CMR Case din lemn
Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Cinci frati plang de foame si isi fac temele pe jos. Nu au jucarii si impart acelasi pix

Publicat

in

Destinul trist a cinci copii din judetul Vaslui. Dorm ingramaditi si mananca mamaliga cu ceapa. Merg toti la scoala si nu ar renunta la cursuri pentru nimic in lume. Un băiat și patru fete, cu vârste cuprinse între 6 si 18 ani, lupta in fiecare zi cu foamea. Antonia e cea mai mică si are 6 ani, iar fata mai mare este elevă la Seminarul Teologic, la Husi. Emanuel are 10 ani, Alina 12, iar Petronela 13.

In localitatea Ghermanesti, cinci copii isi duc traiul cu stomacul gol si fara hainute. Sunt saraci si se inghesuie alaturi de parinti intr-o casa mica, dar curata. Nu au ales să se nască într-o familie săracă, dar duc povara lipsurilor în fiecare zi. Singurul venit lunar al familiei Radu este format din alocaţia copiilor şi ajutorul social, putin peste 1000 de lei în total. Este insuficient pentru hrană, medicamentele, haine, rechizite şi toate cele necesare traiului pentru şapte persoane. Chiar daca nu au haine şi rechizite, copiii îşi doresc să meargă în fiecare zi la şcoală.

Copiii fără jucării! Își fac temele pe pat sau pe jos și împart același pix. Alina izbucnește în plâns când este întrebată ce își dorește

Înghesuiţi într-o casă bătrânească fără calculator sau tabletă, copiii familiei Radu  îşi văd cuminţi de şcoală. Au o singură măsuță. Le țin companie două pisici și un câine. Cei mici rup din porția lor de mâncare ca să hranească și bietele animale. Nu sunt nici primii din clasă, dar nici nu au avut probleme. Cele cinci suflete mănâncă rar pe săturate şi pleacă la şcoală cu ghiozdanele goale, pentru că nu au rechizite. Iarna bate la ușă și cu toții se gândesc cu îngrijorare la zilele geroase. Nu au bani de lemne și nici haine groase. Părinți muncesc de dimineața până seara, dar banii pe care îi câștigă sunt prea puțini. Tatăl are grijă de vacile satului, iar mama, Nicoleta, muncește cu ziua pe la vecini. Trăiesc de pe o zi pe alta, iar copiii visează la ziua în care vor avea ghizdan și caiete. “Când începe școala, mama ne ia caiete, pixuri, pe rând. Trec și două săptămâni până avem toți ce ni se cere. Dar avem. Asta e important. Profesorii ne înțeleg, ne așteaptă până aducem bani de cărți. Chiar anul asta, îmi trebuia o carte la română, iar mama nu reușea să adune. Că un miracol, a făcut rost de bani în ultima clipă: a dat căruța la un om și mi-a dat bani de carte. A fost bine. Au fost și ani când am scris pe coli până am avut caiete sau am scris la mai multe obiecte pe un caiet. Trebuie să învățăm, să terminăm o școală, să avem pâinea noastră. Ce vrem noi?! Păi, am vrea mâncare, alimente. Nu avem nicio preferință. Mâncare să fie, noi nu suntem mofturosi, mâncăm ce e, dar să fie ceva acolo! Ați văzut frigiderul! De multe ori, mama stă și se uită la noi când mâncăm. Spune că ei nu îi e foame. Așa sunt mamele”, spune Petronela, 13 ani.

