Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Preotul din Tabalaiesti neaga acuzatiile: “Nu le cer bani credinciosilor”-FOTO

Publicat

in

Parohul din localitatea vasluiană Tăbălăiești, județul Vaslui, reacționează și afirmă că acuzațiile făcute de unii săteni potrivit cărora doar cei mai înstăriţi cetăţeni îşi permit să achite taxele şi pomelnicele sau alte ceremoniale creştineşti în amintirea celor dragi, sunt false. Dănuț Bejan declară că nu a perceput niciodată vreo taxă și nici nu a condiționat enoriașii să îi plătească pentru serviciile religioase. “Nu este nimic adevărat, eu slujesc într-o parohie foarte săracă, nu percep taxe și nu oblig pe nimeni să imi dea mie bani. Anunț public că niciodată nu se vor cere bani pentru diferite servicii. Indiferent că are sau nu are bani, omul trebuie sa vină cu încredere , cu inima deschisă în biserică. Menirea mea este alta, nu să le cer oamenilor bani. Toți credincioșii au acces în praznicar fără să achite vreo taxă. Eu pot dovedi cu documente că nu am cerut la nimeni sumele vehiculate de unele persoane”, a declarat preotul Dănuț Bejan. Acesta a fost hirotonit preot în toamna anului trecut , după mutarea la Vaslui a fostului paroh Florin Brânză. Dănuț Bejan susține că de când a poposit în zonă a făcut mai multe investiții atât la lacașul de cult cât și la praznicar.

“Ca semn de mulțumite, am ridicat o troiță din banii mei, nu am mers să cer la oameni. Pentru alte lucrări care s-au mai făcut, au dat bani credincioșii care au vrut, eu nu le-am cerut niciodată”, mai afiră parohul din Tăbălăiești.

Vă reamintim, mai mulți enoriași au acuzat că le sunt percepute diferite taxe pentru înmormântări, pomenirea morţilor sau contribuţia anuală. Unii au afirmat chiar că își vor fostul preot înapoi. “Nu avem voie să ne apropiem de prăznicarul de la biserică dacă nu plătim 150 de lei. Clopotarul și dascălul au fost puși să ne interzică să facem parastasele în biserică din cauză că facem mizerie”, a afirmat un enoriaș în vârstă de 65 de ani. Dănuț Bejan a negat toate acuzațiile și a declarat public că oamenii plătesc pentru serviciile religioase numai dacă vor și dacă au.  Enoriașii din Tăbălăiești l-au mai acuzat pe preotul lor că și-a cumpărat mașină nouă de când a ajuns la ei în parohie, dar Dănuț Bejan susție că SUV -ul pe care îl conduce nu este nou și că nu a fost achiziționat cu banii credincioșilor. 


1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Mihăita

    29 octombrie 2019 la 10:27

    Buna.ma numesc Arhire Mihăita si sunt cumnatul acestui diavol, Acest diavol de cînd a intrat în familia noastră pur si simplu nea distrus .si daca doriti mai multe amănunte le pot oferi

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.