Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Batranii nimanui! “Are picioarele amputate si merge in maini”! Nu are casa si sufera de foame

Publicat

in

Multi batrani din Romania traiesc in conditii greu de imaginat. Fara copii si fara niciun ajutor, varstnicii traiesc de pe-o zi pe alta. Nu are apa si nici curent electric in casa. Asa isi duc veacul bunicii nostri. Un strigat de ajutor vine de la fundatia “Casa Share”. Acestia prezinta conditiile vitrege in care traiesc cativa bunici, in anul 2019 intr-o tara Europeana! Batranii amarati sunt din satul Stejari, comuna Tiganusi, judetul Iasi.

“Un bătrân cu picioarele amputate care merge în mâini, iar bătrâna este surdă!! Trăiesc într-o cociabă de pământ, unde abia te întorci înauntru!! Curent, apă nu au, iar mâncarea o fac la un ceaun pe niște pietre afară! Chiar și eu, care văd zilnic zeci de cazuri, am fost răvășit să văd în ce condiții de umilință și sărăcie trăiesc acești bătrâni! I-am întrebat: iarna ce faceți? 

-Stăm și ne uităm pe geam că nu putem ieși afară!” povestesc cei de la “Casa Share”. 

Un alt bătrân gasit de oamenii cu suflet mare, locuiește singur în niște condiții mizere și el “Parcă e lagăr de exterminare! Noroc cu o doamnă din sat care îl mai oblojește și m-a rugat să-i mai aduc câte ceva la bătrân. Mi-a spus o poezie de mi-a uns sufletul. Vreau să-i cumpărăm un container locuibil bătrânilor de la cazul 1 și panouri solare să aibă lumină. Vine iarna și mă tem că nu o să treacă iarna!”, spune Bogdan Tanase. Cei care doresc sa ajute acesti batrani gasesc toate detaliile pe pagina de facebook “Casa Share”.

Radu NEAGU

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.