiei respective înaintea sărbătorii de SF.Nicolae pentru a se bucura acești copii de câte ceva .Am primit confirmarea primirii pachetului si am hotărât să mai facem un pachet si pentru Crăciun.Am făcut pachetul și având posibilitatea sa-l trimit cu o mașină, pachetul a plecat azi în satul Ghermanesti .Ajunși în sat si negăsind adresa respectivă,ginerele și soțul meu au întrebat la magazinul din sat despre familia respectivă și au aflat niște lucruri care i-au cutremurat .Oameni din magazin i-au sfătuit să meargă la primărie și să vorbească cu primarul deoarece de când a apărut articolul la familia Radu sosesc mereu pachete ,iar familia respectivă a ajuns să dea foc la lucruri și dulciurile la câine. Este un sat cu multă lume necăjită și acesta este motivul mirări mele si a nedumeriri,dacă nu le trebuiau acele lucruri de ce nu le-au dat la alte persoane . Să revin la discuția cu domnul primar ,dansul l-a sfătuit pe ginerele meu să ofere pachetele care le-au adus să le doneze altei familii si chiar în acel moment în biroul primarului a intrat o doamnă cu un copil si domnul primar le-a spus că și dumneaei are tot cinci copii .Până la urmă niște copii se vor bucura de darurile pe care le-am trimis cu drag .Eu le urez tuturor Crăciun fericit și sper că Doamnă Radu să mă ierte că pachetul de astăzi nu a mai ajuns la familia dansei.

  • Tinela Toma

   noiembrie 4, 2019 la 8:57 pm

   Sat…Ghermănești,comuna Drînceni,județul Vaslui…nr.tl.0766644334.Nicoleta Radu.

  • Tinela Toma

   noiembrie 4, 2019 la 9:05 pm

   Nicoleta Radu…sat.Ghermănești,comuna Drînceni,județ Vaslui…tl.0766644334.Vaai de steaua lor bieții,merită pe cât posibil ajutați…de aceea v-am trimis la mulți nr. de tl. citind povestea vieții lor sărmanii.Doamne ajută.

 2. Ionela

  octombrie 25, 2019 la 7:02 pm

  As dori un numar de telefon sa pot lua legatura cu familia Radu din Vaslui.

  • Petronela

   octombrie 31, 2019 la 6:20 pm

   Au nr de tel in josul paginii.

   • Alex

    noiembrie 15, 2019 la 5:26 pm

    Sunt barbat, am 36 de ani si plang ca un copil dupa ce am citit acest articol. E posibil asa ceva in secolul 21? Mai exista empatie pe pamantul asta? Eu unul voi face tot posibilul aa ajut aceasta familie!

  • Tinela Toma

   noiembrie 4, 2019 la 8:53 pm

   Nicoleta Radu…tl.0766644334.am văzut și eu nr.

  • Tinela Toma

   noiembrie 4, 2019 la 8:58 pm

   Nr. tl. 0766644334…Nicoleta Radu.

 3. Liliana Manea

  octombrie 25, 2019 la 7:32 pm

  Putem avea adresa acestei familii pentru ca cei doritori sa le trimită ceva ajutoare??

  • Tinela Toma

   noiembrie 4, 2019 la 9:00 pm

   Sat Ghermănești,comuna Drînceni,județ Vaslui.Nr. tl..0766644334Nicoleta Radu.

 4. Antoaneta

  octombrie 25, 2019 la 7:33 pm

  Ar ajuta un cont iban sa-i ajute lumea cu bani,sau macar un numar de telefon, sa preia o asociatie cazul…

 5. Berbecel Adina

  octombrie 25, 2019 la 7:36 pm

  Cum putem ajuta aceasta familie. Contact?

  • Maria

   octombrie 30, 2019 la 11:35 am

   Eu nu pot sa inteleg multe lucruri:
   1 esti saraca lipita si faci 5 copii,sotul tau nu munceste, nu stiu de ce..
   2 cum se poate in 2019 alocatia plus ajutorul social sa cumuleze 1000 de lei?
   3 acum au iesit la lumina, pana acum de ce nu stia nimeni?
   Secolul 21..vai de noi!! 😠

   • Ali

    noiembrie 19, 2019 la 6:52 pm

    Muncesc amândoi, dar sa nu uitam zona defavorizata. În plus, e de admirat modul cum sunt crescuți, având în vedere sărăcia în care sunt. Nu judeca doamnă. Din astfel de familii vin oamenii buni, educați, cu valori,prea puntini din familii bogate și imbuibate

  • Petronela

   octombrie 31, 2019 la 6:22 pm

   Nicoleta Radu – 0766644334, sat Ghermanesti, comuna Dranceni, judetul Vaslui.

