CMR Case din lemn
Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Cinci frati plang de foame si isi fac temele pe jos. Nu au jucarii si impart acelasi pix

Publicat

on

Destinul trist a cinci copii din judetul Vaslui. Dorm ingramaditi si mananca mamaliga cu ceapa. Merg toti la scoala si nu ar renunta la cursuri pentru nimic in lume. Un băiat și patru fete, cu vârste cuprinse între 6 si 18 ani, lupta in fiecare zi cu foamea. Antonia e cea mai mică si are 6 ani, iar fata mai mare este elevă la Seminarul Teologic, la Husi. Emanuel are 10 ani, Alina 12, iar Petronela 13.

In localitatea Ghermanesti, cinci copii isi duc traiul cu stomacul gol si fara hainute. Sunt saraci si se inghesuie alaturi de parinti intr-o casa mica, dar curata. Nu au ales să se nască într-o familie săracă, dar duc povara lipsurilor în fiecare zi. Singurul venit lunar al familiei Radu este format din alocaţia copiilor şi ajutorul social, putin peste 1000 de lei în total. Este insuficient pentru hrană, medicamentele, haine, rechizite şi toate cele necesare traiului pentru şapte persoane. Chiar daca nu au haine şi rechizite, copiii îşi doresc să meargă în fiecare zi la şcoală.

Copiii fără jucării! Își fac temele pe pat sau pe jos și împart același pix. Alina izbucnește în plâns când este întrebată ce își dorește

Înghesuiţi într-o casă bătrânească fără calculator sau tabletă, copiii familiei Radu  îşi văd cuminţi de şcoală. Au o singură măsuță. Le țin companie două pisici și un câine. Cei mici rup din porția lor de mâncare ca să hranească și bietele animale. Nu sunt nici primii din clasă, dar nici nu au avut probleme. Cele cinci suflete mănâncă rar pe săturate şi pleacă la şcoală cu ghiozdanele goale, pentru că nu au rechizite. Iarna bate la ușă și cu toții se gândesc cu îngrijorare la zilele geroase. Nu au bani de lemne și nici haine groase. Părinți muncesc de dimineața până seara, dar banii pe care îi câștigă sunt prea puțini. Tatăl are grijă de vacile satului, iar mama, Nicoleta, muncește cu ziua pe la vecini. Trăiesc de pe o zi pe alta, iar copiii visează la ziua în care vor avea ghizdan și caiete. “Când începe școala, mama ne ia caiete, pixuri, pe rând. Trec și două săptămâni până avem toți ce ni se cere. Dar avem. Asta e important. Profesorii ne înțeleg, ne așteaptă până aducem bani de cărți. Chiar anul asta, îmi trebuia o carte la română, iar mama nu reușea să adune. Că un miracol, a făcut rost de bani în ultima clipă: a dat căruța la un om și mi-a dat bani de carte. A fost bine. Au fost și ani când am scris pe coli până am avut caiete sau am scris la mai multe obiecte pe un caiet. Trebuie să învățăm, să terminăm o școală, să avem pâinea noastră. Ce vrem noi?! Păi, am vrea mâncare, alimente. Nu avem nicio preferință. Mâncare să fie, noi nu suntem mofturosi, mâncăm ce e, dar să fie ceva acolo! Ați văzut frigiderul! De multe ori, mama stă și se uită la noi când mâncăm. Spune că ei nu îi e foame. Așa sunt mamele”, spune Petronela, 13 ani.