Fata cea mare face naveta la Seninarul din Husi! Pleaca flamanda, vine flamanda

Când am ajuns în casa familiei Radu, mama Nicoleta tocmai punea masa. O bucată de mămăligă, două turte și câteva castroane de borș cu fasole. “De multe ori, mama stă și se uită la noi când mâncăm. Spune că ei nu îi e foame”, mărturisește Petronela, care are doar 13 ani. Femeia se culcă adesea flămândă, vrea să își știe copiii sătui. “Se intampla des sa nu am ce le pune pe masa. Ne bazăm pe fasole, cartofi, iar atunci cand ne lipsesc si astea, inventez o mâncare din faina si ceapă si dam înainte. Avem mare noroc ca li se ofera de la Primarie mese calde la Centrul din sat, dar când ajung acasa, deh…. De fata mai mare e cel mai greu, ea face naveta la oras, pleaca flamanda, se întoarce flamanda. Uneori, gaseste ceva de mâncare, alteori, nu. Facem impreuna. Eu muncesc si pe mult, dar mai ales pe putin, ca stie lumea ca esti sărac și te mai ia in ras… Nu pot sa strâng un ban. Vin acasă de pe dealuri si le incropesc o mancarica, un borș, o mămăligă sau niste turte. Mi se rupe sufletul, copiii mei merita mai mult, însă oricât am munci, eu si sotul meu nu le putem asigura decât un minim necesar. Frigiderul e gol, il ținem in priza doar pentru pastile. Caiete le cumpăr pe rand, cărți, la fel. Iau pe datorie, de la magazin, altfel nu am rezista! Va dati seama, sunt cinci pixuri odata! Un laptop le-ar trebui, pentru ca au teme pe internet. O asteapta pe sora lor mai mare, care are telefon si cauta fiecare informațiile care le trebuie. E greu! Cei patru mici isi iau dimineata cate un pachet de biscuiti, pe datorie, cate 1 leu fiecare, pentru pauze. Dar nu ma las! Ii trimit curați la scoala, ii ajut si ii ascult la lecții. Cu ajutorul lui Dumnezeu, vor reuși in viata!”, ne-a mărturisit Nicoleta.

Emanuel e în clasa a patra. Merge bine la şcoală, îi place şi româna, dar şi sportul. Ar vrea să se facă fotbalist. Visul e departe, nu are nici măcar o minge pe care să o bată în uliţa satului. „Pe mami o ajut acasă, aduc lemne. Nu avem jucării, dar ne dorim. Nu am nici camera și nici patul meu.”, explică băiatul. Povestind despre viaţa în casa bătrâneasca, Nicoleta izbucneşte inevitabil în plâns. Pentru ea, nu-şi doreşte nimic. Pentru copiii ei, cel mai frumos vis se leagă de o casă mică, simplă, în care să poată trăi decent. Vrea să aibă mâncare pentru copii și rechizite. Pentru cei care vor sa ajute aceasta familie greu încercată pot lua legătura cu Nicoleta Radu – 0766644334, sat Ghermanesti, comuna Dranceni, judetul Vaslui.

57 Comentarii

57 Comments

 1. Ana

  25 octombrie 2019 la 18:59

  Cum se poate lua legatura cu familia?

  • ALEXANDRA

   29 octombrie 2019 la 20:27

   Este trecut nr de telefon a doamnei Nicoleta Radu 0766644334

   • elena

    13 decembrie 2019 la 18:36

    Am sunt la acest numar si tot timpul imi spune ca nu e disponibil

    • Aneta

     6 ianuarie 2020 la 13:35

     Eu cred că nu președintele țări și nici preministrunu ar trebui să se ocupe de aceste probleme sociale ale unui sat sau a unei comune sau a unui oraș ci asistentă socială de la primărie care sta si prepară cafele si spală veștile prin birouri astea iau bani degeaba habar de grija nu au citi copii necăjiți sunt citi bătrîni abandonați de copii citi bătrîni văduvei si fara nici un ajutor .Începînd de la preotul satului medicul care știe si poate informa cu date precise daca este întrebat toți împreună si cu ajutorul satului toți putem face ceva .Toți am devenit nepăsători de nevoile celui de lîngă noi

     • Misu

      14 aprilie 2020 la 05:29

      F bine zici!

  • Petronela

   31 octombrie 2019 la 18:21

   Nicoleta Radu – 0766644334, sat Ghermanesti, comuna Dranceni, judetul Vaslui.

