Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Primarul din Husi este acuzat ca face “alba-neagra“ cu banul public. Ce a descoperit Curtea de Conturi

Publicat

in

Un control efectuat recent de Curtea de Conturi la Primaria Husi, scoate in evidenta mai multe nereguli. Inspectorii au descoperit o adevarata debandada in contabilitatea institutiei. Mai multi consilieri locali s-au plans de faptul ca raportul intocmit in urma controlului Curtii de Conturi a fost tinut la secret de primarul PSD Ioan Ciupilan. In cele din urma el a fost dat publicitatii chiar de PNL, iar concluziile nu sunt deloc favorabile edilului social democrat. Liberalii il acuza pe Ioan Ciupilan ca facut un fel de alba neagra cu banii husenilor. “Adevarul despre visteria orasului este de-a dreptul socant! Distinsul domn primar Ciupilan si cu doamna contabila, Safta Trofin, sunt indicati ca principali responsabili. In documentele Primariei s-a descoperit cum au fost luate miliarde de lei dintr-un loc, au fost puse in alt loc, cu incalcarea regulilor bugetare si a hotararilor de Consiliu Local. Cu alte cuvinte, a facut Ciupilan “alba-neagra” cu banii husenilor”, a declarat pentru STIRIEST presedintele PNL, Nelu Tataru. 

“In raportul Curtii de Conturi scrie negru pe alb cam in ce hal si-a putut bate joc primarul Ciupilan de fondurile unui oras”

Presedintele PNL mai sustine ca primarul din Husi nu poate sa spuna ca la mijloc ar putea fi vorba de o razbunare politica. “La Curtea de Conturi, conducerea e cam rosie in obrajori. Adica, ei s-au controlat pe ei! Si atunci, intrebarea inevitabila este: daca, fiind rosie, a descoperita atatea nereguli in ograda lui Ciupilan, cum ar fi aratat rezultatul controlului daca era de alta coloratura?! Doamne fereste, nici sa nu ne gandim la cat ar fi iesit la iveala. In raportul Curtii de Conturi scrie negru pe alb cam in ce hal si-a putut bate joc primarul Ciupilan de fondurile unui oras. Intr-un loc se vorbeste de peste 8 miliarde de lei vechi invartite, fundamentate fictiv, aburite si ametite, in alt loc, despre alte sume la fel de mari. Peste tot se vorbeste despre incalcari de reguli, de norme, de mentiuni eronate. Este invocat faptul ca ceea ce a decis Consiliul Local nu a fost respectat. Se constata achizitii dubioase, facute fara voia Consiliului Local”, mai declara Nelu Tataru. Primarul municipiului Husi nu a oferit pana acum nicio explicatie publica in ce priveste neregulile constatate de Curtea de Conturi. La Biroul Agricol din cadrul Primariei Husi, echipa de control de la Curtea de Conturi nici macar nu a primit documentele necesare, ca sa vada exact ce terenuri sunt, ale cui, cine si ce impozit da si in posesia cui se afla. 

“Raportul Curtii de Conturi, oglindeste modul “ciupilanesc” in care este condus acest oras…”

In anul 2019, noteaza cei de la Curtea de Conturi, la Biroul Agricol de la Primaria Husi, evidenta nu se face nici pe hartie, nici pe calculator! Altfel spus, un adevarat dezastru intr-o institutie publica. 

“Raportul Curtii de Conturi vorbeste despre miliarde de lei cheltuite fara fundamentare, facute din condei si, in final, ajunse cine stie pe unde. Dom’ primar, acum hai sa o dam pe cinstite: pe ce v-ati bazat, dom’ne, cand ati facut prapadul acesta in Primaria Husi? V-ati bazat cumva pe doamna contabila, Safta Trofin? Daca da, atunci ori aceasta v-a lasat la greu, ori, impreuna, v-ati incurcat atat de tare in matrapazlacuri, incat amandoi ati facut vraiste in contabilitate… Si daca cu banii intelegem, cu pamantul husenilor ce-ati facut, dom’ne? Ce e debandada aceea la Biroul Agricol? V-ati facut ferme de vaci, ati luat pasuni, fiecare cat a vrut si de aici necazul? Spuneti adevarul, ca, oricum, Curtea de Conturi v-a dat in vileag. Cu sau fara marturisirea lui Ciupilan, situatia e cumplit de grea la primaria Husi! Cum sa batjocoresti, dom’ primar Ciupilan, in asemenea maniera, bugetul unui oras si pamantul lui? Chiar nu va e jena, cand cititi Raportul Curtii de Conturi, in care se oglindeste modul “ciupilanesc” in care este condus acest oras? V-ati pus toate nemaurile in functii – sora la Spital, ca o “viorica” afumata, cocotata pe functia vesnica; toata celelalte posturi sunt otova de “ciupilani” si alte rubedenii; l-ati pus pe varu’ sef la piata, care piata era profitabila pana sa vina el, dar acum inteleg ca e in sapa de lemn; la bazarul de pe Stefan cel Mare v-ati apucat de facut prin interpusi o terasa chiar peste gheretele comerciantilor care mancau, saracii, si ei o bucata de paine. Pentru toate acestea, dar si pentru multe altele, se impune o singura intrebare: cata nesimtire sa ai, ca primar, sa iti arate Curtea de Conturi ce dezastru ai facut in bugetul unui oras, cu pamanturile acestuia, iar tu sa tipi, totusi, in gura mare ca liberalii au ceva cu tine pentru… 50 de bani!?” mai spune liderul PNL.

Sorin SAIZU

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.