Fata cea mare face naveta la Seninarul din Husi! Pleaca flamanda, vine flamanda

Când am ajuns în casa familiei Radu, mama Nicoleta tocmai punea masa. O bucată de mămăligă, două turte și câteva castroane de borș cu fasole. “De multe ori, mama stă și se uită la noi când mâncăm. Spune că ei nu îi e foame”, mărturisește Petronela, care are doar 13 ani. Femeia se culcă adesea flămândă, vrea să își știe copiii sătui. “Se intampla des sa nu am ce le pune pe masa. Ne bazăm pe fasole, cartofi, iar atunci cand ne lipsesc si astea, inventez o mâncare din faina si ceapă si dam înainte. Avem mare noroc ca li se ofera de la Primarie mese calde la Centrul din sat, dar când ajung acasa, deh…. De fata mai mare e cel mai greu, ea face naveta la oras, pleaca flamanda, se întoarce flamanda. Uneori, gaseste ceva de mâncare, alteori, nu. Facem impreuna. Eu muncesc si pe mult, dar mai ales pe putin, ca stie lumea ca esti sărac și te mai ia in ras… Nu pot sa strâng un ban. Vin acasă de pe dealuri si le incropesc o mancarica, un borș, o mămăligă sau niste turte. Mi se rupe sufletul, copiii mei merita mai mult, însă oricât am munci, eu si sotul meu nu le putem asigura decât un minim necesar. Frigiderul e gol, il ținem in priza doar pentru pastile. Caiete le cumpăr pe rand, cărți, la fel. Iau pe datorie, de la magazin, altfel nu am rezista! Va dati seama, sunt cinci pixuri odata! Un laptop le-ar trebui, pentru ca au teme pe internet. O asteapta pe sora lor mai mare, care are telefon si cauta fiecare informațiile care le trebuie. E greu! Cei patru mici isi iau dimineata cate un pachet de biscuiti, pe datorie, cate 1 leu fiecare, pentru pauze. Dar nu ma las! Ii trimit curați la scoala, ii ajut si ii ascult la lecții. Cu ajutorul lui Dumnezeu, vor reuși in viata!”, ne-a mărturisit Nicoleta.

Emanuel e în clasa a patra. Merge bine la şcoală, îi place şi româna, dar şi sportul. Ar vrea să se facă fotbalist. Visul e departe, nu are nici măcar o minge pe care să o bată în uliţa satului. „Pe mami o ajut acasă, aduc lemne. Nu avem jucării, dar ne dorim. Nu am nici camera și nici patul meu.”, explică băiatul. Povestind despre viaţa în casa bătrâneasca, Nicoleta izbucneşte inevitabil în plâns. Pentru ea, nu-şi doreşte nimic. Pentru copiii ei, cel mai frumos vis se leagă de o casă mică, simplă, în care să poată trăi decent. Vrea să aibă mâncare pentru copii și rechizite. Pentru cei care vor sa ajute aceasta familie greu încercată pot lua legătura cu Nicoleta Radu – 0766644334, sat Ghermanesti, comuna Dranceni, judetul Vaslui.

57 Comentarii

57 Comments

 1. Ana

  octombrie 25, 2019 la 6:59 pm

  Cum se poate lua legatura cu familia?

  • ALEXANDRA

   octombrie 29, 2019 la 8:27 pm

   Este trecut nr de telefon a doamnei Nicoleta Radu 0766644334

   • elena

    decembrie 13, 2019 la 6:36 pm

    Am sunt la acest numar si tot timpul imi spune ca nu e disponibil

    • Aneta

     ianuarie 6, 2020 la 1:35 pm

     Eu cred că nu președintele țări și nici preministrunu ar trebui să se ocupe de aceste probleme sociale ale unui sat sau a unei comune sau a unui oraș ci asistentă socială de la primărie care sta si prepară cafele si spală veștile prin birouri astea iau bani degeaba habar de grija nu au citi copii necăjiți sunt citi bătrîni abandonați de copii citi bătrîni văduvei si fara nici un ajutor .Începînd de la preotul satului medicul care știe si poate informa cu date precise daca este întrebat toți împreună si cu ajutorul satului toți putem face ceva .Toți am devenit nepăsători de nevoile celui de lîngă noi

     • Misu

      aprilie 14, 2020 la 5:29 am

      F bine zici!

  • Petronela

   octombrie 31, 2019 la 6:21 pm

   Nicoleta Radu – 0766644334, sat Ghermanesti, comuna Dranceni, judetul Vaslui.

   • cebotari valentin

    noiembrie 27, 2019 la 9:39 pm

    multumesc frumos, spre fa fie multumiti ce ceaea ce foi putea face pentru familia data