 6. Unde este biserica

  octombrie 25, 2019 la 9:38 pm

  Biserica unde este ?
  Fac averi dar nu se implică deloc în cazurile sociale de genul asta!
  Ar trebui ca biserica sa se implice și să ajute familia.

  • ion

   octombrie 28, 2019 la 7:06 am

   Dacă mergi la biserică vei vedea că se implică. Dar, din păcate, nu poate face treaba pe care trebuie să o facă guvernul si alte instituții care au ca obiect de lucru exact astfel de treburi.

  • Ali

   noiembrie 19, 2019 la 6:54 pm

   Vezi numai ce vrei tu. Vezi și cât de mult ajută biserica. Dar astea nu vin promovate, binele nu prinde la oameni

 7. Elena Gorgon.

  octombrie 26, 2019 la 8:27 am

  As dori adresa acestei familii si un telefon.

 8. Iuliana

  octombrie 26, 2019 la 8:52 am

  Buna ziua,
  As dori un nr de telefon valabil pt familia din Vaslui. Am sunat la Radu Nicoleta pe nr afisat insa nu este un nr valid

  • Roxana

   noiembrie 13, 2019 la 8:16 am

   Exact aceiasi problema am intampinat si eu, doresc sa ajut dar daca nici nr de tlf nu este valid…

 9. Antal Noémi

  octombrie 26, 2019 la 1:07 pm

  Cum a-si putea sa le ajjt din Targu Mures? A-si avea haine pentru baietel, minge de fotbal sí chiar ghete de fotbal. Haine groasa. Sí a-si trimite rechizite sí mancare…

 10. Ioana Mircea

  octombrie 26, 2019 la 6:53 pm

  Va rog sa imi dati numele si adresa familiei din Ghermanesti, sa le putem trimite cate ceva copiilor.
  Multumesc

 11. Anghel

  octombrie 27, 2019 la 10:11 am

  Buna ziua ma numesc Anghel Doina Elisabeta am incerc at Sa sun familia Radu cu cinci copii dar nu se poate, se pare ca numarul nu este bun, cum as puteam sa vorbesc si sa iau legatura cu ei? Va multumesc

 12. Laura

  octombrie 27, 2019 la 1:30 pm

  Un numar de telefon?

 13. Cris

  octombrie 27, 2019 la 3:12 pm

  Mai aveti si alta modalitate de a lua legatura cu Nicoleta Radu? Numarul de telefon nu este accesibil!😞

  • Stiri Est

   octombrie 29, 2019 la 7:33 am

   Cei care doresc sa ajute, incercati sa mai sunati la nr doamnei Nicoleta. Am vorbit cu ea zilnic. E o zona fără semnal, in plus au un telefon vechi. Se pot trimite pachete, bani, prin posta, le ridica chiar din sat. Ei nu stiu ce sa ceara daca ii intrebi, au nevoie de orice… Ma gandesc ca lemnele pentru iarna sunt cele mai importante,restul se mai aduna. Mulți oameni au ajuns deja in zona cu ajutoare și noi am postat pe site

   • Popescu Alina

    noiembrie 14, 2019 la 1:31 pm

    Si eu am reusit sa vorbesc cu dansa. Incercati, va rog, sa obtineti un cont bancar. Sarmana nu stie cum sa furnizeze informatia. Am inteles ca oamenii s-au mobilizat, a primit ceva rechizite, hrana, ceva banuti pentru lemne. Dar copiii aia merita mai mult.

   • Lia Maxim

    noiembrie 24, 2019 la 8:26 pm

    vreau sa trimit un colet acestei familii,din Canada,dar doresc si un numar de casa pe langa adresa sa fiu sigura ca ajunde la ei.multumesc/

 14. Anca Tataru

  octombrie 28, 2019 la 6:27 am

  Daca este cineva care dorezte sa se implice, as dona si eu bani, dar nu as trimite direct familiei, ci cuiva care sa se ocupe de achizitia celor necesare familiei. Contact: capacecusuflet@gmail.com. Multumesc!