   • cebotari valentin

    27 noiembrie 2019 la 21:39

    multumesc frumos, spre fa fie multumiti ce ceaea ce foi putea face pentru familia data

    • Șerban Daniela

     17 decembrie 2019 la 19:17

     Astăzi am să vă spun o poveste ,dar nu este o poveste frumoasă de crăciun așa cum mi-aș dori,este o poveste care mi-a lăsat un gust amar si care mi-a dovedit că este foarte usor să fi păcălit.Dupa citirea articolului am vorbit cu familia si am hotărât să facem un pachet si să-l trimitem familiei respective înaintea sărbătorii de SF.Nicolae pentru a se bucura acești copii de câte ceva .Am primit confirmarea primirii pachetului si am hotărât să mai facem un pachet si pentru Crăciun.Am făcut pachetul și având posibilitatea sa-l trimit cu o mașină, pachetul a plecat azi în satul Ghermanesti .Ajunși în sat si negăsind adresa respectivă,ginerele și soțul meu au întrebat la magazinul din sat despre familia respectivă și au aflat niște lucruri care i-au cutremurat .Oameni din magazin i-au sfătuit să meargă la primărie și să vorbească cu primarul deoarece de când a apărut articolul la familia Radu sosesc mereu pachete ,iar familia respectivă a ajuns să dea foc la lucruri și dulciurile la câine. Este un sat cu multă lume necăjită și acesta este motivul mirări mele si a nedumeriri,dacă nu le trebuiau acele lucruri de ce nu le-au dat la alte persoane . Să revin la discuția cu domnul primar ,dansul l-a sfătuit pe ginerele meu să ofere pachetele care le-au adus să le doneze altei familii si chiar în acel moment în biroul primarului a intrat o doamnă cu un copil si domnul primar le-a spus că și dumneaei are tot cinci copii .Până la urmă niște copii se vor bucura de darurile pe care le-am trimis cu drag .Eu le urez tuturor Crăciun fericit și sper că Doamnă Radu să mă ierte că pachetul de astăzi nu a mai ajuns la familia dansei.

  • Tinela Toma

   4 noiembrie 2019 la 20:57

   Sat…Ghermănești,comuna Drînceni,județul Vaslui…nr.tl.0766644334.Nicoleta Radu.

  • Tinela Toma

   4 noiembrie 2019 la 21:05

   Nicoleta Radu…sat.Ghermănești,comuna Drînceni,județ Vaslui…tl.0766644334.Vaai de steaua lor bieții,merită pe cât posibil ajutați…de aceea v-am trimis la mulți nr. de tl. citind povestea vieții lor sărmanii.Doamne ajută.

 2. Ionela

  25 octombrie 2019 la 19:02

  As dori un numar de telefon sa pot lua legatura cu familia Radu din Vaslui.

  • Petronela

   31 octombrie 2019 la 18:20

   Au nr de tel in josul paginii.

   • Alex

    15 noiembrie 2019 la 17:26

    Sunt barbat, am 36 de ani si plang ca un copil dupa ce am citit acest articol. E posibil asa ceva in secolul 21? Mai exista empatie pe pamantul asta? Eu unul voi face tot posibilul aa ajut aceasta familie!

  • Tinela Toma

   4 noiembrie 2019 la 20:53

   Nicoleta Radu…tl.0766644334.am văzut și eu nr.

  • Tinela Toma

   4 noiembrie 2019 la 20:58

   Nr. tl. 0766644334…Nicoleta Radu.

 3. Liliana Manea

  25 octombrie 2019 la 19:32

  Putem avea adresa acestei familii pentru ca cei doritori sa le trimită ceva ajutoare??

  • Tinela Toma

   4 noiembrie 2019 la 21:00

   Sat Ghermănești,comuna Drînceni,județ Vaslui.Nr. tl..0766644334Nicoleta Radu.