    • Șerban Daniela

     decembrie 17, 2019 la 7:17 pm

     Astăzi am să vă spun o poveste ,dar nu este o poveste frumoasă de crăciun așa cum mi-aș dori,este o poveste care mi-a lăsat un gust amar si care mi-a dovedit că este foarte usor să fi păcălit.Dupa citirea articolului am vorbit cu familia si am hotărât să facem un pachet si să-l trimitem familiei respective înaintea sărbătorii de SF.Nicolae pentru a se bucura acești copii de câte ceva .Am primit confirmarea primirii pachetului si am hotărât să mai facem un pachet si pentru Crăciun.Am făcut pachetul și având posibilitatea sa-l trimit cu o mașină, pachetul a plecat azi în satul Ghermanesti .Ajunși în sat si negăsind adresa respectivă,ginerele și soțul meu au întrebat la magazinul din sat despre familia respectivă și au aflat niște lucruri care i-au cutremurat .Oameni din magazin i-au sfătuit să meargă la primărie și să vorbească cu primarul deoarece de când a apărut articolul la familia Radu sosesc mereu pachete ,iar familia respectivă a ajuns să dea foc la lucruri și dulciurile la câine. Este un sat cu multă lume necăjită și acesta este motivul mirări mele si a nedumeriri,dacă nu le trebuiau acele lucruri de ce nu le-au dat la alte persoane . Să revin la discuția cu domnul primar ,dansul l-a sfătuit pe ginerele meu să ofere pachetele care le-au adus să le doneze altei familii si chiar în acel moment în biroul primarului a intrat o doamnă cu un copil si domnul primar le-a spus că și dumneaei are tot cinci copii .Până la urmă niște copii se vor bucura de darurile pe care le-am trimis cu drag .Eu le urez tuturor Crăciun fericit și sper că Doamnă Radu să mă ierte că pachetul de astăzi nu a mai ajuns la familia dansei.

  • Tinela Toma

   noiembrie 4, 2019 la 8:57 pm

   Sat…Ghermănești,comuna Drînceni,județul Vaslui…nr.tl.0766644334.Nicoleta Radu.

  • Tinela Toma

   noiembrie 4, 2019 la 9:05 pm

   Nicoleta Radu…sat.Ghermănești,comuna Drînceni,județ Vaslui…tl.0766644334.Vaai de steaua lor bieții,merită pe cât posibil ajutați…de aceea v-am trimis la mulți nr. de tl. citind povestea vieții lor sărmanii.Doamne ajută.

 2. Ionela

  octombrie 25, 2019 la 7:02 pm

  As dori un numar de telefon sa pot lua legatura cu familia Radu din Vaslui.

  • Petronela

   octombrie 31, 2019 la 6:20 pm

   Au nr de tel in josul paginii.

   • Alex

    noiembrie 15, 2019 la 5:26 pm

    Sunt barbat, am 36 de ani si plang ca un copil dupa ce am citit acest articol. E posibil asa ceva in secolul 21? Mai exista empatie pe pamantul asta? Eu unul voi face tot posibilul aa ajut aceasta familie!

  • Tinela Toma

   noiembrie 4, 2019 la 8:53 pm

   Nicoleta Radu…tl.0766644334.am văzut și eu nr.

  • Tinela Toma

   noiembrie 4, 2019 la 8:58 pm

   Nr. tl. 0766644334…Nicoleta Radu.

 3. Liliana Manea

  octombrie 25, 2019 la 7:32 pm

  Putem avea adresa acestei familii pentru ca cei doritori sa le trimită ceva ajutoare??

  • Tinela Toma

   noiembrie 4, 2019 la 9:00 pm

   Sat Ghermănești,comuna Drînceni,județ Vaslui.Nr. tl..0766644334Nicoleta Radu.

 4. Antoaneta

  octombrie 25, 2019 la 7:33 pm

  Ar ajuta un cont iban sa-i ajute lumea cu bani,sau macar un numar de telefon, sa preia o asociatie cazul…

 5. Berbecel Adina

  octombrie 25, 2019 la 7:36 pm

  Cum putem ajuta aceasta familie. Contact?

  • Maria

   octombrie 30, 2019 la 11:35 am

   Eu nu pot sa inteleg multe lucruri:
   1 esti saraca lipita si faci 5 copii,sotul tau nu munceste, nu stiu de ce..
   2 cum se poate in 2019 alocatia plus ajutorul social sa cumuleze 1000 de lei?
   3 acum au iesit la lumina, pana acum de ce nu stia nimeni?
   Secolul 21..vai de noi!! 😠

   • Ali

    noiembrie 19, 2019 la 6:52 pm

    Muncesc amândoi, dar sa nu uitam zona defavorizata. În plus, e de admirat modul cum sunt crescuți, având în vedere sărăcia în care sunt. Nu judeca doamnă. Din astfel de familii vin oamenii buni, educați, cu valori,prea puntini din familii bogate și imbuibate