  • Andra

   octombrie 30, 2019 la 1:55 pm

   Luați legătura cu Casa Share pe Facebook. Am văzut ca s-au mobilizat pt a-i ajuta

 15. Raihan

  octombrie 28, 2019 la 10:42 am

  Rog cine stie kum så eau legåturå ku mama familiei Radu, am posibil si vreau din suflet så i ajut.mersi

 16. Dincă elena

  octombrie 28, 2019 la 11:27 am

  Am sunat la numărul respectiv si este telefonul inchis. De 3 zile am sunat in fiecare zi.Daca exista un alt nr

  • Stiri Est

   octombrie 29, 2019 la 7:32 am

   Cei care doresc sa ajute, incercati sa mai sunati la nr doamnei Nicoleta. Am vorbit cu ea zilnic. e o Zona fără semnal, in plus au un telefon vechi. Mulți oameni au ajuns deja in zona cu ajutoare

 17. Roxana

  octombrie 28, 2019 la 3:27 pm

  Bună ziua! Am încercat sa sun la numărul afișat, dar nu cred ca e bun. Cum pot lua legătura?

  • Stiri Est

   octombrie 29, 2019 la 7:32 am

   Cei care doresc sa ajute, incercati sa mai sunati la nr doamnei Nicoleta. Am vorbit cu ea zilnic. e o Zona fără semnal, in plus au un telefon vechi. Se pot trimite pachete, bani, prin posta, le ridica chiar din sat. Ei nu stiu ce sa ceara daca ii intrebi, au nevoie de orice… Ma gandesc ca lemnele pentru iarna sunt cele mai importante,restul se mai aduna. Mulți oameni au ajuns deja in zona cu ajutoare și noi am postat pe site

 18. Liliana

  octombrie 28, 2019 la 3:51 pm

  As dori un nr de tel valid va rog. Va multumesc

  • Stiri Est

   octombrie 29, 2019 la 7:31 am

   Cei care doresc sa ajute, incercati sa mai sunati la nr doamnei Nicoleta. Am vorbit cu ea zilnic. E oz ona fără semnal, in plus au un telefon vechi. Se pot trimite pachete, bani, prin posta, le ridica chiar din sat. Ei nu stiu ce sa ceara daca ii intrebi, au nevoie de orice… Ma gandesc ca lemnele pentru iarna sunt cele mai importante,restul se mai aduna. Mulți oameni au ajuns deja in zona cu ajutoare și noi am postat pe site

 19. raluca

  octombrie 28, 2019 la 7:41 pm

  Am sunat la nr de tel si nu raspunde nimeni. Ma intreb daca articolul nu e cumva fake.

  • Stiri Est

   octombrie 29, 2019 la 7:31 am

   Cei care doresc sa ajute, incercati sa mai sunati la nr doamnei Nicoleta. Am vorbit cu ea zilnic. e o Zona fără semnal, in plus au un telefon vechi. Se pot trimite pachete, bani, prin posta, le ridica chiar din sat. Ei nu stiu ce sa ceara daca ii intrebi, au nevoie de orice… Ma gandesc ca lemnele pentru iarna sunt cele mai importante,restul se mai aduna. Mulți oameni au ajuns deja in zona cu ajutoare și noi am postat pe site, apropo de Știrea fake

  • Alexandru Oprisan

   noiembrie 3, 2019 la 7:47 am

   Si eu as vrea sa ii ajut si i as ajuta cu sufletul deschis dar imi este frica sa nu fie cumva o știre fake. As vrea sa le trimit un pachet destul de consistent, cu hainute, jucarii etc dar imi este ca ajunge pe mâinile cui nu trebuie.