 4. Antoaneta

  25 octombrie 2019 la 19:33

  Ar ajuta un cont iban sa-i ajute lumea cu bani,sau macar un numar de telefon, sa preia o asociatie cazul…

 5. Berbecel Adina

  25 octombrie 2019 la 19:36

  Cum putem ajuta aceasta familie. Contact?

  • Maria

   30 octombrie 2019 la 11:35

   Eu nu pot sa inteleg multe lucruri:
   1 esti saraca lipita si faci 5 copii,sotul tau nu munceste, nu stiu de ce..
   2 cum se poate in 2019 alocatia plus ajutorul social sa cumuleze 1000 de lei?
   3 acum au iesit la lumina, pana acum de ce nu stia nimeni?
   Secolul 21..vai de noi!! 😠

   • Ali

    19 noiembrie 2019 la 18:52

    Muncesc amândoi, dar sa nu uitam zona defavorizata. În plus, e de admirat modul cum sunt crescuți, având în vedere sărăcia în care sunt. Nu judeca doamnă. Din astfel de familii vin oamenii buni, educați, cu valori,prea puntini din familii bogate și imbuibate

    • Mocanu Stefania

     18 februarie 2020 la 07:04

     Una e sa judeci…. Una este sa gândești. Nu judeca, nu este similar cu nu gândi, sau nu îți pune întrebări. Dacă faci unul și vezi ca e zona defavorizata și ca e f greu…. Ce faci? Încă unul și încă unul și încă unul și încă unul??? Ei ce vor face când vor fi mari? Fiecare încă vreo 5….noi între timp ce facem? Facem unul, doi maxim ca să avem ce le oferi, un minim și nu ne știe nici vântul, nici pământul dacă avem ce le da… Și apoi ce facem? Empatizam cu cei ce fac 5,10,20….ca sunt amărâți…. Ce lucrează? Trăiesc doar din alocații…. De asta fac atâția la număr, pentru alocație…. Nu se gândesc ca este atât de scump sa crești un copil…. Se gândesc la alocații și apoi stau și plâng sa se ducă vestea și sa ceara mila și pomana…. Nu e chiar asa… Unde mai e corectitudinea?

  • Petronela

   31 octombrie 2019 la 18:22

   Nicoleta Radu – 0766644334, sat Ghermanesti, comuna Dranceni, judetul Vaslui.

 6. Unde este biserica

  25 octombrie 2019 la 21:38

  Biserica unde este ?
  Fac averi dar nu se implică deloc în cazurile sociale de genul asta!
  Ar trebui ca biserica sa se implice și să ajute familia.

  • ion

   28 octombrie 2019 la 07:06

   Dacă mergi la biserică vei vedea că se implică. Dar, din păcate, nu poate face treaba pe care trebuie să o facă guvernul si alte instituții care au ca obiect de lucru exact astfel de treburi.

  • Ali

   19 noiembrie 2019 la 18:54

   Vezi numai ce vrei tu. Vezi și cât de mult ajută biserica. Dar astea nu vin promovate, binele nu prinde la oameni

 7. Elena Gorgon.

  26 octombrie 2019 la 08:27

  As dori adresa acestei familii si un telefon.

 8. Iuliana

  26 octombrie 2019 la 08:52

  Buna ziua,
  As dori un nr de telefon valabil pt familia din Vaslui. Am sunat la Radu Nicoleta pe nr afisat insa nu este un nr valid

  • Roxana

   13 noiembrie 2019 la 08:16

   Exact aceiasi problema am intampinat si eu, doresc sa ajut dar daca nici nr de tlf nu este valid…

 9. Antal Noémi

  26 octombrie 2019 la 13:07

  Cum a-si putea sa le ajjt din Targu Mures? A-si avea haine pentru baietel, minge de fotbal sí chiar ghete de fotbal. Haine groasa. Sí a-si trimite rechizite sí mancare…

 10. Ioana Mircea

  26 octombrie 2019 la 18:53

  Va rog sa imi dati numele si adresa familiei din Ghermanesti, sa le putem trimite cate ceva copiilor.
  Multumesc

 11. Anghel

  27 octombrie 2019 la 10:11

  Buna ziua ma numesc Anghel Doina Elisabeta am incerc at Sa sun familia Radu cu cinci copii dar nu se poate, se pare ca numarul nu este bun, cum as puteam sa vorbesc si sa iau legatura cu ei? Va multumesc

 12. Laura

  27 octombrie 2019 la 13:30

  Un numar de telefon?