    • Mocanu Stefania

     februarie 18, 2020 la 7:04 am

     Una e sa judeci…. Una este sa gândești. Nu judeca, nu este similar cu nu gândi, sau nu îți pune întrebări. Dacă faci unul și vezi ca e zona defavorizata și ca e f greu…. Ce faci? Încă unul și încă unul și încă unul și încă unul??? Ei ce vor face când vor fi mari? Fiecare încă vreo 5….noi între timp ce facem? Facem unul, doi maxim ca să avem ce le oferi, un minim și nu ne știe nici vântul, nici pământul dacă avem ce le da… Și apoi ce facem? Empatizam cu cei ce fac 5,10,20….ca sunt amărâți…. Ce lucrează? Trăiesc doar din alocații…. De asta fac atâția la număr, pentru alocație…. Nu se gândesc ca este atât de scump sa crești un copil…. Se gândesc la alocații și apoi stau și plâng sa se ducă vestea și sa ceara mila și pomana…. Nu e chiar asa… Unde mai e corectitudinea?

  • Petronela

   octombrie 31, 2019 la 6:22 pm

   Nicoleta Radu – 0766644334, sat Ghermanesti, comuna Dranceni, judetul Vaslui.

 6. Unde este biserica

  octombrie 25, 2019 la 9:38 pm

  Biserica unde este ?
  Fac averi dar nu se implică deloc în cazurile sociale de genul asta!
  Ar trebui ca biserica sa se implice și să ajute familia.

  • ion

   octombrie 28, 2019 la 7:06 am

   Dacă mergi la biserică vei vedea că se implică. Dar, din păcate, nu poate face treaba pe care trebuie să o facă guvernul si alte instituții care au ca obiect de lucru exact astfel de treburi.

  • Ali

   noiembrie 19, 2019 la 6:54 pm

   Vezi numai ce vrei tu. Vezi și cât de mult ajută biserica. Dar astea nu vin promovate, binele nu prinde la oameni

 7. Elena Gorgon.

  octombrie 26, 2019 la 8:27 am

  As dori adresa acestei familii si un telefon.

 8. Iuliana

  octombrie 26, 2019 la 8:52 am

  Buna ziua,
  As dori un nr de telefon valabil pt familia din Vaslui. Am sunat la Radu Nicoleta pe nr afisat insa nu este un nr valid

  • Roxana

   noiembrie 13, 2019 la 8:16 am

   Exact aceiasi problema am intampinat si eu, doresc sa ajut dar daca nici nr de tlf nu este valid…

 9. Antal Noémi

  octombrie 26, 2019 la 1:07 pm

  Cum a-si putea sa le ajjt din Targu Mures? A-si avea haine pentru baietel, minge de fotbal sí chiar ghete de fotbal. Haine groasa. Sí a-si trimite rechizite sí mancare…

 10. Ioana Mircea

  octombrie 26, 2019 la 6:53 pm

  Va rog sa imi dati numele si adresa familiei din Ghermanesti, sa le putem trimite cate ceva copiilor.
  Multumesc

 11. Anghel

  octombrie 27, 2019 la 10:11 am

  Buna ziua ma numesc Anghel Doina Elisabeta am incerc at Sa sun familia Radu cu cinci copii dar nu se poate, se pare ca numarul nu este bun, cum as puteam sa vorbesc si sa iau legatura cu ei? Va multumesc

 12. Laura

  octombrie 27, 2019 la 1:30 pm

  Un numar de telefon?

 13. Cris

  octombrie 27, 2019 la 3:12 pm

  Mai aveti si alta modalitate de a lua legatura cu Nicoleta Radu? Numarul de telefon nu este accesibil!😞

  • Stiri Est

   octombrie 29, 2019 la 7:33 am

   Cei care doresc sa ajute, incercati sa mai sunati la nr doamnei Nicoleta. Am vorbit cu ea zilnic. E o zona fără semnal, in plus au un telefon vechi. Se pot trimite pachete, bani, prin posta, le ridica chiar din sat. Ei nu stiu ce sa ceara daca ii intrebi, au nevoie de orice… Ma gandesc ca lemnele pentru iarna sunt cele mai importante,restul se mai aduna. Mulți oameni au ajuns deja in zona cu ajutoare și noi am postat pe site

   • Popescu Alina

    noiembrie 14, 2019 la 1:31 pm

    Si eu am reusit sa vorbesc cu dansa. Incercati, va rog, sa obtineti un cont bancar. Sarmana nu stie cum sa furnizeze informatia. Am inteles ca oamenii s-au mobilizat, a primit ceva rechizite, hrana, ceva banuti pentru lemne. Dar copiii aia merita mai mult.