 20. Anghel Elisabeta

  octombrie 29, 2019 la 6:51 am

  Buna ziua pot sa spun ca sunt farà cuvinte, am cerut un numar de telefon valid pentru familia Radu de cateva zile, nici un raspuns, cum se poate publica un caz asa grav si nici o posibilitate sa ii putem ajuta, rusine. Va rog un contact valid ca sa ii putem ajuta. Multumesc

  • Stiri Est

   octombrie 29, 2019 la 7:30 am

   Cei care doresc sa ajute, incercati sa mai sunati la nr doamnei Nicoleta. Am vorbit cu ea zilnic. e o Zona fără semnal, in plus au un telefon vechi. Se pot trimite pachete, bani, prin posta, le ridica chiar din sat. Ei nu stiu ce sa ceara daca ii intrebi, au nevoie de orice… Ma gandesc ca lemnele pentru iarna sunt cele mai importante,restul se mai aduna. Mulți oameni au ajuns deja in zona cu ajutoare și noi am postat pe site, acei oameni au vorbit la numarul “nevalid”

 21. Ioana

  octombrie 31, 2019 la 11:40 am

  Care este adresa? Am văzut că au fost trimise ajutoare! De ce mai este nevoie?

 22. Valentin

  noiembrie 3, 2019 la 8:53 pm

  O adresa se poate ?

 23. Stancu Dorina

  noiembrie 6, 2019 la 1:40 pm

  Buna ziua! Puteți trimite e-mail si celor de la emisiunea visuri la cheie ca sa ii ajute cu casa. Nu este regizată. Si astfel vor afla si mai mulți oameni de situația acestei familii.

 24. Ali

  noiembrie 19, 2019 la 6:58 pm

  Vezi numai ce vrei tu. Vezi și cât de mult ajută biserica. Dar astea nu vin promovate, binele nu prinde la oameni

 25. Ali

  decembrie 10, 2019 la 9:51 am

  A mai reușit careva sa vb cu doamna? Sunt 4 zile ca sun in continuu dar nu are semnal și când are nu rasp nimeni.
  Știe careva un nr de tel de la biserica din sat?

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

StiriEst

ACCIDENT: O femeie s-a rostogolit cu masina pe sosea- VIDEO

Publicat

on

De catre

Accident în această dimineață în județul Botoșani. O femeie în vârată de 55 de ani s-a răsturnat cu mașina în apropierea localității Trușești.

Autoturismul Dacia Sandero se îndrepta spre Botoșani, iar în pădurea de la Dealu Mare, a pierdut controlul volanului într-o curbă ușoară la dreapta, a intrat în derapaj, după care care s-a dat peste cap pe șosea. Victima a fost preluată de o ambulanță SMURD. 

Roxana O. DURLEA

Citeste in continuare

StiriEst

Un interlop a mutat oamenii din case pentru ca nu plateau taxa de „viata linistita”

Publicat

on

De catre

Un interlop din Neamţ, fost puşcăriaş, a obligat mai multe familii să se mute din case, pentru că refuzau să plătească taxă pe care chiar el o inventase. Oamenii au fost bătuţi şi abuzaţi, pentru că nu-i dădeau bani în schimbul unei vieţi liniştite.

Interlopul le intra în case, îi bătea şi îi ameninţa că va abuza soţiile, iar copiii îi va da pe mâna  proxeneţilor. Sătui de suferinţe, localnicii pur şi simplu au fugit din cartierul respectiv în alte zone din oraş.

Un interlop din Neamţ a ajuns să mute oamenii din case, după bunul plac

Vasile Capră, un interlop din Neamţ, fost puşcăriaş, le cerea locuitorilor din cartierul Văleni, din Piatra Neamț, să plătească taxe de protecție, pentru a putea trăi în liniște. 

„Din cercetări a reieşit că, în perioada 26 decembrie 2019 – 6 ianuarie a.c., cel în cauză ar fi exercitat acte de constrângere fizică şi psihică faţă de cinci persoane cu vârste cuprinse între 23 şi 47 de ani, toate din Piatra Neamţ, cu scopul de a-i determina să îi remită sume mari de bani, pentru a le permite să locuiască în continuare, în aceeaşi zonă. Pe fondul acestor constrângeri, persoanele vătămate ar fi fost determinate să părăsească imobilul”, potrivit IPJ Neamț.

Un martor ar fi declarat că familia lui a fost vizitată de Capră, care le-a cerut 5.000 de euro să locuiască acolo în continuare, sau le va viola copiii. O altă familie a sunat la 112, și a cerut intervenția polițiștilor, după ce Vasile Capră a intrat peste ei în locuință, în ajunul Bobotezei, amenințându-i pe cei din casă cu cuțitul.