 13. Cris

  27 octombrie 2019 la 15:12

  Mai aveti si alta modalitate de a lua legatura cu Nicoleta Radu? Numarul de telefon nu este accesibil!😞

  • Stiri Est

   29 octombrie 2019 la 07:33

   Cei care doresc sa ajute, incercati sa mai sunati la nr doamnei Nicoleta. Am vorbit cu ea zilnic. E o zona fără semnal, in plus au un telefon vechi. Se pot trimite pachete, bani, prin posta, le ridica chiar din sat. Ei nu stiu ce sa ceara daca ii intrebi, au nevoie de orice… Ma gandesc ca lemnele pentru iarna sunt cele mai importante,restul se mai aduna. Mulți oameni au ajuns deja in zona cu ajutoare și noi am postat pe site

   • Popescu Alina

    14 noiembrie 2019 la 13:31

    Si eu am reusit sa vorbesc cu dansa. Incercati, va rog, sa obtineti un cont bancar. Sarmana nu stie cum sa furnizeze informatia. Am inteles ca oamenii s-au mobilizat, a primit ceva rechizite, hrana, ceva banuti pentru lemne. Dar copiii aia merita mai mult.

   • Lia Maxim

    24 noiembrie 2019 la 20:26

    vreau sa trimit un colet acestei familii,din Canada,dar doresc si un numar de casa pe langa adresa sa fiu sigura ca ajunde la ei.multumesc/

 14. Anca Tataru

  28 octombrie 2019 la 06:27

  Daca este cineva care dorezte sa se implice, as dona si eu bani, dar nu as trimite direct familiei, ci cuiva care sa se ocupe de achizitia celor necesare familiei. Contact: capacecusuflet@gmail.com. Multumesc!

  • Andra

   30 octombrie 2019 la 13:55

   Luați legătura cu Casa Share pe Facebook. Am văzut ca s-au mobilizat pt a-i ajuta

 15. Raihan

  28 octombrie 2019 la 10:42

  Rog cine stie kum så eau legåturå ku mama familiei Radu, am posibil si vreau din suflet så i ajut.mersi

 16. Dincă elena

  28 octombrie 2019 la 11:27

  Am sunat la numărul respectiv si este telefonul inchis. De 3 zile am sunat in fiecare zi.Daca exista un alt nr

  • Stiri Est

   29 octombrie 2019 la 07:32

   Cei care doresc sa ajute, incercati sa mai sunati la nr doamnei Nicoleta. Am vorbit cu ea zilnic. e o Zona fără semnal, in plus au un telefon vechi. Mulți oameni au ajuns deja in zona cu ajutoare

 17. Roxana

  28 octombrie 2019 la 15:27

  Bună ziua! Am încercat sa sun la numărul afișat, dar nu cred ca e bun. Cum pot lua legătura?

  • Stiri Est

   29 octombrie 2019 la 07:32

   Cei care doresc sa ajute, incercati sa mai sunati la nr doamnei Nicoleta. Am vorbit cu ea zilnic. e o Zona fără semnal, in plus au un telefon vechi. Se pot trimite pachete, bani, prin posta, le ridica chiar din sat. Ei nu stiu ce sa ceara daca ii intrebi, au nevoie de orice… Ma gandesc ca lemnele pentru iarna sunt cele mai importante,restul se mai aduna. Mulți oameni au ajuns deja in zona cu ajutoare și noi am postat pe site