   • Lia Maxim

    noiembrie 24, 2019 la 8:26 pm

    vreau sa trimit un colet acestei familii,din Canada,dar doresc si un numar de casa pe langa adresa sa fiu sigura ca ajunde la ei.multumesc/

 14. Anca Tataru

  octombrie 28, 2019 la 6:27 am

  Daca este cineva care dorezte sa se implice, as dona si eu bani, dar nu as trimite direct familiei, ci cuiva care sa se ocupe de achizitia celor necesare familiei. Contact: capacecusuflet@gmail.com. Multumesc!

  • Andra

   octombrie 30, 2019 la 1:55 pm

   Luați legătura cu Casa Share pe Facebook. Am văzut ca s-au mobilizat pt a-i ajuta

 15. Raihan

  octombrie 28, 2019 la 10:42 am

  Rog cine stie kum så eau legåturå ku mama familiei Radu, am posibil si vreau din suflet så i ajut.mersi

 16. Dincă elena

  octombrie 28, 2019 la 11:27 am

  Am sunat la numărul respectiv si este telefonul inchis. De 3 zile am sunat in fiecare zi.Daca exista un alt nr

  • Stiri Est

   octombrie 29, 2019 la 7:32 am

   Cei care doresc sa ajute, incercati sa mai sunati la nr doamnei Nicoleta. Am vorbit cu ea zilnic. e o Zona fără semnal, in plus au un telefon vechi. Mulți oameni au ajuns deja in zona cu ajutoare

 17. Roxana

  octombrie 28, 2019 la 3:27 pm

  Bună ziua! Am încercat sa sun la numărul afișat, dar nu cred ca e bun. Cum pot lua legătura?

  • Stiri Est

   octombrie 29, 2019 la 7:32 am

   Cei care doresc sa ajute, incercati sa mai sunati la nr doamnei Nicoleta. Am vorbit cu ea zilnic. e o Zona fără semnal, in plus au un telefon vechi. Se pot trimite pachete, bani, prin posta, le ridica chiar din sat. Ei nu stiu ce sa ceara daca ii intrebi, au nevoie de orice… Ma gandesc ca lemnele pentru iarna sunt cele mai importante,restul se mai aduna. Mulți oameni au ajuns deja in zona cu ajutoare și noi am postat pe site

 18. Liliana

  octombrie 28, 2019 la 3:51 pm

  As dori un nr de tel valid va rog. Va multumesc

  • Stiri Est

   octombrie 29, 2019 la 7:31 am

   Cei care doresc sa ajute, incercati sa mai sunati la nr doamnei Nicoleta. Am vorbit cu ea zilnic. E oz ona fără semnal, in plus au un telefon vechi. Se pot trimite pachete, bani, prin posta, le ridica chiar din sat. Ei nu stiu ce sa ceara daca ii intrebi, au nevoie de orice… Ma gandesc ca lemnele pentru iarna sunt cele mai importante,restul se mai aduna. Mulți oameni au ajuns deja in zona cu ajutoare și noi am postat pe site

 19. raluca

  octombrie 28, 2019 la 7:41 pm

  Am sunat la nr de tel si nu raspunde nimeni. Ma intreb daca articolul nu e cumva fake.

  • Stiri Est

   octombrie 29, 2019 la 7:31 am

   Cei care doresc sa ajute, incercati sa mai sunati la nr doamnei Nicoleta. Am vorbit cu ea zilnic. e o Zona fără semnal, in plus au un telefon vechi. Se pot trimite pachete, bani, prin posta, le ridica chiar din sat. Ei nu stiu ce sa ceara daca ii intrebi, au nevoie de orice… Ma gandesc ca lemnele pentru iarna sunt cele mai importante,restul se mai aduna. Mulți oameni au ajuns deja in zona cu ajutoare și noi am postat pe site, apropo de Știrea fake

  • Alexandru Oprisan

   noiembrie 3, 2019 la 7:47 am

   Si eu as vrea sa ii ajut si i as ajuta cu sufletul deschis dar imi este frica sa nu fie cumva o știre fake. As vrea sa le trimit un pachet destul de consistent, cu hainute, jucarii etc dar imi este ca ajunge pe mâinile cui nu trebuie.