În cele din urmă, interlopul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, sub acuzaţia de şantaj.

Adriana ADAM

Citeste in continuare

StiriEst

Minorii care jefuiau casele oamenilor, retinuti! Averea gasita de politisti in locuintele lor

Publicat

on

De catre

Poliţiştii Poliției Orașului Murgeni au reţinut mai multe persoane din Murgeni, județul Vaslui, bănuite de comiterea infracțiunilor de tâlhărie calificată, furt calificat, amenințare și distrugere. Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Murgeni au probat activitatea infracțională a 8 tineri, cu vârste cuprinse între 14 și 22 de ani, din Murgeni, bănuiți de comiterea mai multor infracțiuni de tâlhărie calificată, furt calificat, amenințare și distrugere. Faptele penale cercetate au fost săvârșite în perioada  iulie 2019 – ianuarie 2020, pe raza localității Murgeni, în dauna mai multor persoane fizice, instituții și societăți comerciale. Tinerii sustrăgeau electrocasnice, sisteme informatice, bijuterii, bunuri de valoare și bijuterii, prejudiciul în cauză fiind estimat la peste 50.000 lei. În urma perchezițiilor domiciliare efectuate în cauză și a cercetărilor efectuate s-a reușit recuperarea a aproximativ 70% din valoarea prejudiciului. Pentru 5 dintre bărbații cercetați, cu vârste între 14 și 22 de ani, a fost luată măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, aceștia să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, cu propunerea luării unei măsuri preventive. Cercetările sunt continuate pentru a fi stabilită întreaga activitate infracțională a autorilor, tragerea acestora la răspundere și recuperarea integrală a prejudiciului rezultat. 

Citeste in continuare

StiriEst

NEAMT: Un baiat si mama lui, preluati de medici dupa ce casa lor a luat foc

Publicat

on

De catre

Un băiat de 13 ani şi mama lui, din Neamţ, au fost preluaţi de medici, după ce au suferit atacuri de panică în urma incendiului care le-a cuprins casa.Incendiul a fost anunţat miercuri după-amiaza chiar de tânărul care se afla singur în casă la momentul respectiv, în localitatea Dumbrava Roşie, scrie observator.tv.

Până la venirea pompierilor, băiatul a reuşit să se autoevacueze, însă pompierii au mult de furcă din cauza condiţiilor dificile în care se execută intervenţia.

Ajunsă la faţa locului, mama a suferit un şoc în momentul în care a văzut cum flăcările îi distrug agoniseala de o viaţă.

Şi băiatul a suferit un atac de panică, însă amândoi au refuzat să fie transportaţi la spital.

Autorităţile locale intervin cu trei autospeciale de stingere şi o ambulanţă SMURD.

Primele informaţii arată că incendiul a izbucnit într-o anexă în care era montată o centrală termică.

Flăcările au cuprins însă şi casa în care locuiau cei doi, aceasta fiind lipită de anexa respectivă.

Adriana ADAM

Citeste in continuare

StiriEst

SUCEAVA: O mama vrea sa-si vada fiica in puscarie. Ce a facut copila

Publicat

on

De catre

O mamă din Suceava a sunat furioasă la Poliţie ca să-şi reclame propria fiică, după ce fata i-ar fi luat 50 de euro din poşetă.

Deşi, la prima vedere pare că femeia vrea să-i dea o lecţie fiicei sale pe care să nu o uite niciodată, se pare că femeia intenţionează să facă mai mult de atât, pentru că va depune plângere penală, iar în cauză poliţiştii au deschis deja dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de furt.

O mamă şi-a reclamat fiica pentru 50 de euro

O femeie din comuna Valea Moldovei și-a reclamat propria fiică pentru furtul a 50 de euro. Femeia a apelat la poliție marți seara, declarând că fiica acesteia ar fi sustras 50 de euro dintr-o poșetă aflată în dormitorul locuinței. Totodată, femeia a declarat că urmează a depune plângere penală împotriva fiicei sale pentru infracțiunea de furt. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de furt, informează newsbucovina.ro.

Astfel, tânăra riscă puşcăria pentru 50 de euro, dacă judecătorii nu arată clemenţă faţă de fapta tinerei şi nu dau o condamnare cu suspendare.

Ana IOSIF

Citeste in continuare

Populare

Copyright © 2017 Stiri Est