Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Cel mai bogat gardian din Penitenciar. A recunoscut cat lua spaga

Publicat

in

Vasile Duţu, un agent al Penitenciarului Bacău, devenit unul dintre cei mai bogaţi gardieni de închisoare din România, dar şi iubita lui, au fost condamnaţi la închisoare după ce au dezvoltat un sistem mafiot în interiorul penitenciarului. Vasile Duţu (49 de ani) a fost condamnat la patru ani şi 11 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită, trafic de influenţă şi cămătărie. În acelaşi dosar, Oana Maria Râncu (43 de ani), iubita gardianului, a fost condamnată la doi ani de închisoare cu suspendare.

Cei doi au reuşit să dezvolte un sistem mafiot în Penitenciarul Bacău, acolo unde gardianul Duţu făcea legea.

Procurorii au descoperit că Vasile Duţu avea tarife clar stabilite, care nu se negociau, pentru deţinuţi: 

– 200 de euro permisia de 24 de ore;

– 1000 de euro pentru cinci zile de permisie;

– 1000 de euro transferul într-un alt penitenciar;

– 1000 de euro pentru un telefon în penitenciar, cu asigurarea că nu va fi găsit la controale.

Pe lângă infracţiunile de luare de mită de la deţinuţi şi trafic de influenţă, Vasile Duţu a fost acuzat şi de cămătărie.

Acesta oferea diverse sume de bani, deţinuţilor şi chiar colegilor săi din penitenciar, cu o dobândă de 20%.

În timpul cercetărilor, anchetatorii au descoperit sume uriaşe de bani pe care agentul de la Penitenciarul Bacău nu îi consemnase în declaraţia de avere.

Astfel, procurorii au găsit 223.196 de lei într-un cont bancar deschis pe numele lui Duţu, 40.000 de euro depuşi într-un alt cont al gardianului, dar şi 23.857 de lei şi 560 de euro în casa agentului.

De asemenea, în casa iubitei lui Duţu, Oana Maria Râncu, o profesoară din Bacău, anchetatorii au găsit 40.900 de lei.

Atât gardianul Duţu, cât şi iubita lui, au încheiat cu procurorii un acord de recunoaştere a vinovăţiei şi au fost judecaţi prin procedura simplificată.

Adriana ADAM

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.