   • Misu

    aprilie 14, 2020 la 5:32 am

    CORECT! EU M-AM FRIPT ODATA!

 20. Anghel Elisabeta

  octombrie 29, 2019 la 6:51 am

  Buna ziua pot sa spun ca sunt farà cuvinte, am cerut un numar de telefon valid pentru familia Radu de cateva zile, nici un raspuns, cum se poate publica un caz asa grav si nici o posibilitate sa ii putem ajuta, rusine. Va rog un contact valid ca sa ii putem ajuta. Multumesc

  • Stiri Est

   octombrie 29, 2019 la 7:30 am

   Cei care doresc sa ajute, incercati sa mai sunati la nr doamnei Nicoleta. Am vorbit cu ea zilnic. e o Zona fără semnal, in plus au un telefon vechi. Se pot trimite pachete, bani, prin posta, le ridica chiar din sat. Ei nu stiu ce sa ceara daca ii intrebi, au nevoie de orice… Ma gandesc ca lemnele pentru iarna sunt cele mai importante,restul se mai aduna. Mulți oameni au ajuns deja in zona cu ajutoare și noi am postat pe site, acei oameni au vorbit la numarul “nevalid”

 21. Ioana

  octombrie 31, 2019 la 11:40 am

  Care este adresa? Am văzut că au fost trimise ajutoare! De ce mai este nevoie?

 22. Valentin

  noiembrie 3, 2019 la 8:53 pm

  O adresa se poate ?

 23. Stancu Dorina

  noiembrie 6, 2019 la 1:40 pm

  Buna ziua! Puteți trimite e-mail si celor de la emisiunea visuri la cheie ca sa ii ajute cu casa. Nu este regizată. Si astfel vor afla si mai mulți oameni de situația acestei familii.

 24. Ali

  noiembrie 19, 2019 la 6:58 pm

  Vezi numai ce vrei tu. Vezi și cât de mult ajută biserica. Dar astea nu vin promovate, binele nu prinde la oameni

 25. Ali

  decembrie 10, 2019 la 9:51 am

  A mai reușit careva sa vb cu doamna? Sunt 4 zile ca sun in continuu dar nu are semnal și când are nu rasp nimeni.
  Știe careva un nr de tel de la biserica din sat?

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

StiriEst

Femeie gasita legata pe camp. „Spunea ca o doare!”

Publicat

on

De catre

Fiica femeii de 41 de ani din Botoșani, găsită pe un câmp, legată, la două zile de la dispariție, povestește că mama ei a fost chinuită cumplit și că abia poate să vorbească. 

Fiica femeii găsită legată pe câmp, în Botoșani: „Săraca, doar mă doare spune!”

Fata povestește că femeia are părul rupt și abia poate vorbi după ce a fost chinuită zile întregi de un bărbat din sat.

”Mama mea a fost sechestrată, violată și bătută. E desfigurată de un om din sat care e nebun și care a făcut pușcărie și pe care îl caută acum poliția”, a spus fiica femeii, pentru botosaninews.ro.

Polițiștii au descoperit-o pe femeie pe un câmp din apropierea localității de domiciliu, având mâinile legate la spate și prezentând urme de violență la nivelul feței și corpului.

Din discuțiile purtate cu femeia, care se afla într-o stare vădită de agitație, s-a putut stabili că un barbat din localitate a condus-o pe un teren viran, împotriva voinței sale si in timp ce se afla pe câmp a imobilizat-o, ulterior întreținând cu aceasta mai multe raporturi sexuale normale, împotriva voinței ei. Acum, bărbatul este căutat de poliție și va fi cercetat pentru savarsirea infractiunilor de lipsire de libertate, lovire sau alte violente si viol.

Roxana OLTEANU

Citeste in continuare

StiriEst

Un tanar de 28 de ani s-a legat cu un siret si s-a aruncat in rau. Sotia se uita la el

Publicat

on

De catre

Un tânăr de 28 de ani din Gura Humorului și-a luat viața aruncându-se în râul Moldova, după ce și-a legat o mână de picior și a înghițit mai multe pastile pentru tratarea epilepsiei.