 18. Liliana

  28 octombrie 2019 la 15:51

  As dori un nr de tel valid va rog. Va multumesc

  • Stiri Est

   29 octombrie 2019 la 07:31

   Cei care doresc sa ajute, incercati sa mai sunati la nr doamnei Nicoleta. Am vorbit cu ea zilnic. E oz ona fără semnal, in plus au un telefon vechi. Se pot trimite pachete, bani, prin posta, le ridica chiar din sat. Ei nu stiu ce sa ceara daca ii intrebi, au nevoie de orice… Ma gandesc ca lemnele pentru iarna sunt cele mai importante,restul se mai aduna. Mulți oameni au ajuns deja in zona cu ajutoare și noi am postat pe site

 19. raluca

  28 octombrie 2019 la 19:41

  Am sunat la nr de tel si nu raspunde nimeni. Ma intreb daca articolul nu e cumva fake.

  • Stiri Est

   29 octombrie 2019 la 07:31

   Cei care doresc sa ajute, incercati sa mai sunati la nr doamnei Nicoleta. Am vorbit cu ea zilnic. e o Zona fără semnal, in plus au un telefon vechi. Se pot trimite pachete, bani, prin posta, le ridica chiar din sat. Ei nu stiu ce sa ceara daca ii intrebi, au nevoie de orice… Ma gandesc ca lemnele pentru iarna sunt cele mai importante,restul se mai aduna. Mulți oameni au ajuns deja in zona cu ajutoare și noi am postat pe site, apropo de Știrea fake

  • Alexandru Oprisan

   3 noiembrie 2019 la 07:47

   Si eu as vrea sa ii ajut si i as ajuta cu sufletul deschis dar imi este frica sa nu fie cumva o știre fake. As vrea sa le trimit un pachet destul de consistent, cu hainute, jucarii etc dar imi este ca ajunge pe mâinile cui nu trebuie.

   • Misu

    14 aprilie 2020 la 05:32

    CORECT! EU M-AM FRIPT ODATA!

 20. Anghel Elisabeta

  29 octombrie 2019 la 06:51

  Buna ziua pot sa spun ca sunt farà cuvinte, am cerut un numar de telefon valid pentru familia Radu de cateva zile, nici un raspuns, cum se poate publica un caz asa grav si nici o posibilitate sa ii putem ajuta, rusine. Va rog un contact valid ca sa ii putem ajuta. Multumesc

  • Stiri Est

   29 octombrie 2019 la 07:30

   Cei care doresc sa ajute, incercati sa mai sunati la nr doamnei Nicoleta. Am vorbit cu ea zilnic. e o Zona fără semnal, in plus au un telefon vechi. Se pot trimite pachete, bani, prin posta, le ridica chiar din sat. Ei nu stiu ce sa ceara daca ii intrebi, au nevoie de orice… Ma gandesc ca lemnele pentru iarna sunt cele mai importante,restul se mai aduna. Mulți oameni au ajuns deja in zona cu ajutoare și noi am postat pe site, acei oameni au vorbit la numarul “nevalid”

 21. Ioana

  31 octombrie 2019 la 11:40

  Care este adresa? Am văzut că au fost trimise ajutoare! De ce mai este nevoie?

 22. Valentin

  3 noiembrie 2019 la 20:53

  O adresa se poate ?

 23. Stancu Dorina

  6 noiembrie 2019 la 13:40

  Buna ziua! Puteți trimite e-mail si celor de la emisiunea visuri la cheie ca sa ii ajute cu casa. Nu este regizată. Si astfel vor afla si mai mulți oameni de situația acestei familii.

 24. Ali

  19 noiembrie 2019 la 18:58

  Vezi numai ce vrei tu. Vezi și cât de mult ajută biserica. Dar astea nu vin promovate, binele nu prinde la oameni

 25. Ali

  10 decembrie 2019 la 09:51

  A mai reușit careva sa vb cu doamna? Sunt 4 zile ca sun in continuu dar nu are semnal și când are nu rasp nimeni.
  Știe careva un nr de tel de la biserica din sat?

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Populare