Conecteaza-te cu noi

StiriEst

PS Ignatie: “Să ne descotorosim de trivialitate şi de demagogie”

Publicat

in

Episcopul Huşilor, Ignatie, a afirmat, vineri, după slujba de pomenire a eroilor neamului, susţinută cu ocazia Zilei Armatei Române, că trebuie să confirmăm prin viaţa noastră de zi cu zi, prin atitudine, reacţii şi mentalitate, valorile în care au crezul înaintaşii noştri. Ierarhul a transmis că este important să ne gândim cum am putea face ca demnitatea, spiritul de jertfă şi libertatea, înţeleasă ca responsabilitate conştientă faţă de orice fel de pericol care ne poate denatura ca oameni, să devină ‘hrana noastră de zi cu zi’. 

Birsa Turism ProfEstetica Cursuri

‘Cum am putea aceste valori, în care au crezut înaintaşii noştri, să le transmutăm în prezentul pe care îl trăim, pentru ca demnitatea naţională, în care au crezut şi cred ostaşii armatei române, să nu devină o simplă retorică gratuită? Este absolut necesar să ne descotorosim de tot ceea ce ne degradează ca cetăţeni ai acestei patrii. Să ne descotorosim de trivialitate şi de demagogie, să ne descotorosim de sabotarea perpetuă a identităţii noastre spirituale, naţionale şi culturale, să ne descotorosim de compromisul moral şi de ipocrizia relaţiilor dintre oameni! Să ne descotorosim de prostia ca fudulie naţională şi mai ales să ne descotorosim de calomnie ca formă de desfiinţare a semenului nostru! Cred cu convingere că cea mai autentică şi minunată manieră de cinstire a eroilor Armatei Române constă în faptul ca toate valorile trecutului, la care facem acum referire cu nespusă bucurie, să devină firescul vieţii noastre. Adică orice zvâcnet al inimii noastre, orice gând al minţii noastre, orice concreteţe a faptelor noastre, să devină nişte realităţi care favorizează permanent şi consecvent demnitatea naţională în care au crezul ostaşii, eroii neamului nostru. Aşa să ne ajute Dumnezeu! Dumnezeu să binecuvânteze Armata Română’, a spus Episcopul Huşilor.  Instituţia Prefectului – Judeţul Vaslui, în colaborare cu Primăria municipiului Vaslui, Consiliul Judeţean Vaslui şi cu sprijinul Centrului Militar Judeţean Vaslui, a organizat, vineri, la Monumentul Eroilor căzuţi în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, o ceremonie militar-religioasă, dedicată Zilei Armatei Române. 

Fest Bijuterii Avis Coffee Shop

La festivitate au participat parlamentari, autorităţi locale şi judeţene, reprezentanţi ai partidelor politice, ai unităţilor militare, ai instituţiilor publice, veterani de război, cadre militare în rezervă şi retragere, precum şi profesori şi elevi din municipiul Vaslui. Activitatea s-a încheiat cu depuneri de coroane de flori, defilarea şi prezentarea onorului de către Detaşamentul de Onoare din cadrul Unităţii Militare din Bârlad.

Sorin SAIZU

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.