Un tânăr de 28 de ani și-a pus capăt zilelor după ce s-a legat și s-a aruncat în râul Moldova, în fața soțieiTotul s-a petrecut în aval de podul suspendat din Parcul Ariniș Gura Humorului, unde tânărul se plimba împreună cu soția lui.

Ambii erau bolnavi psihic și au mai avut tentative de sinucidere, însă de fiecare dată au fost opriți la timp de familie, cu aproximativ o lună în urmă fiind şi internaţi din acest motiv, la Spitalul de Psihiatrie Câmpulung Moldovenesc, unde au rămas sub tratament timp de o săptămână, scrie stirisuceava.net.

Femeia le-a povestit anchetatorilor că ajuns pe malul râului Moldova, soțul ei și-a legat cu un şiret de la încălţăminte o mână şi un picior şi a intrat în apă, spunându-i că doreşte să se sinucidă. Aceasta a încercat să-l împiedice, l-a tras afară din râu, dar el şi-a băgat capul în apă, îndreptându-se spre partea de râu adâncă şi învolburată.

Corpul neînsuflețit al bărbatului a fost descoperit abia în cursul zilei de luni, la mai bine de 100 de metri de locul pe care l-a indicat femeia, după ce a fost căutat de polițiști și pompieri.

Ana IOSIF

Citeste in continuare

StiriEst

PSD sustine ca sub 0,1% din populatie este expusa infectarii cu COVID-19. Guvernul ascunde realitatea

Publicat

on

De catre

Social-democraţii consideră că sub 0,1% din populaţia ţării a fost expusă infectării cu noul coronavirus, realitate pe care, susţin ei, Guvernul vrea să o ascundă prin blocarea testării în Bucureşti.

”Sub 0,1% din populaţie a fost expusă infectării cu COVID -19. Asta e realitatea pe care Guvernul vrea s-o ascundă prin blocarea testării în Bucureşti! Doar 4 din 4.600 de teste PCR şi doar 2 din cele 500 de teste de anticorpi au fost pozitive, în cele două studii demarate de Primăria Capitalei. De ce nu vrea Guvernul să ştim această realitate? Pentru că ar fi greu să explice prăbuşirea economiei naţionale şi cei peste 400.000 de oameni care şi-au pierdut locurile de muncă în urma restricţiilor”, se arată într-un mesaj al PSD publicat pe Facebook.

Social-democraţii sunt de părere că, dacă românii ”ar afla realitatea”, Guvernul n-ar mai putea să amâne alegerile, aşa cum şi-a propus, prin prelungirea la nesfârşit a stării de alertă.

Citeste in continuare

StiriEst

Camera Deputatilor nu a fost de acord cu desfiintarea Sectiei de investigare a infractiunilor din justitie

Publicat

on

De catre

Camera Deputaţilor a respins, marţi, propunerea legislativă pentru desfiinţarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. S-au înregistrat 167 voturi pentru respingere, 97 împotrivă şi 25 abţineri. Propunerea legislativă, iniţiată de 41 de parlamentari de la USR şi de deputatul neafiliat Ana Birchall, are ca obiect de reglementare desfiinţarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, avându-se în vedere, potrivit expunerii de motive, ”toate luările critice de poziţie exprimate de magistraţi, de instituţiile europene, de organisme prestigioase cu rol consultativ în domeniile dreptului constituţional şi anticorupţiei, Comisia de la Veneţia şi GRECO, precum şi numeroasele măsuri luate de secţie în scurta sa perioadă de existenţă”.

La dezbateri, deputatul USR Stelian Ion a solicitat adoptarea proiectului. ”Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie este văzută ca fiind cooperativa ”Nufărul” de curăţire a magistraţilor care nu fac cinste acestei funcţii”, a spus Birchall.

PSD susține că cine doreşte desfiinţarea secţiei vrea subordonarea justiţiei. “Nu putem fi de acord cu așa ceva. Justiția nu trebuie să fie subordonată nimănui. În decizia CCR din 2018 s-a spus că înfiinţarea secţiei constituie o garanţie legală a principiul independenţei magistratului”, a declarat deputatul PSD, Aurel Căciulă. 

Citeste in continuare

StiriEst

Politica pumnului in gura la Transurb! Oana Iovu: “Sunt socata de o asemenea atitudine”

Publicat

on

De catre

Comisia de disciplină de la SC Transurb SA s-a întrunit pentru a-l audia pe liderul de sindicat Vasile Ioniță în contextul nemulțumirilor exprimate public. Mai mulți angajați ai societății în frunte cu liderul de sindicat au afirmat recent că vor organiza un nou protest în fața Primăriei Vaslui. Acesta ar urma să aibă loc după ce se va încheia starea de alertă, determinată de pandemia de coronavirus. Sindicaliștii susțin că după toate demersurile făcute la conducerea unității și autoritățile locale, muncitorii nu își primesc drepturile cuvenite. Într-o scrisoare deschisă adresată atorităților locale, Vasile Ioniță, liderul Sindicatului din Transurb Vaslui, susține că la societatea de transport local nu se respectă legea. ”În primul rând, angajații nu au semnat contractul colectiv de muncă așa cum prevede Legea nr. 62/2011 pentru unitățile cu mai mult de 21 de angajați. Începând cu anul 2017 fondul de salarii s-a diminuat, cu toate că salariul minim pe economia a crescut, majoritatea angajaților lucrând pe salariul minim sau cu 100-200 de lei în plus. În calitate de președinte de sindicat am făcut sesizări către instituțiile responsabile, de cele mai multe ori aceste sesizări nu au avut niciun efect. ITM-ul ne spune să ne adresăm instanței de judecată, iar unicul acționar – Primăria Vaslui ne sfidează, nu ne dă niciun răspuns. După ultima întâlnire pe care am avut-o la Primăria Vaslui unde a participat primarul, membrii AGA, membrii CA și directorul unității, am adus probe cu înscris pentru toate sesizările formulate, dar cu toate acestea nici până astăzi nu am primit un răspuns sau măcar procesul verbal al ședinței. Pentru noi este clar că dumenalor se acoperă unii pe alții, pentru a putea beneficia în continuare de privilegii”, se arată în scrisoare.

“Sunt președintele comisiei și regulile le stabilesc eu”

Liderul de sindicat a fost audiat astăzi în comisia de disciplină, iar la audieri a participat și avocata Oana Iovu, cea care apără interesele muncitorilor de aici. Încă de la începutul audiențelor Liviu Matieș, juristul instituției și președintele comisiei a spus că va întegistra ședința, iar când a fost întrebat în baza cărui temei legal va face acest lucru, Matieș a spus: “Sunt președintele comisiei și regulile le stabilesc eu”.  

Salariaţii SC Transurb SA Vaslui, operatorul de transport public din municipiul reşedinţă, au ajuns la capătul răbdării. Batjocura la care sunt supuși nu cunoaște limite, iar oamenii sunt puși în situația de a cerși un drept al lor. “Sunt șocată de o asemenea atitudine. Vorbim despre politica pumnului in gura. Oamenii nu au cerut decat drepturile care li se cuvin conform legii. Si s-a dovedit ca au avut dreptate. Avem deja un proces câștigat ”, a mai spus Oana Iovu.  Angajații de la Transurb au ajuns să fie tratați ca niște sclavi cărora nimemi nu le ia în seamă cererile. Practic acești oameni au numai obligații, dar nu și drepturi. În scrisoarea publică a sindicaliștilor de la Transurb se mai arată că ”Nu este posibil ca în urma unui raport ANAF și a Curții de Conturi unde se specifică clar că directorul a încasat nelegal sume de bani, fix acele sume să fie cerute în instanță de la angajați. Nu este posibil să conduci o unitate prin dispoziții și note de servici neconforme cu legea, iar în momentul când cineva contestă să plătească unitatea. Nu este normal ca angajații să câștige în instanță drepturi neacordate, iar conducerea să piardă în instanță drepturi încasate ilegal”, se mai susține în scrisoare. În cursul lunii iunie 2019, peste 100 de salariați ai SC Transurb au pichetat sediul Primăria Vaslui. Înarmați cu steaguri, fluiere, vuvuzele și pancarte, sindicaliștii au manifestat zgomotos două ore pentru a-și cere drepturile. Sloganul cel mai des scandat a fost ”Demisia”.

Citeste in continuare

Atelierul de dinti

Rock FM

CMR London

CMR Vaslui

Donează! Avem nevoie de tine!

Radical Group

Iti place ce vezi?

Populare

Copyright © 2017 Stiri Est